כפי שכבר הזכרנו בעבר, פורד אקוספורט הוא רכב פנאי קומפקטי, שככל הנראה מבוסס על פורד פיאסטה וימוצב בתחתית שיירת רכבי הפנאי-שטח של פורד. גם לאחר החשיפה של גרסת הייצור, נתוני המידות של האקוספורט עדיין אינם זמינים נכון לכתיבת שורות אלו. פורד מדברת בעיקר על המבנה הקומפקטי שמקנה תנוחת נהיגה גבוהה אך מיועד בעיקר לכביש ולא לשטח. בעיצוב ניכרים קווים אופייניים לפורד עם צורה מעודכנת לפנסים, וגריל טרפזי גדול.

האקוספורט יוצע עם שתי יחידות הנעה – מנוע אקובוסט 1.0 ליטר בעל 3 צילינדרים שמספק 120 כ"ס ומנוע 1.5 ליטר בנזין המספק 109 כ"ס. למנועים תשודך תיבת 6 הילוכים אוטומטית כפולת-מצמדים, ופורד מבטיחה גם צריכת דלק תואמת למנוע ולמממדים.
ראוי לציין שזה לא האקוספורט הראשון. למעשה מדובר בדגם שקיים כבר משנת 2004 ומהווה להיט בשווקים בדרום אמריקה. פורד אקוספורט החדש, כשמו כן הוא – חדש, והוא מיועד לכ-100 שווקים ברחבי העולם, בדגש על שווקים מתפתחים. אין זה מפתיע, אפוא, שהוא הוצג בתחילה בהודו, לאחר מכן בברזיל וכעת בבייג'ין שבסין, השווקים המתפתחים והחשובים ביותר כיום.