המערך המבצעי של פוינטר, המתמחה באיתור והשבת כלי רכב גנובים, מסכם את הרבעון הראשון של שנת 2025. בפילוח המספרים, עולה כי 25% מכלל ניסיונות הגניבה היו של רכבים היברידיים, עלייה של 20% בהשוואה לרבעון הראשון של 2024. גידול ניכר נרשם גם בתחום גניבות אופנועים, שהן חלק משמעותי מפעילות הכנופיות בשנה זו – 75% יותר מאשר בשנה שעברה.

מבחינת שנתונים, רכבים משנת 2021, הנחשבים למבוקשים מאוד, מהווים 25% מכלל הגניבות, בעוד רכבים משנת 2020 ומהשנים הקודמות מצויים באחוזים נמוכים יותר.

תופעת הגניבות במהלך היום נמשכת גם ברבעון הראשון של 2025. אם בעבר הרחוק גניבות רכב היו נפוצות בעיקר בשעות הלילה, כיום הגניבות מפוזרות בצורה כמעט שווה לאורך כל שעות היום - ולעתים בנונשלנטיות. המגמה הזו מצביעה על התאמת הגנבים לשינויים בכוחות האכיפה, וניתן לראות גידול משמעותי של מאות אחוזים בניסיונות גניבה במהלך היום בהשוואה לרבעון הראשון של 2024. 

צילום: המערך המבצעי של פוינטר

הערים המובילות בניסיונות גניבת רכב ברבעון הראשון של 2025 כוללות את תל אביב, עם 14% מכלל הגניבות, ופתח תקווה, בה נרשם גידול משמעותי של 57% בהשוואה לשנה שעברה. ירושלים וערים נוספות, כמו כפר סבא וראש העין, מצטרפות לרשימה, אך עם ירידה מסוימת במספר הגניבות.

רכב פנאי, שהיו הגניבה הנפוצה ביותר ברבעון הראשון של 2024, מהווים כ-38% מכלל ניסיונות הגניבה, ירידה קלה לעומת 40% בשנה שעברה. רכבים חשמליים, המהווים כ-8% מסך ניסיונות הגניבה, הציגו עלייה קלה ביחס לשנה שעברה, שבה היו אחוזים נמוכים יותר – 7%.

צילום: המערך המבצעי של פוינטר

מצד שני, רכבים מסחריים במגמת קיטון, עם 7% בלבד מסך ניסיונות הגניבה, ירידה של 41% בהשוואה לרבעון הראשון של 2024, שבו היו אחראיים ל-12% מהגניבות. גם המשאיות מציגות ירידה בולטת, כאשר הן מהוות רק 3% מסך הגניבות, לעומת 5% ברבעון המקביל אשתקד – הפחתה של 40%.
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

בנוגע לכלי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי), אחוז הגניבות נשאר יציב ומהם 2% מסך כל הגניבות, נתון שלא השתנה ביחס לשנה שעברה. בנוסף, רכבים דו-גלגליים, כמו אופנועים וקטנועים, הציגו עלייה ניכרת של 75% – הם מהווים כיום 17% מסך ניסיונות הגניבה, לעומת 9% ברבעון הראשון של 2024.

שיטות גניבה משוכללות: טכנולוגיות חדשות מאחורי הפשיעה

הגנבים נעזרים יותר ויותר בטכנולוגיות מתקדמות, אבל בכך אין חדש ואין הפתעות ביחס לשנתיים האחרונות. לפי הנתונים, ב-82% ממקרי הגניבה נעשה שימוש במשבש סלולרי, שמונע את יכולת הקשר והמעקב של הרכב באמצעות GPS. מדובר בשיטה שמצביעה על כנופיות בעלות מימון וכיסים עמוקים, המגייסות ציוד אלקטרוני שניתן להן על ידי משפחות פשע וגורמים מאורגנים. 

צילום: המערך המבצעי של פוינטר

הגנבים עושים שימוש גם בשיטות נוספות, בהן שכפול מפתח, תקיפה אלימה של הרכב, גניבת מפתחות מבית הלקוח, ועוד. שיטת שכפול המפתח "גולם" נותרה השיטה המובילה, כאשר 48% מכלל ניסיונות הגניבה מבוצעים כך.

המלחמה בגניבות: טכנולוגיות חדשות ומאמצי אכיפה

אילן גולדשטיין, מנכ"ל פוינטר, מציין כי הירידה בגניבות בצפון ובדרום יכולה להיגרם מהגברת נוכחות כוחות הביטחון. "אנו רואים את השפעתה של הנוכחות המוגברת של כוחות הביטחון בשטח, במיוחד לאורך כל שעות היום," אמר גולדשטיין. "בנוסף, פוינטר השיקה לאחרונה את מערכת פוינטר NOK, שמבוססת על טכנולוגיה להקשת קוד באמצעות מקשים מקוריים של הרכב בגלגל ההגה. טכנולוגיה זו מספקת פתרון חדשני שמונע את התנעת הרכב אם הקוד שהוקלד אינו נכון".