יחידת הנעה בסגנון אוסטרלי
העדכון לגרסה האירופאית מגיע כשנה לאחר מתיחת פנים דומה שעבר היילקס באוסטרליה, אז זכה הדגם למספר שינויים ביניהם גם מערכת הנעה חדשה וחסכונית מבעבר.
מדובר ביחידת הנעה המשלבת בין מנוע הטורבו-דיזל המוכר של היצרנית בנפח 2.8 ל' (4 ציל') למערך היברידי-מתון (48V). מנוע הדיזל מעמיד לרשות הנהג הספק של 204 כ"ס ב-3,400 סל"ד ו-51 קג"מ בטווח שבין 1,600 סל"ד ל-2,800 סל"ד. הצד החשמלי כולל סוללה צנועה המסוגלת לספק אנרגיה למתנע-גנרטור בהספק של 16 כ"ס ומומנט של כ-6.6 קג"מ לסיוע והקלה על מנוע הדיזל בתנאי עומס שונים. התיבה אוטומטית עם שישה הילוכים.
מטויוטה נמסר כי הסוללה מוקמה מתחת למושב האחורי, ואילו שאר הרכיבים החשמליים מוקמו גבוה מספיק כדי לא לפגוע ביכולת של היילקס לצלוח מעברי מים עמוקים (עד 70 ס"מ). לפי טויוטה, החיזוק החשמלי מביא להפחתה ברמת הוויברציות של המנוע, הורדת סל"ד הסרק מ-720 סל"ד ל-600 סל"ד, כיבוי המנוע לפרקי זמן ממושכים יותר וכמובן לחסכון בצריכת הדלק בשיעור של כ-5% ביחס לגרסה מקבילה ללא המערך החשמלי.
רענון טכנולוגי קל
מעבר לכך, היילקס זוכה לעדכון קל של המופע החיצוני. זה אומר יחידות תאורה ופגושים שעוצבו מחדש מלפנים ומאחור, אם כי נאמר כי מדובר בשינוי עיצובי קל למדי. גרסת GR ספורט הקשוחה עברה עדכונים ברוח דומה.
שינויים קלים נעשו גם בסביבת הנהג ששומרת פחות או יותר על אותו המופע, אך זוכה לעדכון טכנולוגי קל. מערכת המולטימדיה עדכנית יותר, כוללת עוזרת קולית חדשה ומאפשרת כעת גם חיבור לאפליקציית הבית של טויוטה. באמצעות האפליקציה ניתן לתפעל מספר פעולות של הרכב ולקבל מידע: פתיחה/נעילת דלתות מרחוק, שימוש במערכת המיזוג, הנעה מרחוק ועוד.
היצע מערכות הבטיחות זוכה לעדכון קל גם הוא. כך למשל, היילקס יציע מהדורה עדכנית יותר של מערך קדם-תאונה של היצרנית שכולל כעת יכולות גבוהות יותר בזיהוי הולכי רגל ואף מסוגל להאט את הרכב בעיקול. גם בקרת השיוט האדפטיבית, מערכת זיהוי התמרורים וחיישני התאורה שודרגו.
בצד השטח, זהו ההיילקס הראשון להציע את מערך מצבי השטח החדש של היצרנית. זה כולל מגוון מצבים: מצב אוטומטי או מגוון מצבים קבועים מראש: עפר, חול, בוץ, שלג עמוק וטיפוס על סלעים.