סיטרואן הציגה אמש (ב') את הדור השני של ה-C5 איירקרוס, רכב הפנאי הבינוני שלה, עם שינויים מהותיים לעומת הדגם היוצא. הדגם מבוסס על פלטפורמה חדשה מקבוצת סטלנטיס, מגיע בעיצוב חיצוני מעודכן, ומציע גם גרסה חשמלית מלאה.

עיצוב חיצוני: עדכון שמיישר קו עם שפת המותג

העיצוב החיצוני שונה משמעותית מהדגם הקודם, וכולל חזית מחודדת עם יחידות תאורה צרות וסמל המותג החדש. ההשראה לעיצוב נלקחה מהקונספט Oli ומה-e-C3, והדגש הוא על מראה טכנולוגי יותר, תוך שמירה על קווי מתאר עגולים יחסית ורוח יצרתית. הקו הכללי מעט נועז יותר, אך לא קוטע את הקשר עם הדור היוצא מבחינת פרופורציות. 

צילום: יצרן
 

מערכות הנעה, ביצועים ופלטפורמה: התאמה לשוק המשתנה

הדור החדש מבוסס על פלטפורמת STLA Medium של קבוצת סטלנטיס, פלטפורמה מודולרית שמיועדת לדגמים חשמליים והיברידיים. היא תומכת בהנעה קדמית כסטנדרטית, ובחלק מהגרסאות — גם בהנעה כפולה באמצעות מנוע אחורי נוסף.

מערכת ההנעה החשמלית צפויה לכלול סוללות שונות (כנראה 73–98 קוט"ש), בהתאם לרמת האבזור ולדרישות השוק. בגרסאות הבכירות, סיטרואן מצהירה על טווח נסיעה מרבי של עד 700 ק"מ לפי תקן WLTP — נתון תיאורטי שיכול להשתנות בתנאי אמת. מערכות ההנעה ההיברידיות יכללו כנראה יחידות פלאג-אין עם הספקים סביב 200–230 כ"ס, לצד מנועים היברידיים מתונים (MHEV) שיציעו הספקים נמוכים יותר (כ-145 כ"ס מיחידת 1.2 ל' טורבו) בחיבור אל תיבת שש-מהירויות דו מצמדית (אותה קומבינציה שקיימת ב-3008 וה-5008 החדשים). 

צילום: יצרן

ביצועים מדויקים טרם פורסמו, אך גרסת הפלאג-אין צפויה להאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש בפחות מ-8 שניות, בעוד שהגרסאות החשמליות יתבססו על הספקים של כ-170–230 כ"ס. הספק הטעינה המרבי יהיה 160 קילוואט, כך שניתן יהיה להשיב לסוללה 80% בפרק זמן של כחצי שעה. 
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

במימדים, ה-C5 איירקרוס החדש גדל מעט לעומת הדגם היוצא. אורך: כ-4.60 מטרים,  רוחב כ-1.86 מטרים, גובה כ-1.68 מטרים, בסיס גלגלים, כ-2.78 מטרים (273 ס"מ בדגם שהוצג ב-2016). הגדילה בבסיס הגלגלים אמורה לשפר את מרחב הרגליים לנוסעים מאחור (נקודת תורפה בדור הקודם) ולהציע תא מטען גדול יותר ושימושי מבעבר. 

בתוך הרכב, סיטרואן שמה דגש על מרחב פנימי ונוחות. המושבים עודכנו עם ריפוד עבה יותר ותמיכה נוספת, והמושב האחורי כולל כעת שלושה מושבים נפרדים עם אפשרות להזזה. תא המטען הורחב במעט, בזכות בסיס גלגלים מוארך כאמור. סביבת הנהג כוללת לוח מחוונים דיגיטלי, מסך מגע גדול, בינה מלאכותית (צ'ט-GPT) ומערכת מולטימדיה חדשה שתומכת בקישוריות אלחוטית.

צילום: יצרן

הדגם מצויד במערך מערכות בטיחות היקפיות, כנהוג, הכולל בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעה על סטייה מנתיב, זיהוי תמרורים וניטור שטחים מתים.

תחילת שיווק וצפי מחירים

הדגם צפוי להגיע לאולמות התצוגה באירופה במחצית השנייה של השנה. מחירים עדיין לא פורסמו, אך סביר שינועו בטווח התחרותי של קטגוריית הפנאי-בינוני — בין 35 ל-45 אלף אירו, תלוי ברמת הגימור וההנעה. בישראל נראה אותו ככל הנראה ברבעון שלישי, כך מסרה היבואנית דוד לובינסקי למערכת 'אוטו'.