נתחיל בדברים הבסיסיים. בשלב ראשון תוצע המיטו עם שלושה מנועים'' 1.4 ל' טורבו עם 155 כ''ס, 1.6 ל' טורבו-דיזל עם 120 כ''ס (ו-32.6 קג''מ!), וגם 1.4 ל' צנוע עם 78 כ''ס כאופציה בסיסית ''לאלו אשר קיבלו זה עתה את רשיון הנהיגה שלהם''. את הביצועים עם המנוע החזק ביותר אפשר להגדיר כסבירים: 0 ל-100 ב-8.0 שניות ומהירות מרבית של 215 קמ''ש. אבל אלפא מבטיחה מנועים חזקים יותר בהמשך, עם טכנולוגיה חדשה המכונה Multiair – השם של אלפא למערכת הרמת שסתומים משתנה הפועלת על שסתומי היניקה ומווסתת באופן רציף את כמות האויר המגיעה לתא השריפה (ומכן הכינוי מולטי-אייר). עוד חידוש חשוב לא פחות – יחד עם המנועים החזקים תגיע תיבת מצמד-כפול של אלפא שתכונה DCCT, ראשי תיבות של Dual Dry Clutch Transmission. עד אז יסתפקו רוכשי המיטו בתיבה ידנית 6 הילוכים בכל המנועים.
המיטו, כפי שאנו כבר יודעים, מבוססת על פלטפורמת הפיאט גרנדה פונטו, אבל היא מקבלת מיתלים יחודיים לה, יחס היגוי ישיר יותר ומפשקי גלגלים מורחבים בכ-2 ס''מ. היא גם ארוכה, רחבה ונמוכה מהגרנדה-פונטו. רשימת הציוד כוללת מספר מערכות-עזר מעניינות, כמו Q2 Electronic המתפקדת כדיפרנציאל מוגבל החלקה באמצעות בלימת הגלגל הפנימי המסתחרר בעת האצה בפניה; DST או Dynamic Steering Torque, סוג של היגויאקטיבי – המערכת מפעילה מעט כוח-היגוי במצבים קיצוניים כדי ''לרמוז'' לנהג על התיקון שהוא נדרש לבצע; ו-Alfa DNA, מערכת (בעלת שם גאוני, אגב...) המספקת שליטה מרכזית על תגובות המנוע, אופי תגבור ההגה החשמלי, פעולת הבלמים והמיתלים, אופן התערבות מערכת בקרת היציבות, ובעתיד גם על תפקוד תיבת ה-DCCT. ראשי התיבות DNA, מעבר לקונוטציה הגנטית הברורה, מייצגים את שלושת המצבים בהם יכול לבחור הנהג: D = דינמי, N = נורמל, ו-A פירושו All weather, המצב ה'רך' ביותר בו מערכות העזר מתערבות בשלב מוקדם, המיועד לשימוש בתנאי אחיזה ירודים.
המיטו תוצע כסטנדרד עם 7 כריות אוויר, ואמורה להיות טובה מספיק כדי לזכות בציון 5 כוכבים במחבני הריסוק האירופיים – משימה שאינה אמורה להיות קשה מאחר וגם הגרנדה-פונטו זכתה לציון כזה.
לגבי היתר – ובכן האזרו בסבלנות עד סוף השבוע, ואז תקבלו דיווח מלא מההשקה.