ההופעה בחוץ ובפנים
כמובן, עיצובו של vRS החדש זוכה לטיפול מקיף להדגשת האופי הספורטיבי. הדבר הראשון שבולט הוא צבע המרכב הייעודי לגרסה זו – ירוק זורח ממש המכונה 'Hyper green'. מעבר לכך, אלרוק זוכה כאן לפגושים חדשם ואגרסיביים יותר עם ספליטר קטן מלפנים ודמוי דיפיוזר מאחור, חצאיות צד נאות, חישוקי 21 אינץ' בעיצוב ייחודי לגרסה זו ושלל תגי vRS הפזורים לאורך המרכב. בנוסף, בסקודה מציינים שילוב עיטורים שונים בצבע שחור ליצירת מראה דרמטי יותר.
סביבת הנהג מציגה את אותו מבנה מוכר מאלרוק, כולל מסך מולטימדיה מרכזי בגודל 13 אינץ', אך זוכה גם היא לטיפול המקובל. כך למשל ממשק מערך המולטימדיה ולוח המחוונים שונו כך שיתאימו יותר לאופי הספורטיבי, הדיפונים רובם בשחור ומשלבים מספר חומרים ליצירת גוונים ומרקמים שונים, גלגל ההגה עוצב מחדש ולרוחב התא פוזרו שלל תגי vRS ועיטורים בצבע 'ירוק-ליים' התואמים את הלוגו החדש.
מה שחשוב באמת
כמובן, בדגמים שכאלה מה שמעניין אותנו נמצא מתחת לפח. סקודה אלרוק vRS החדש מוצע עם סידור הנעה המוכר לנו משאר דגמי הקבוצה בעלי אופי דומה. סידור זה כולל שני מנועים חשמליים (הנעה כפולה) להספק משולב של 340 כ"ס. נתון המומנט לא נמסר, אולם סביר שהוא זהה לשאר הדגמים בעלי סידור דומה המציעים כ-55 קג"מ.
בהתאם, הביצועים טובים מאוד אך לא מגיעים למחוזות המופרעים של התחום החשמלי: 5.4 שניות ל-100 קמ"ש. המהירות המירבית מוגבלת בדומה ללא מעט כלים חשמליים: 178 קמ"ש בלבד.
את המנועים מזינה סוללת 84 קוט"ש (79 קוט"ש נטו) המבטיחה טווח נסיעה מירבי של 550 ק"מ בין טעינות. טעינה ביתית (AC) אפשרית בהספק מירבי של 11 ק"ו וטעינה מהירה (DC) עד להספק של 185 ק"ו – נתון המספיק לטעון את הסוללה מ-10-80% בכ-26 דקות.
לפי סקודה, אלרוק vRS מוצע עם מערך מתלים מוקשח ומונמך (15 מ"מ לפנים, 10 מ"מ מאחור) שעבר כיול לטובת יכולת משופרת בריסון המרכב וניהול העומס בפניות. כאופציה מוצע מערך בולמים אדפטיבי המוכר מאניאק שעבר כאן כיול כך שיתאים למרכב הקצר יותר של קארוק בכלל ולאופי הספורטיבי של גרסה זו בפרט. הבלמים זכו גם הם לשדרוג, מערך ההיגוי כיול מחדש ולפי סקודה מפות הניהול של מצבי הנהיגה זכו גם הן לשינויים תואמים.