עם זאת, בחירה באוקטביה חשמלית עשויה לשנות את התוכניות הקודמות של סקודה. אם האוקטביה EV אכן קיבלה אור ירוק, מהלך זה עלול להוביל לדחיה או אפילו לביטול תוכניות החברה למכונית חשמלית קטנה המבוססת על ה-ID.every1 או ה-ID.2X שהיו על הפרק בעבר. דברים אלו מחזקים דיווח אחרון שפרסמנו כאן, לפיו סקודה החליטה לעצור פיתוח של רכב חשמלי זול בגלל אי כדאיות כלכלית.
זלמר הסביר שההיצע החשמלי הנוכחי של סקודה, כולל ה-אלרוק מייצר שולי רווח נמוכים משמעותית בהשוואה למקביליהם של מנועי הבעירה הפנימית. בפרט, התמחור של האלרוק קרוב מאוד לזה של הקארוק, דגם עם מנוע בעירה, מה שמקשה על יצירת אותה רמת רווחיות בצד החשמלי.מבחינת הנהלת החברה, פער זה הוא גורם מרכזי המניע את החלטתה של סקודה לצמצם פרויקטים מסוימים של רכבים חשמליים לטובת התמקדות בדגמים רווחיים יותר ובעלי ביקוש גבוה יותר.
השנה, סקודה שואפת למכור למעלה ממיליון כלי רכב, עם גידול של 8% לעומת 2024. החברה בוחנת את הפוטנציאל של שווקים כמו וייטנאם והודו כדי לצמצם את התלות באירופה: הודו, במיוחד, נתפסת כשוק המבטיח ביותר מבחינת סקודה ותמלא "תפקיד מכריע בהתרחבות הבינלאומית" של החברה הם אומרים. בחודשים האחרונים הושק, תוכנן ונבנה בהודו רכב השטח 'קילאק' שמהווה לבדו כמחצית מהמכירות במדינה. סקודה עומדת גם לפתוח מפעל ייצור בווייטנאם שיטפל ברכבי פנאי נוספים וכן במכונית סדאן עממית.