
סקודה פאביה החדשה גדלה גם היא, כאשר התוספת המשמעותית ביותר היא לממד הרוחב, שגדל ב-9 ס"מ משמעותיים (173.2 ס"מ), האורך נשאר כמעט זהה עם 399.2 ס"מ, נתון הגובה יורד ב-3.1 ס"מ ואילו בסיס הגלגלים נשאר דומה עם תוספת של חצי ס"מ (247 ס"מ).
כצפוי, הפאביה מוצעת רק עם מנועים מוגדשים, למעשה, מנוע אחד בנפח 1.2 ליטר ובשני הספקים: 90 כ"ס רק עם תיבה ידנית; 110 כ"ס ותיבה דו-מצמדית. הגרסה הידנית עולה 80,000 שקלים וברמת גימור אחת בלבד, ומחיר הגרסה אוטומטית מתחיל ב-95,000 שקלים, וזו מוצעת בשלוש רמות גימור. כמו בעבר, הפאביה מוצעת גם בגרסת סטיישן (ספייס) שמוסיפה עוד 10,000 שקלים למחיר ביחס להאצ'בק המקבילה, ונמכרת בגרסה אוטומטית בלבד.
ברוכות הנמצאות
מראה עיניים יכול להטעות, והפאביה הזו מדגימה מקרה הטעיה קלאסי. העיצוב הבסיסי הוא בבירור סקודה, ועוד יותר בבירור פאביה. היא נאה יותר מהדגם היוצא, עם פרופורציות נעימות יותר בזכות יחס הגובה/רוחב החדש, אבל בצבע רגיל, למשל לבן (כמו זו שנצפתה בחניית היבואן) היא נראית קצת פשוטה, חיוורת. אבל בסכמת הצבעים שקיבלנו למבחן (ברוח יום העצמאות שחל מעט אחריו?) עם גוף כחול-שמיים וגג, מראות וחישוקים לבנים, היא נראית פשוט נהדר. אם תרצו, שתיים באריזה אחת: צנועה ונחבאת אל הכלים בצבעים הסטנדרטיים, או בולטת ומושכת עם צבעים עליזים.

ברוכים הבאים לפאביה
הפאביה מוצעת, כאמור, בשלוש רמות אבזור. הראשונה עולה 95,000 שקלים, כוללת שני חלונות חשמליים וחיבור USB, ולא ברור לנו מי יבחר בה, כאשר בתמורה ל-5000 שקלים נוספים, לרמת האבזור האמצעית, מקבלים חלונות חשמליים גם מאחור, קישוריות בלוטות', בקרת שיוט, שליטה מההגה על מערכת השמע, עור על ההגה וידית ההילוכים, תאורת לד ליום ומערכת קול משודרגת.
לא מספיק? שמרנו את הדובדבן לסוף: צמד מערכות בטיחות שרושם הופעה ראשונה בקטגוריה: התרעה על אי שמירת מרחק מלפנים כולל בלימה עצמאית במהירות נמוכה, והתרעה על עייפות הנהג. שווה כל שקל.
אנחנו קיבלנו את הגרסה הבכירה בהיצע, שעולה 105,000 שקלים, ומוסיפה לאבזור כניסה והתנעה ללא מפתח, בקרת אקלים, מערכת קול עוד יותר משודרגת, חלונות כהים וחישוקים קלים, שנועלים צמיגים במידה מיותרת: 215/45R17.
תא הנוסעים של הפאביה שהתייצבה למבחן הרשים עם שילוב צבעים שחור וכחול במושבים ומסך מגע גדול ונאה, שיודע גם לשקף טלפון סלולרי (מדגמים מסוימים). כמו העיצוב החיצוני, גם כאן העיצוב הבסיסי פשוט, מאוד "סקודה", אבל ברור ויוצר מקום שנעים להיות בו.

הפאביה החדשה רחבה יותר, אבל ההרגשה שהיא צפופה יחסית, והשמשה הקדמית הצרה לא מוסיפה לתחושת המרחב. בפועל לא חסר מקום מלפנים, גם לגבוהים. מאחור, מרווח הברכיים בינוני, מרווח הראש רק בסדר, ומנהרת הכאילו-הינע, יחד עם מבנה המושב, הופכת את הישיבה באמצע לעניין לא נעים.
ברוכים הנמצאים ב-i20
ה-i20 מוצעת גם היא בשלוש רמות אבזור, כאשר הראשונה, Insight, מוצעת רק בגרסה הידנית. בדומה לסקודה, גם היא בסיסית מאוד: שני חלונות מופעלי חשמל, כניסת USB ושליטה מההגה על מערכת הקול. את האוטומטית אפשר לקבל רק בשתי רמות האבזור הגבוהות יותר - Inspire, ב–105,000 שקלים, מוסיפה הגה מתכוונן לעומק, חלונות חשמליים גם מאחור ומפתח קפיצי. ב-110,000 שקלים תקבלו את Premium: תאורת לד ליום, בקרת שיוט, חישוקים קלים, מראות מתקפלות חשמלית וחיישני חניה. אם אתם תוהים איך אין באף רמת אבזור בלוטות' מקורי (שיש ב-i10 מאובזרת) או בקרת אקלים, שלא לדבר על מערכות בטיחות מתקדמות – אתם לא לבד.

ביצועים: מנועים, הילוכים, צריכת דלק
היתרון של יחידת ההנעה בסקודה על זאת שביונדאי חד משמעי כבר בנתונים, ומוצא ביטוי מלא גם בכביש. מול מנוע 1.2 ליטר מוגדש – 110 כ"ס כבר ב-4600 סל"ד ועד 5600 סל"ד, ו-17.8 קג"מ החל מ-1400 סל"ד וכך עד 4000 סל"ד – עומד מנוע 1.4 ליטר אטמוספרי: 100 כ"ס ב-6000 סל"ד, 13.7 קג"מ ב-4000 סל"ד. וזה לא הכל: למנוע הסקודה צמודה תיבה דו-מצמדית עם שבעה הילוכים, ולזה ביונדאי אוטומטית עם ארבעה הילוכים. עם פערים כאלה גדולים, ל-i20 אין כל סיכוי בכל הקשור לביצועים.
הסקודה מספקת בדיוק את מה שציפינו לקבל – היא זריזה מאוד כשרוצים, וחסכונית מאוד בנהיגה רגועה. התיבה עוברת בין ההילוכים במהירות וחלקות, והתלונה היחידה היא התלונה הקבועה: בתנועה פקוקה היא יכולה להתבלבל בבחירת ההילוכים, ולייצר מדי פעם רעידות. מצב 'ספורט' יעיל גם כדי להרגיע את הנטייה, המעצבנת לעיתים, של התיבה לרוץ להילוכים הגבוהים.

נוחות ואיכות נסיעה: בולמי זעזועים ובידוד
בכל הקשור לנוחות נסיעה בעיר, שתי המכוניות לא ממש התעלו וזכו לכן לציון בינוני בלבד. לסקודה משלבת בולמים מעט רכים יותר ומידת צמיגים קרבית מדי, ואילו ה-i20 נתמכת על ידי בולמים נוקשים יותר, אבל עם צמיגים במידה שפויה: 185/65-15.
הסקודה הייתה טובה יותר על השיבושים הקטנים בעיר, אבל טובה פחות על השיבושים הבינוניים והגדולים, והתמודדה בצורה פחות טובה על שיבושים רוחביים שפוגעים בשני הגלגלים בו-זמנית. בנוסף, רעשי המתלים היו בולטים יותר בסקודה מאשר ביונדאי.
ה-i20 התקשתה מעט על שיבושים קטנים, אבל התמודדה בצורה מעט טובה יותר עם חלק מהשיבושים הגדולים, אם כי גם היא לא הרשימה. נוסעי היונדאי סבלו מרעשי כביש מורגשים כבר במהירות עירונית. בקיצור, לשתיהן יתרונות וחסרונות בתחומים שונים שמביאים לתיקו בסיכום הכולל של איכות הנסיעה בעיר.

הפאביה מתקשה להתמודד עם שיבושים קטנים במהירות גבוהה, ואם הכביש לא סלול למשעי מתקבלת תחושה "עסוקה", עד כדי קיפוצים עדינים כשהשיבושים בתדר ה"נכון". המתלים הרכים מאפשרים מעט יותר תזוזה של הגוף מהרצוי במפגש עם גלים באספלט, אך לא ברמה מטרידה. גם בסקודה בידוד רעשי הכביש והרוח לא מושלם, אך היא עדיפה על היונדאי בתחום זה.
יכולת דינמית והנאה: מתלים, הגה ובלמים
בכל הקשור ליכולת דינמית ולהנאה מנהיגה, אין ספק שהמנצחת היא i20 עם מערכת ההנעה של הפאביה...
המתלים ביונדאי מציעים ריסון טוב גם על כביש משובש ומעניקים תחושת יציבות שנותנת הרגשה של "אוטו גדול". בלמי ה-i20 מעולים וההגה בינוני, אבל עדיף משמעותית על זה שבסקודה. אלו מאפשרים לנהג היונדאי לשמור את הסקודה "בין כוונות" כשהכביש מישורי, בעיקר אם האספלט משובש. ההתנהגות עצמה לא מלהיבה, עם שפע תת היגוי תחת עומס, אותו ניתן לרסן באמצעות העברת משקל, אבל היא צפויה ומשרה ביטחון.

את הקפה של שאולי שמרנו הפעם לערבו של יום, עת ישבנו לסכם מי מנצחת. אין לנו ספק ששתיהן טובות יותר מהדגמים אותן החליפו – אבל אין לנו גם ספק שמשתיהן ציפינו לשיפור משמעותי יותר.
בלא מעט סעיפים יונדאי i20 היא המכונית הטובה מבין השתיים: המתלים עובדים טוב יותר, המושב האחורי מרווח יותר והיא נראית נהדר. מול אלה בולטת יחידת הנעה המפגרת אחרי מובילות הקטגוריה.
אולם החיסרון העיקרי נרשם בסעיפים שהם בדרך כלל נקודות חוזק של יונדאי בארץ: אבזור ותמורה למחיר.
סקודה פאביה מאכזבת עם מרווח בינוני מאחור, שפע של דיפון פלסטיק נוקשה ופשוט בתא הנוסעים ונוחות נסיעה לא טובה מחוץ לעיר. אבל אז היא שולפת מהשרוול אסים בדמות יחידת הנעה חזקה וחסכונית יותר, רשימת אבזור ארוכה משמעותית – כולל אבזור בטיחות מרשים בכל הגרסאות (מלבד רמת הכניסה) – ושילובי צבעים עליזים ומושכי עין (בתוספת מחיר), שמשדרגים משמעותית את המראה החיצוני.
