
אלמלא הלוגו הגדול ומאוד נוכח של רנו, קשה היה לנחש שמדובר בקליאו. היא שונה מאוד מקודמותיה. למכונית קו דינמי עדין ועגלגל עם אגרסיביות קלה הבאה לידי ביטוי בניפוח שרירי של בתי הגלגלים יחד עם קשת הפוכה בולטת בחלק התחתון של הדלתות. המכונית, נמוכה מזו המוחלפת, עם גג חתוך לאחור ודלתות אחוריות שמתעקלות מעלה. כל זה גורם לשמשות הצד האחוריות להסתיים במעין חץ מופנה אחורה ומקנות למכונית פרופיל אופייני למכונית קופה 3 דלתות. מסייעות למראה הסקסי גם ידיות מוסתרות לדלתות האחוריות. אין ספק שזה עיצוב מוצלח במיוחד, המושך את העין מבלי לצרום, לצעוק או להכריז בבוטות הכרזות "ספורטיביות" (שלרוב גם נטולות כיסוי).
אז העיצוב החיצוני הרשים אותי, אבל את הסוכרייה האמיתית שמרו מעצבי רנו דווקא לפנים המכונית, אותו רואה הנהג עצמו. בחגיגה של צבעים, חומרים, מושבים חובקים ואביזרי הפעלה (כגון מסך מגע להפעלת מערכות שמע וניווט), מחזירים רנו את הנהג למרכז הבמה, כנהנה העיקרי מהעיצוב כמו גם מהשימוש בתא נוסעים זה ש"מתחנף" רק אליו. במקום לנסות ולתאר את העיצוב הפנימי, אשלח אתכם לתצלומים שמתארים היטב את החגיגה הצבעונית. אוסיף שניתן להזמין את הקליאו (גם בארץ, אם רק תסכימו לחכות להזמנה מיוחדת) במבחר צבעים וקישוטים בפן אישי מבפנים ומבחוץ, כמו: צביעה חלקית או מלאה של חלק מאבזור הפנים, צביעה חלקית של החישוקים ועוד. התוצאות אגב – נהדרות. בכל הנוגע למרווח אין תלונות, המרחב בתא הנוסעים בהחלט מספק גם מלפנים וגם מאחור כשתא המטען מציע נפח ראוי לסגמנט. איכות הגימור של חלל התא מרשימה מאוד, ונראית כאילו נועדה לשמור על רעננותה לתקופה ארוכה.
אחרי ההתנעה

כשכבתה הנורית לחצתי את הדוושה. החלפות ההילוכים נהדרות, תנועה קלה של היד וההילוך משתלב בקלילות. משחק בין ההילוכים יגלה כי יש בור קטן בין השני לשלישי. זה מה שקורה שרוצים חסכון בדלק (שני ההילוכים האחרונים ארוכים כגלות) וגם חוסכים משהו על התיבה (6 הילוכים היו פותרים את הבעיה). בודק גם עקומת הכוח. זה מגיע מעל ל-2,000 סל"ד ודועך מעל 4,500 סל"ד. מזל שהחלפת ההילוכים כאן ממש נעימה כך שזה לא מעיק. מגיע לירידה בדרך הררית ומתחיל לדחוף. נמאס לי להגיד כבר את שילוב המילים הגה חשמלי. כל ההגאים של היום הם חשמליים – או בדרך לשם. זה העתיד, כמו שהיה במעבר להגה כוח כשהקמנו את מגזין 'אוטו'. אז למעט התחושה המלאכותית משהו, ההגה מדויק ומהנה למדי. המכונית כולה מהנה אפילו יותר. יש לה אופי לצרפתייה הזו, היא עושה יותר מלגמוע את העיקולים – היא מתחנפת אלייך בדרך בה היא עושה את זה, ומשרה אווירה גבוהה של ביטחון. הבלמים, הנעזרים במערכת תגבור במקרה של בלימה מהירה עצבניים מעט, אך אני מתרגל ולומד לבטוח בהם. מגיע למטה נכנס לכיכר ועולה חזרה. מנוע הדיזל מספק מומנט בשפע, למעט אותו חור קטן שבין שני לשלישי. זה מחייב משיכה של השני עד ל-5,000 סל"ד כמעט, ואז החלפה מהירה. אני אוהב את מנועי הדיזל המודרניים, ואני כבר יודע שאני אוהב את הקליאו החדשה.

הנהלת קרסו, יבואנית רנו, מכירה בערך העליון של מחיר המכונית בישראל. הם הרי ניסו והצליחו למכור היטב את הקליאו הקודמת עם מנוע ה-1.2 ותיבה ידנית (עד שהמלאי אזל) ב-70,000 שקל. לכן, גרסת הכניסה של הקליאו החדשה תישא את אותה מערכת ההנעה ותעלה מחיר קרוב ככל האפשר למחיר ההוא – בין 70,000 ל-75,000 שקל. גרסת מנוע הטורבו הקטן תעלה כעשירייה יותר (עבור רמת הגימור הבסיסית) בעוד גרסת הדיזל ומנוע הטורבו-בנזין 1.2 עם התיבה כפולת המצמד יעלו בסביבות ה-100,000 שקל. המחירים כמובן עדיין אינם סופיים. במחירים אלו, יש סיכוי טוב שנראה לא מעט מדגמי הקליאו חדשים על הכביש. רק חבל שהעובדה שהממשלה אינה מאמצת את התקן האירופי למדידת זיהום אוויר ובכך פוגעת קשות בסיכוייו של מנוע הדיזל החסכוני.