
ויש גם קטנוע חדש

אז מה בתוכנית?
"תעשיית האופנועים היא מחזורית. אולי בגלל אופנה. אולי בגלל גיל. אנשים מצטרפים, אנשים הולכים. לאורך ההיסטוריה אתה רואה מעגלים של 5-7 שנים. זה עולה ויורד כל הזמן. מי שהיה על אופנוע עובר למשהו נוח יותר. בצפון אירופה אופנועים כבדים עדיין שולטים, והשווקים שם גדלים. בדרום אירופה ניתן לראות את אופנת הקטנועים מתחזקת. וזו העבודה שלנו לשמור את מגוון הכלים שלנו קורצים לחברה החדשים גם. לא הכול זה נפח אתה יודע..."
האם אתה לא חושש שהשיח הירוק והשמירה על הסביבה פוגעת בתדמית של האופנוע במובן הקלאסי?
"שאלה טובה. תמיד יש איזון. בהונדה אנו משתדלים לשמור על איכות, בטיחות ושימושיות. לעיתים אנשים יכולים לבלבל את אלו עם שעמום. בגלל בטיחות ושמירה על הסביבה כולנו מנסים להפוך את האופנוע לידידותי יותר. בכל פעם שאנו מצליחים לעשות זאת יכול להיות שאנחנו פוגעים קצת ב'אדרנלין' שמשדר האופנוע. אנחנו חייבים להדגיש לאנשים שניתן להיות בטוח וסביבתי ולהישאר כיפי".
ומרוצים זו דרך לעשות זאת?

מה עם סופרבייק? זה קרוב יותר לכביש הציבורי ועושה רושם כאילו לקחתם שם צעד אחורה.
אנחנו משקיעים בסופרבייק. אבל העניין עם סופרבייק הוא שהם אמורים להיות מאוד קרובים לאופנוע עם רישוי כביש. בזמן האחרון התקנות גרמו לאופנועים האלו להתרחק מאולם התצוגה. אנחנו משערים שב-2014 התקנות יחזירו את אופנועי הסופרבייק לכיוון המקורי, ואז תראה אותנו. כי האופנוע שלנו היום, הוא הקרוב ביותר מכולם לאופנוע סטנדרטי. ההתנהגות שלו, מסירת הכוח שלו, רוב הדברים באופנוע הזה מרגישים מאוד קרובים לאופנוע הכביש.
וחזרתם גם אל הדקאר...
האם נראה דו-שימושי גדול, בסגנון האדוונצ'רים האירופאיים?

V4 קרוס-טורר קונספט - כיצד ייראה האדוונצ'ר של הונדה?
הוא יבוסס על פלטפורמה מוכרת?
"כשהונדה רוצה באמת לשלוט בתחום כלשהו אנחנו, בדרך כלל, ממציאים משהו חדש לגמרי".
השוק הישראלי הוא שוק של קטנועים. הונדה מייצרת כלים המיועדים למזרח ולמערב, אלו אינם אותם הכלים. האם לא כדאי לשלוח כלים זולים באיכות נמוכה יותר לארץ ולהקל על היבואן המקומי במלחמה מול המותגים הטיוואנים?

"המוצרים שמגיעים מהמזרח מראים שיפור ביכולת ובאיכות. וזה טוב. זה שומר עלינו, וגורם לנו לחשוב ולבדוק את עצמנו כל הזמן. הונדה שולטת מבחינת ייצור בעולם הדו-גלגלי. אנחנו מייצרים 16 מיליון כלים דו-גלגליים – המתחרה הקרובה ביותר אלינו מייצרת פחות מחצי. למעשה, אנחנו לומדים מהמתחרות כל הזמן. יצרניות אירופאיות שמעצבות ומשווקות אופנועים גדולים טובים, גורמות לנו לדחוף את העיצוב קדימה. אנחנו מסתכלים על הארלי-דיווידסון ולומדים על לייף סטייל. מהיצרניות הקטנות במזרח אנחנו לומדים על לתת יותר בפחות. הן נותנות הרבה במחיר נמוך. אולי האיכות לא טובה, אבל הן עושות את מה שהן עושות. אנחנו לומדים מכולם כל הזמן. הם שומרים אותנו ערניים".
מה נראה בעתיד בקטנועים של הונדה?
"אני חושב שהאזור שבו אנחנו מתבדלים הוא העובד שהונדה היא חברה של מחקר ופיתוח. כשהתקנו מערכת עצור-וסע בקטנוע כולם שאלו למה. אנחנו נמשיך לדחוף את הפרקטיות של הקטנוע. ננסה למשוך גם את הקהל הנשי. עוד פתרונות אחסון, חסכון וכמובן בטיחות – זה אחד הדברים החשובים בשביל להגדיל את תפוצת הקטנועים".
בעולם הרכב הפלטפורמה המודולרית השתלטה על התכנון והייצור. האם ה-NC הוא העתיד? האם הפלטפורמות ישתלטו על עולם האופנועים?
"אתה יכול לישון טוב בלילה. אם אנחנו משתמשים בפלטפורמה משותפת, וזה קורה לעיתים, אתה אף פעם לא תראה אותו אופנוע בתחפושת. אפשר להשתמש באותו מנוע. השאלה היא איך אתה מניח אותו בשלדה ואיזה אופי אתה נותן לו. אתה לא יכול רק לשנות פלסטיקה. פלטפורמות זה בסדר כל עוד אתה יודע מתי לעצור. לא תראה מהונדה אופנוע אחד שמתאים לכול".
איזה אופנוע לדעתך משקף את הונדה בצורה הנאמנה ביותר מבין הדגמים הנוכחיים?