רנו, יצרנית כלי הרכב מצרפת, הכריזה על מתיחת פנים ראשונה של רנו אוסטרל, רכב הפנאי הקומפקטי (C-SUV) של היצרנית. העדכון מגיע שבועות ספורים לאחר עדכון דומה שעבר רנו אספאס (פנאי בינוני, D-SUV) ובשני המקרים מדובר על מתיחת פנים מוקדמת מן הנהוג בתעשייה. בהתאם, רנו אוסטרל זוכה למגוון עדכונים ברוח דומה.

תקציר קצר, עדכון מוקדם

רנו אוסטרל נחשף לראשונה באוקטובר 2022, לפני כשנתיים וחצי בלבד. דגם זה החליף בהיצע של רנו את קדג'אר הוותיק והיה ניסיון של היצרנית לקחת חלק פעיל ודומיננטי יותר בסגמנט החם באירופה. הבסיס – פלטפורמת C/D-CMF – משותף למגוון רחב של דגמים ברנו-ניסאן-מיצובישי ביניהם גם אספאס הגדול יותר, ניסאן קשקאי, מיצובישי אאוטלנדר ועוד.

כאמור, כעת נחשף הדגם לאחר מתיחת פנים ראשונה. במסגרת העדכון זוכה אוסטרל המחודש למופע עדכני יותר המתאים לקו העיצובי הנוכחי של היצרנית בסגנון זה שהוצג עם רנו ראפאל החדש. החזית עוצבה מחדש וכוללת פגוש, סבכה, יחידות תאורה אנכיות ומכסה מנוע חדשים לגמרי. מהצד בולטים חישוקים בעיצוב חדש ואילו מאחור מדובר בעדכון קליל למדי בדמות יחידות תאורה מעודכנות. יש גם שני צבעי מרכב חדשים (גוונים נוספים של כחול ולבן) ובכל מקרה, התוצאה מקרבת עוד יותר את המופע שלו ושל אספאס הגדול יותר.
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

צילום: יצרן

סביבת הנהג עודכנה באופן עדין יותר ושומרת על המופע והמבנה המוכרים. ברנו מדווחים על מושבים חדשים ונוחים יותר מלפנים, חומרי דיפון חדשים ואיכותיים יותר, שימוש נרחב יותר בחומרים ממוחזרים ובידוד רעשים משופר. בצד הטכנולוגי ברנו מציינים מערכת לזיהוי נהג המבוססת על מצלמה וזו תדע להעלות את פרופיל הנהג וכך להתאים את הגדרות הרכב אל העדפות הנהג. 

היצע יחידות ההנעה מבוסס על זה המוכר אך נראה שלפחות בתחילת הדרך יהיה מצומצם יותר כאשר בשלב זה ברנו מציינים שתי יחידות מוכרות. הראשונה היא ההיברידית-מתונה (12V) המבוססת על מנוע ה-1.3 ל' טורבו-בנזין המוכר (160 כ"ס) בשידוך לתיבה אוטומטית רציפה. לגרס זו צריכת דלק משולבת של 16.1 ק"מ לליטר.

צילום: יצרן

הגרסה הבכירה היא ההיברידית המלאה. זו משלבת בין מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.2 ל' (130 כ"ס) למערך חשמלי מעובה הכולל מנוע חשמלי (70 כ"ס) ומתנע-גנרטור (25 כ"ס) להספק משולב של 200 כ"ס. התיבה כאן שונה וייחודית לרנו-ניסאן: תיבה נטולת מצמד בעלת הילוכים שונים למערך החשמלי ולמנוע הבנזין. התחכום הטכנולוגי אמור להשתלם בצריכת הדלק שעומדת על 21.3 ק"מ לליטר בממוצע.