עולם הרכב נמצא בעיצומה של מהפיכה שתקבע את עתיד הנעת כלי רכב לשנים הקרובות. אומנם "רכבי העולם הישן" מונעי דלק המאובנים הם עדיין הדומיננטים בשוק, אבל לא ניתן להתעלם (על אף ההאטה האחרונה) מהחדירה המרשימה של רכב חשמלי לשוק הישראלי בפרט והעולמי בכלל. ולמרות שנדמה כי המומנטום החשמלי לא יעצר, יש כמה יצרניות שעדיין בוחנות אפשרויות אחרות – ויונדאי ביניהן.

אנו מתכוונים כמובן ליחידות הנעה מבוססות מימן, ובמקרה של יונדאי נקסו החדש מדובר על מערך תא-דלק מימני. דגם זה נחשף בדורו הראשון בשנת 2019, וכעת מוצג הדור השני.

יונדאי נקסו השני

הדור השני של יונדאי נקסו מציע מימדים קרובים לאלה של הדור היוצא. אורכו 475 ס"מ (7 ס"מ יותר) ובסיס הגלגלים שלו עומד על 279 ס"מ (זהה) – אלה נתונים המקובלים בתחום רכבי הפנאי הבינוניים (D-SUV). הרוחב כמעט זהה לדור היוצא עם 186 ס"מ ובאופן מעניין נתון זה מקובל יותר בקרב רכבי הפנאי הקומפקטיים (C-SUV). תא המטען נפח עצום של עד 933 ל'. 

צילום: יצרן

עיצובו החיצוני שונה מאוד מזה של הדור היוצא שהציג מראה גנרי למדי. לדר החדש מופע רטרו-כללי ועתידני-קשוח מלפנים הנוצרים בעזרת מבנה רבוע, דמוי סבכה מושחרת לרוחב החזית וכנפיים וחצאיות צד מושחרות. מאחור בולט מרכב מזוות המייצר מופע ייחודי ובולט (לטוב ולרע) שלנו מזכיר מעט דווקא את EV6 החשמלית של קיה.

סביבת הנהג עוקבת אחר הקו המוכר והנוכחי של היצרנית בדגמיה החשמליים ובכלל. זה אומר צמד מסכים בגודל 12.3 אינץ' המשמשים כלוח מחוונים ומערך מולטימדיה, פקדים חיצוניים לשליטה על מערך המיזוג, מראות צד מוקרנות על מסכים בתוך חלל הנוסעים, קונסולה מרכזית צפה ועוד. 
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

צילום: יצרן

מה שבאמת מעניין

כמובן, ההבדל העיקרי בינו לבין כל רכב פנאי אחר (חשמלי או בנזין) נוגע ליחידת ההנעה – מדובר הפעם בדור החדש והעדכני ביותר של מערך תא-הדלק המימני של היצרנית. כך למשל שופרו תפוקות מערך תא הדלק (150 כ"ס, 128 כ"ס בעבר), הסוללה (כעת 2.4 קוט"ש) והמערך החשמלי. התוצאה היא יכולת הזנה של מנוע חשמלי יחיד המפיק 204 כ"ס, שיפור ניכר מ-163 כ"ס של הדור היוצא. השיפור בהספק בא לידי ביטוי בביצועים כמובן: 7.8 שניות ל-100 קמ"ש במקום 9.2 שניות בדור הקודם.

הצד השני נוגע למיכל המימן. לפי יונדאי, נקסו החדש מצויד בשלושה מיכלי אחסון מימן דחוס לקיבולת משותפת של 6.69 ק"ג (מקביל לנפח של כ-162 ל'), שיפור מ-6.33 ק"ג של הדור היוצא. טווח הנסיעה הרשמי עומד על יותר מ-700 ק"מ בין טעינות/תדלוק בתנאי מעבדה. לפי יונדאי, ולהבדיל מטעינת רכב חשמלי, תדלוק של מיכלי המימן אורך כ-5 דקות בלבד – ואותנו מעניין כמה זמן לוקח למצוא תחנת תדלוק מימן.

מעבר לכך, ביונדאי מציינים כי המערך החדש עמיד וקשוח יותר מזה היוצא וזכה למגוון שיפורים לטובת ייעולו במגוון טמפרטורות ותנאי נהיגה שונים. באופן משעשע, ועל אף שלא מדובר ברכב חשמלי עם סוללה גדולה, יונדאי נקסו מציע אפשרות לטעינת אביזרים חיצוניים (V2L) בזכות יכולת הפקת החשמל של תא הדלק. 

השיווק צפוי להתחיל עוד השנה במגוון שווקים ובשונה מהפעם הקודמת, ביונדאי מציינים כי הדור החדש יוצע באופן רחב ו"גלובלי".