
רושם ראשון
ה–GLC, רכב פנאי על בסיס C–קלאס, החליף את ה–GLK. עיצוב הדגם החדש מעוגל, מעודן והרמוני מקודמו שעוצב ל"מופע שטח", עם זוויות חדות, חלונות גדולים וצדי רכב שטוחים. הרוחב נשאר, בסיס הגלגלים והאורך גדלו משמעותית ואילו הגובה ירד, וכך גם הפרופורציות החדשות שיפרו את ההופעה. גם אם במערכת היו כמה, אחד ליתר דיוק, שלא התחברו לעיצוב, כל השאר, כולל עוברים ושבים, אהבו את המראה החדש.
מלפנים מציג ה–GLC חזית מרצדס מאוד מזוהה ועכשווית עם השבכה הגדולה, והפנסים מזכירים שהוא מבוסס על ה–C–קלאס. במבט צד, החישוקים ("18) אינם נראים גדולים במיוחד ואינם בולטים מדי. חלקו האחורי הקמור של ה–GLC משתלב בעיצוב המעודן של הדגם וכולל פנסים כמו אלה שב–C–קופה. בהשוואה למתחרים, המידות קרובות מאוד - פרט לבסיס הגלגלים (287 ס"מ) בו יש ל–GLC יתרון נאה של 6 ס"מ על X3 ו–Q5, למשל.
ענייני פנים

תא הנוסעים מאוד נעים לשהייה, עם שפע עור על המושבים, הדשבורד ובדלתות. רמת האבזור גבוהה כמצופה (ראו בוקסה) והחומרים איכותיים, ובמהלך הנסיעה לא נשמע אפילו ציוץ מיותר אחד. אם רוצים להיות קטנוניים, וזה מה שאנחנו, אז מתחת לעור הנאה בדשבורד, נמצא פלסטיק הנשמע קצת חלול למגע, ואפשר להסתנוור מהעץ והכפתורים הכסופים בין המושבים הקדמיים כאשר השמש חזקה. וכאן מסתיימות ההערות.
המרחב מלפנים מעולה בכל המדדים, כולל מרווח הראש ולמרות גג השמש הפנורמי. תנוחת הנהיגה נוחה מאוד והמושבים מציעים שפע אפשרויות כוונון. המושב האחורי נוח אבל הבסיס שלו קצר, ומרווחי הראש והברכיים טובים גם לגבוהים. שני פתחי מיזוג נמצאים בחלק האחורי של הקונסולה שבין המושבים הקדמיים. נפח תא המטען נאה (550 ליטר), אבל הכיסוי מגביל אותו, ובכל זאת הוא שימושי וטוב.

יחידת כוח
ה–GLC מוצע בארץ עם שני מנועים מוגדשים: דיזל (2.2 ל', 170 כ"ס ו–40.8 קג"מ) ובנזין 2.0 ליטר המייצר 211 כ"ס ו–35.7 קג"מ, מ–1200 ועד 4000 סל"ד - והוא זה שהניע את רכב המבחן. נציין ששני המנועים משודכים לתיבה אוטומטית שיש לה לא פחות מתשעה הילוכים, וזו מעבירה את הכוח לארבעת הגלגלים.
ה–GLC לא קל (1735 ק"ג), אבל המנוע הגמיש מזיז אותו בקלות רבה. היכולת גבוהה גם בעלייה חדה וממושכת. באופן משעשע, ההילוך התשיעי זמין רק מעל ל–100 קמ"ש, וגם אז לא תמיד; רק מדי פעם הצלחנו להגיע להילוך זה ב–100, ואז הסתובב לו המנוע על כ–1400 סל"ד נמוכים להפליא.

בשיוט ממוצע נרשמה צריכת דלק של 13 ק"מ/ל', ובימי המבחן המאומצים לא פעם, הממוצע הנאה עמד על 9 ק"מ/ל'.
בתנועה מתמדת
ה–GLC נוח ונעים בנסיעה מחוץ לעיר. נוחות הנסיעה טובה, הוא מרוסן היטב על גלי כביש ורק מעט שיבושים קטנים חודרים פנימה. פרט לרעשי רוח, הרכב שקט מאוד בנסיעה כזו. גם בעיר ה–GLC נוח רוב הזמן, אבל הוא מעט נוקשה על חלק מהשיבושים האופייניים שם. הצמיגים, בחתך לא קרבי של 235/60 על חישוקי "18, תורמים אף הם לנוחות הנסיעה הטובה של ה–GLC.

גם בשטח ה–GLC נעים לנסיעה; הנוחות טובה ובפנים שורר שקט. רק שיבושים גדולים יגרמו לו לנוע בצורה מורגשת, וגם כאן, כל עוד לא מגזימים, הנוחות סבירה.
בקצה
ה–GLC הוא רכב פנאי טוב מאוד, ורושם שיפור נאה ביחס ל–GLK אותו החליף. תא הנוסעים נעים ומאובזר והמרחב מלפנים ומאחור מספק ביותר. יחידת ההנעה טובה והמתלים עובדים טוב במרבית הזמן. אבל הדבר החשוב מכל, ככל הנראה, וזה בהחלט נראה, היא העובדה שהוא משדר שילוב נכון של מסר פנאי מובהק עם מותג יוקרה סופר–מזוהה.
