כמה דקות חלפו ודפיקה על הדלת. באותה העת גרתי בדירה שכורה קטנטנה ברעננה, והתפלאתי שלא שמעתי איש עולה במדרגות. זוגתי הזריזה פתאום מיהרה לפתוח, וכמכרה וותיקה אומרת "בוקר טוב רונן!". אני מביט מעבר לכתפה וכמעט מתפחלץ. רונן טופלברג, חייכן, כחוש ועם המצלמה תלויה על הצד עונה ב"בוקר טוב", ועם חיוך מוסיף "מחכים לכם למטה".
נדלג על שלב הפאניקה, הריצות, ההתלבשות שערכה כ-10 שניות והדילוג למטה. בשורה התחתונה אני פוגש בחניה את גידי פרדר ואת טל שביט, על הגובה המופרז שלו, נשען מחויך כג'ריקן מנוקב על הטנדר המרופט של המערכת (או של חבר כלשהו, כבר לא זוכר, או שזה בכלל היה ג'יפ...) – כולם מחייכים מאוזן לאוזן לראותי משתנק ומשתעל. "יש לך חברה מיוחדת", מסביר טל בלי גינונים מיותרים. מסתבר שזוגתי (שזמן קצר לאחר מכן התחתנו) שלחה מכתב קורע לב למערכת 'מוטו' (ששכנה אז במשרדון נידח במרכז ת"א), בו ביקשה, אם אפשר, רק פעם אחת, לצרף את בן זוגה – שזה אני – לאיזה מבחן, טיול, גזירת שקופיות - משהו. "דני'לה מעריץ את הנייר עליו מודפס מוטו", הסבירה, "מכיר כל מילה וכל צילום וכמובן חולה אופנועים". לא ייאמן, אבל שביט וחבריו למערכת הרימו את הכפפה בלי הרבה פוזות וכך מצאתי את אליל נעורי אצלי בחניה, עם חליפת שטח. הייתי בשוק.
"תתעדכן קצת ברכיבה"
כל הדרך למרחביה – למשק של אביב קדשאי, שם תואמו צילומים ל-RM250 ו-DR350 החדש שהגיע אז – נסעתי כמי שכפאו השד. תבינו, הייתי אז פלאח מהצפון שרק סיים צבא ועבר ל"עיר הגדולה" רעננה. הרפת כבר לא קרצה לי (או לזוגתי), והתחלתי להתארגן על החיים, שמח ומאושר. אופנועים תמיד הגניבו אותי ורכבתי על מוטציות שונות כבר מגיל 14, אך לצערי עול העבודה בבית ואח"כ אינטנסיביות השירות הצבאי מנעו ממני להתפתח כפי שהייתי רוצה, אך כמובן לא מנעו ממני לקרוא בשקיקה כל מילה שהצלחתי למצוא על אופנועים. מיותר לציין שאת מוטו בלעתי מהגיליון הראשון.

1994, מרץ, אמצע השבוע בשעות אחה"צ. משרדי מוטו ברחוב תוצרת הארץ בת"א. אני יוצא מהמעלית ומיד נתקל בעשרות ממתינים. רוכבים עם קסדות ביד, חליפות, טיפוסים מטיפוסים שונים. אני די מופתע. מודעה קטנה במוטו בסגנון "דרוש פועל שחור לחצי משרה, תנאים מחפירים ושכר רעב", הביאה למשרדי המגזין עשרות חולמים, ואני, שהחניתי את המיצובישי L300 החבוטה שלי על איזו מדרכה בסביבה, עומד עם כל המשחיזים בתור.
חשבתי שאהיה הדביל היחיד שיגיע. לאחר כשעתיים נכנסתי אחרון לחדרו של טל. ישב שם גם גידי פרדר, ושניהם חייכו מיד בראותם במי מדובר. בחיי, הם זכרו... "אני זוכר שהתלבשת עם הטרקטורון של קדשאי על גדר הבקר..." הזכיר שביט מיד, מחייך את חיוכו הדידקטי שהיה שמור למקרים כמוני. התכווצתי. מאוד רציתי את הג'וב המטופש והלא הגיוני הזה, אבל הרגשתי שלפי הזיכרון הטוב-מידי של הזקן, אין לי הרבה סיכוי. שביט וגידי ניהלו דו-שיח קצרצר ביניהם תוך התעלמות מוחלטת ממני. "רוכב גדול הוא אולי לא – אבל חיפשנו פועל שחור, ויכול להיות...". גידי, שחיפש כמובן מישהו שיוריד ממנו את הטבלאות, איסוף הכלים, שטיפתם, פינוי גוויות הקטנועים המרוסקים והכנת קפה, המשיך באותה ההתלהבות. "טוב, שאל אותו כמה שאלות לראות שהוא יודע להבדיל בין 2 ל-4 גלגלים, ויאללה – בוא לדיקסי".
את השאלה אזכור כל חיי. ככה, בלי הכנה או התפלספות: "מתי הושק ההונדה RC30 ומה מיוחד בו"?. עניתי, וכנראה שנכון. ואז, במשך חצי שעה, אני יושב ומתכווץ עוד ועוד בכיסאי כאשר צמד המראיינים שלי החלו להתווכח. ושביט, כמו שרק הוא יודע, חזר פחות או יותר לראשית האבולוציה ולתקופת הקרטיקון כאשר גידי עונה לו בשאגות, והכל סביב התשובה הרפה שלי. כמעט מכות היו שם. כאשר כבר כל שרציתי זה לחתוך הביתה, שביט הפסיק לרגע, פנה אלי ובקול רגוע אומר: "ענית נכון. נודיע לך. להתראות", ומיד חזר לשאגות. רק כאשר דלת המעלית נסגרה מאחורי השקט חזר. שכחתי מהראיון הזה.

בתחילת דרכי במוטו טל דאג לעמוד בהבטחה ולנצל אותי כפועל שחור. ההומור הבריטי המלוטש שלו לא תמיד הצחיק אותי באותו הרגע, אבל בדיעבד הוא בהחלט היה משובח. הרקע הרכיבתי שלי היה הרבה יותר שטח מכביש – תחום בו לא ממש התעניינתי והבנתי בו מספיק. שביט כמובן לא קיבל זאת ואילץ אותי להצטרף יותר ויותר למבחני כביש. פרדר הסבלני גונן עלי ככל שיכל, אך גם הוא היה שותף ל'צ'ופר' הראשון שקיבלתי במוטו: אני, מעיל עור, קסדה וכפפות מצוחצחים ו...דוקאטי 'אקזוטי' עם שלדה אדומה חשופה. כן, SS400.
לא חשדתי בדבר כאשר קיבלתי בישיבת מערכת כלשהי משימה שעל פניו היה שווה להרוג עבורה. "שטיינמן. קיבלנו אופנוע אקזוטי ויקר למבחן – דוקאטי SS400 – אבל הבטחנו לערוך לו בעצמנו את ההרצה. 1,000 ק"מ. תעמוד במשימה?". כולי נרגש ונרעד עניתי: "בטח". "יש לך יום. יספיק?". "בטח!", עניתי, רואה בדמיוני את עצמי מתמזג לגוף אחד עם האקזוטיקה האיטלקית האדומה, מבתר את השקיעה בירידות מהרמה, טס בכביש הערבה ומשחיז במלכישוע. למי שפספס את היצירה הזו, אבהיר רק שהקרש הבן זונה הזה סוגר 120 בירידה כששוכבים עליו, אין לו בולמים, והרעש והחום שמבשלים לך ת'חזה והביצים תוך כדי ניסיונות לעקוף משאיות בכביש החוף משולים לישיבה בתוך מנוע.
"בן זונה...", מלמלתי יותר מפעם אחת, ואף צעקתי כאשר באזור זיכרון אוטובוס כמעט הרג אותי בהבהוב אורותיו. העצירה הראשונה הייתה בבית אורן. ירדתי בקושי מהכלי, מדליק סיגריה ומתחיל להבין. "בו'נה, הוא רציני השביט הזה. טירונות יחידה...". חזרתי בבוקר למערכת (לאחר שלא הספקתי ודפקתי עוד 'לג' לחיפה וחזרה עם הזריחה), הולך כמו זונה ביום עבודתה הראשון. שביט כבר היה במשרד, מרים ראשו ומביט עלי במבט של אב גאה בבנו הדביל, שבפעם הראשונה הצליח להכניע סוס בכוחות עצמו. "נו...?". חייכתי נבוך. שביט לא חיכה לתשובה: "הבנת את האופנוע הזה?". אחושילינג הבנתי. "נראה לך שדוקאטי עם מנוע 400 סמ"ק מתאים לכאן?".

זה לא משנה אם זה היה משחיז בחסד שהיה בוחן במוטו, ולמד שיש הרבה מה ללמוד מהזקן הנודניק, או גרפיקאי שלמד איך עושים מגזין באמת, בסטנדרטים שטל ניסה ליישם כאילו היה בתחרות מול Cycle. או כתב שחשב שלסכם פרק באנציקלופדיה מספיק לכתבה, או שלא ממש חשוב לדעת את ההיסטוריה של הדגם לפני היציאה לדרך. כן, גם בסיכומו של מבחן השוואתי עם מיטב טוחני החצץ בישראל שכל אחד מהם היה קורע את שביט בשטח – תחום שלמד מאוחר יחסית – כשהצליח לדלות את המידע הרלוונטי מכולם, ולתרגמו בפשטות למסקנות שכמובן היו סופר-מדויקות. מטל היה אפשר ללמוד כל-כך הרבה.

נו שביט, מה היית אומר? ארוך מדי, הא? קצת מבולבל, כן, אבל אתה יודע... הנסיבות...