אומנם מיצובישי עדיין רחוקה מאוד מהימים בהם שלטה ללא מצרים בשוק הישראלי, אבל היא מתחילה להתאושש. מ-2552 מכוניות אותן מכרה בכל שנת 2012, היא טיפסה ל-9184 מכוניות כבר בחציון הראשון של 2015.
מה חדש
מיצובישי מצהירה על מרכב, שלדה וארגז חדשים לגמרי. במבט ראשון זה לא נראה כך, גם כי הדמיון החיצוני להאנטר בולט מאוד, גם כי הממדים דומים; בסיס הגלגלים (300 ס"מ) זהה, וכך גם הרוחב והגובה. רק האורך בגרסת דקאר גדול יותר (ב-10 ס"מ).
לטרייטון מנוע 2.4 ליטר טורבו דיזל חדש. בלוק המנוע עשוי אלומיניום, יש לו תזמון שסתומים משתנה (יניקה ופליטה), שליטה על עומק פתיחת השסתום, גל זיזים עילי כפול – ויחס הדחיסה נמוך יותר (15.5:1; לרוב 16-17.5:1); ככל שהיחס נמוך יותר, כך מנוע דיזל עובד חלק יותר.
להשקה התייצבה הגרסה היקרה עם 181 כ"ס וברמת הגימור הגבוהה ביותר (והיחידה הצמודה לה), דקאר, שמחירה 244,900 שקלים. הצלחנו לשים יד גם על רמת הגימור דזרט כפולת ההנעה, ונתייחס גם אליה כאן.
עיצוב ורושם חיצוני
טרייטון הוא רכב עבודה, וככזה הוא נאה ביותר. הייחוד העיצובי והבולט שלו, כמו בהאנטר, הוא החיבור המעוגל בין תא הנוסעים לארגז. עם זאת, לאחר תקופה כל כך ארוכה, עם דגם חדש ושם אחר, הייתי מצפה שהעיצוב יהיה רחוק יותר מזה של ההאנטר.
עיצוב פנים ואבזור
גרסת דקאר מאובזרת היטב, עם מערכת מיצובישי קונקט החדשה בתפקיד מרכזי. זו מערכת מבוססת אנדרואיד, מחוברת לרשת באמצעות סים מובנה ומספקת גישה רק לאפליקציות המותקנות בה. אלו כוללות מספר אינסופי של תחנות רדיו מכל העולם, את תוכנת הניווט החברתית וויז, חנייה באמצעות סלופארק ועוד. יש לציין שהמערכת חדשה ואפליקציות חדשות תתווספנה. היא נוחה להפעלה ועונה על צרכים אמיתיים.
על הכביש
התנעה ותחילת נסיעה – והתחושה ברורה. למרות הניסיון של היבואנים להציג את הטרייטון כמעין רכב פנאי, הוא קודם כל כלי עבודה. הישיבה כאמור זקופה, התנוחה גבוהה – והמתלים נוקשים; הם חייבים להיות כאלו בטנדר האמור לשנע מאות רבות של קילוגרמים (עד 1030 ק"ג). החישוב פשוט: כדי שמכונית תוכל לשאת בין חצי טון לטון משקל, על קפיציה להיות קשיחים דיים כדי לא לרדת בעשרות סנטימטרים כשהרכב טעון. כאן יש לציין כי כושר הגרירה של הטנדר עומד על 3 טון ובקרת היציבות מצליחה לייצב את הרכב גם עם נגרר.
ואכן, הנסיעה קשוחה למדי והטנדר – עם הנוסעים בתוכו – מקפצים על כל אבן בכביש. אני מניח שהורדת לחץ האוויר ב-4-5 PSI הייתה משפרת במקצת את הנוקשות (בעיקר במזג האוויר המאוד חם שגרם מצדו לעליית-מה בלחץ האוויר).
בנהיגת כביש, במצב של הנעה אחורית, הטרייטון מתקדם מהר, מגיב היטב לפקודות הנהג, ולמרות אופיו הנוקשה יכול בהחלט לשמש כרכב לנסיעה מנהלתית. אולם, אני מניח, מי שיקנה את הטרייטון, ירצה להשתמש בו גם לנהיגת שטח.
בתוך השטח
למרות שתוואי הדרך לא היה קשה במיוחד, היו בו קטעים שאפשרו לטרייטון להדגים את כישוריו. סיבוב קל בחוגה מעביר את הטנדר ממצב של 2x4 ל-4x4 עם דיפרנציאל מרכזי פתוח. מצב זה מאפשר נסיעה עם הנעה כפולה גם בכביש (טוב לימים מושלגים או גשומים), או בכבישי עפר מהודקים; יכולת זו קיימת רק בדקאר.
סיבוב נוסף בחוגה ומערכת ההנעה עוברת למצב 4x4 עם דיפרנציאל מרכזי נעול; לא מתאים לנסיעה בכביש, טוב לדרכים חוליות או קשות למעבר. כדי לשלב הילוך כוח, יש לעצור ולעבור להילוך סרק. בנוסף לשדרוג היכולת בשטח מאתגר, הילוך הכוח יעיל מאוד גם בבלימת מנוע, וכאן נרשם שיפור ביחס לדגם הקודם; הסיבה לכך היא יחס העברה קצר יותר, 2.566 מול 1.9 בהאנטר. בטרייטון, כמו בקודמיו, ניתן לנעול גם את הדיפרנציאל האחורי, מה שמשפר מאוד את יכולת הטיפוס וההתגברות על הצלבת גלגלים.
משקל לעבודה
למרות הפער בהספק, גרסה זו לא חסרה יכולת בכל הקשור לביצועים, ויתרון הדיפרנציאל המרכזי לא נראה לי מספיק חשוב כדי להצדיק את פער המחיר מדקאר היקרה יותר.
אבל. אני לא יכול להסביר למה, אבל הדזרט הרעישה יותר (כנראה שהיא מבודדת פחות) והייתה נוחה פחות (יתכן ולחץ האוויר בצמיגים היה גבוה יותר). וכמובן, רמת האבזור שלה נמוכה יותר; בולט במיוחד הוא המזגן עם פיקוד ידני ומתג כניסה/חסימה של אויר חיצוני נוקשה ו"עתיק" – ולא פחות חשוב, בולטת היעדרה של מערכת מיצובישי קונקט, שמרחיקה את הדזרט מאוד מהדקאר בכל מה שנוגע לרמת חיים. אז אולי ככלות הכל, הגרסה היקרה יותר היא קנייה עדיפה על הזולה?