"כפי שהוכרז במרץ, הונדה וניסאן בוחנות אפשרויות שונות לשיתוף פעולה עתידי, וממנפות את החוזקות אחת של השנייה", אמרו החברות בהצהרה ביום שלישי. "אם יהיו עדכונים כלשהם, נודיע לבעלי העניין שלנו בזמן המתאים." לחברת רנו אגב, בעלת המניות העיקרית בניסאן, אין תגובה רשמית לנושא, כך גם מיצובישי שמקפידה לשמור על שתיקה.
כאמור, במרץ האחרון נמסר על ידי הונדה וניסאן כי נרקם שיתוף פעולה בתחום הרכבים החשמליים ובאוגוסט הוחלט להרחיב אותו גם לטכנולוגיות הקשורות לפיתוח סוללות. אולם בשלב זה, לא ידוע מה בדיוק הוסכם על ידי שני הצדדים לגבי העתיד, אם כי הסברה היא שאכן מתגבש שת"פ, יחד עם מיצובישי שיתורגם בשטח אל שני מחנות יפנים דומיננטיים; טויוטה מצד אחד, ואילו השלישיה לעיל מהצד השני.
ניסאן והונדה, כל אחת בגפה הייתה חלוצה בתחום החשמלי וההיברידי, אולם במעבר לרכב החשמלי המלא, שתיהן נחלו כישלון מול הצלחתה של טסלה ולאחר מכן כמעט קורקעו מול החזית הסינית. הונדה, שגודלה בערך פי 5 מניסאן הכריזה כי עד 2040 תשווק רק מכוניות חשמליות, אלא שתוכנית זו נגנזה לאור הקפאון במכירות באירופה, גם בארה"ב.
"אם המיזוג אכן יתממש, זה יספק הקלה לטווח קצר למאבקים הפיננסיים של ניסאן", אמר אנליסט הרכב הבכיר של בלומברג טאטסו יושידה. מבחינה ארגונית, טויוטה כגוף עצמאי מוכרת יותר מכוניות מניסאן, הונדה ומיצובישי ביחד (כ-5 מיליון בשנה מול 4 מיליון) ומסיבות אלה, בין השאר, גוברים הסיכויים שהפרסומים, הציטוטים אינם מתנהלים בחלל ריק.