
זה לא ממש סוד או חידוש שעולם הרכב הפך ליעד הבא של חברות חומרת המחשבים. אחרי שהצמיחה המטורפת בשוק הטלפונים האטה קצב, החברות מחפשות את התחום הבא – והוא נמצא בכבישים. כבר היום יש עשרות מעבדים בכל מכונית ממוצעת (ורבים מהם של קוואלקום), ובעתיד הכמות הזו אמורה לגדול משמעותית, הן במספר והן בעוצמת המחשוב. אינטל הבהירה את חשיבות התחום עבורה על ידי רכישת הענק של מובילאיי הישראלית, וקוואלקום – הענק של תחום המובייל – נמצאת במהלכו של צעד דומה, עם הגשת הצעה לרכישת חברת NXP.

לוח הזמנים שהציגו אנשי החברה במפגש מתיישר עם לוח הזמנים המקובל היום בעולם הרכב, ואפילו מעט מאחורי חלק מלוחות הזמנים שהציגו חברות וגופים אחרים – הצגת מכונית בעלת יכולת נהיגה אוטונומית בכבישים מהירים תוך חמש שנים. ומה לגבי העיר? אנשי החברה מסבירים כי בגלל אופי הכבישים והמכשולים בתוך העיר, נדרש מיפוי מדויק של תוואי הנהיגה לפני שהמכונית תוכל לנהוג שם באופן עצמאי. המיפוי יעשה על ידי איסוף נתונים מכל המכוניות המצוידות במערכת שנוהגות באותה סביבה.
הנתונים שיאספו על ידי המכוניות ישלחו לענן, יעובדו ויגובשו לכדי מפה עדכנית של האזור המדובר – וכך גם מכוניות שמגיעות לאותו אזור בפעם הראשונה, אך מצוידות במערכת שלהם, יוכלו לנהוג בצורה אוטונומית. אנשי קוואלקום רמזו כי אפשר יהיה להפריד בין ה"עננים" של חברות הרכב השונות, כך שחברה שתמכור מספר גדול של מכוניות עם המערכות של קוואלקום תזכה ליתרון שיווקי בדמות מיפוי מהיר יותר ומדויק יותר של ערים רבות יותר, מה שיאפשר זמינות גדולה יותר של נהיגה אוטונומית ללקוחותיהן.
תחום נוסף בו קוואלקום בטוחה כי תצליח לתת ערך מוסף ללקוחותיה הוא תחום אבטחת המידע – תחום שמקבל בימים אלו תשומת לב אדירה בשל החשש מפני השתלטות מרחוק על מכוניות. וכאשר רוב המכוניות המודרניות מאפשרות לשלוט דרך המחשב על התאוצה, הבלימה והפניית ההגה, מדובר בחשש מובן בהחלט.