תחום הרכב החשמלי נמצא בסטגנציה מסוימת באירופה ובחלקים רבים בעולם אבל כנראה שאת קיה זה לא מדאיג. כמו שזה נראה זה גם לא מביא לשינוי בתכניות שהינן גרנדיוזיות. לכן אנשי החברה מזמינים אותנו ליום ה-EV בטרגונה, מרחק שעה וחצי מהמלון בברצלונה בדרך שנעשה כמה פעמים. 

בקיה מאמינים  שעבורם יש בכל מצב "קייס" עסקי חזק וטוענים שעד 2030 הם ימכרו כמיליון כלי רכב חשמליים שיצטרפו ליותר משלושה מיליון כלים עם מנוע בעירה. הכותר "יום EV" הוא כמובן משחק מילים: גם רכב חשמלי, וגם כינוי סדרת הדגמים החשמליים של המותג שגדלה בקצב מהיר, כמו שהראה האירוע. 

מפגש ראשון: קיה EV4
צילום: אלי שאולי

עם סיום הסרטים ונאומי הפתיחה קצת קשה להחליט מי הכוכב האמיתי בתצוגה הקוריאנית. בצד המיידי זו ה-EV4 החדשה שמוצגת בגרסת סדאן ובמרכב האצ'בק והיא קולעת להגדרה הקלאסית של מכונית משפחתית מן השורה. ההבדלים בכל אופן בין הפרופורציות, הנוסח היו לטעמי גדולים. 

"התחלנו בעיצוב הסדאן כי ידענו שזו תהיה המשימה הקשה ביותר" מספר כרים חביב, סגן נשיא בקיה וראש מחלקת העיצוב שהגיע ב-2019 מב.מ.וו ואינפיניטי. "רק אחרי כן", הוא אומר - "ייצרנו מכונית האצ'בק". 

עיצוב הסדאן החל באירופה אך הסתיים בקוריאה, כמו גם תא הנוסעים, בעוד מרכב ההאצ'בק גובש כולו באירופה - כנראה תחת זכוכית מגדלת וצרכיו של השוק המקומי - ותיוצר על אדמתם.  

עיצוב מוצלח

חביב אוהב לדבר על קו העיצוב העכשווי של קיה שמכונה 'איחוד ניגודים' אבל EV4 רומזת שיש ניגודים שקשה יותר לפשר ביניהם; החזית עם החרטום הנמוך והקווים המוכרים של קיה נראית במפגש ראשוני נאה למדי ומקושרת ל-EV6 המוצלחת, אבל את החלק האחורי קשה יותר לעכל. 

מפגש ראשון: קיה EV4
צילום: יצרן

יש כאן ניסיון ליצור מראה של קופה ארבע דלתות אבל במבט מאחור הוא דורש הסתגלות ביחוד בגלל סרח העודף והגובה הכללי של האחוריים. אולי על הכביש הרושם יהיה שונה. מכל מקום, ייתכן שלשבירת הקו תורמת אותה רצועה כהה בתחתית הרכב שיוצרת תחושת של רכב פנאי. דבר אחד בטוח: העיצוב השתלם מבחינה אירודנימית עם מקדם גרר יעיל של 0.23 CD.

מפגש ראשון: קיה EV4
צילום: יצרן
 

מתחת לפני השטח

כמו ב-EV3 שעליו נספר בקרוב, גם כאן 204 כ"ס ו-28.9 קג"מ, הנעה קדמית, טעינה מהירה בהספק של 150 קילוואט ושני גדלי סוללה: 58.3 קוט"ש שתביא לטווח של 430 ק"מ ו-81.4 קוט"ש שמבטיחה יותר מ-600 ק"מ – 630 ליתר דיוק שזה מרשים (410 ו-590 בהאצ'בק). ההאצה ל-100 קמ"ש תארך 7.4 ו-7.7 ש' בהתאמה ושתי הגרסאות מוגבלות ל-170 קמ"ש. 
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

מפגש ראשון: קיה EV4
צילום: יצרן

ההאצ'בק נראית טוב בהרבה, שונה מאוד מאחור והבחירה בקווים שמזכירים רכב פנאי תסייע לה לצבור נקודות גם מהסביבה הזו. ההבדלים באורך גדולים; לשתיהן בסיס גלגלים ארוך מאוד של 282 ס"מ. אך עם 473 ס"מ, הסדאן ארוכה ב-30 ס"מ שלמים. היא מעט נמוכה יותר עם 148 ס"מ לעומת 148.5 ס"מ ותא המטען גדול יותר עם 490 ליטר מרשימים לעומת 435 ל'.

ועדיין, השימוש בו פחות נוח בגלל הפתח הקטן והמבנה המאוד עמוק שמקשה על הגישה. מדוע לא שולבה דלת חמישית מאחור? "הרגשנו שכבר יש לנו גרסת חמש דלתות מיוחדת לאירופה אז לא ראינו צורך בכך", מסביר חביב. 

מפגש ראשון: קיה EV4
צילום: יצרן

כניסה פנימה חושפת גוונים וקווים נאים אך חומרים שאינם מאוד איכותיים בסביבת הנהג ובדיפון הקשיח בדלתות. בקיה גאים בשימוש חומרים ממוחזרים אבל איכשהו זה לא מספיק הולם. לחצני קיצור דרך למדיה שמשולבים, באופן מקורי, במרקם הפאנל הקדמי לא תמיד ברורים בחיווי ואולי זה בגלל התאורה באולם והשתקפויות מהסביבה. מול הנהג הותקן צג שמחולק לשלושה כמו שראינו בכלים חדשים של קיה, כאשר החלק האמצעי משרת את בקרת אקלים. 

מפגש ראשון: קיה EV4
צילום: יצרן

הישיבה מאחור מעט נמוכה ביחס לרצפה, יש הרבה מקום לרגליים אבל המרחב לראש אינו מרשים ביחוד כשיש גג זכוכית ואיך נאמר, האווירה שם מעט אינטימית וקודרת לעומת החלק הקדמי. יש לצין שבשל מבנה הגג בסדאן, מרחב הראש מוגבל יותר ונראה שהמשענת מעט מוטה מדי לאחור והמושב קרוב יותר לרצפה. נראה שבגלל שהרצפה גבוהה והתקרה נמוכה, לא מאוד נוח להיכנס לאחור. אבל, נחכה למפגשים מעשיים יותר מהטעימה הקצרה הזו.

את ה-EV4 נראה בישראל כנראה באמצע השנה או מעט לאחר מכן. על הדגמים הנוספים שפגשנו, רשמים וחוויות במסגרת אירוע החשמליות הגדול של קיה, נספר לכם בכתבות הבאות.