קניית רכב היא עניין מורכב אשר מצריך לא מעט התעסקות, מחשבה והכנות שונות. העסק הופך למורכב בהרבה כאשר מדובר על קניה של רכב משומש – שכן במקרה כזה, ההיסטוריה של הרכב הספציפי לא תמיד ברורה ונדרש בירור מעמיק יותר כדי להבטיח עד כמה שניתן את הצלחת הקניה.

לאורך השנים פרסמנו לא מעט מדריכים שונים העוסקים בדיוק בנושא הזה. אולם, מכיוון שכבר תקופה שלא רעננו את המדריך הוותיק שלנו ולאור התעוררות שוק הרכב המשומש – החלטנו לחזור ולצלול אל הנושא פעם נוספת. בשונה מפעמים קודמות, הפעם בחרנו לצאת אל השטח ובחרנו במכון מתקדם לבדיקת רכב לפני קניה. דני פרומצ'נקו פגש באור בן דוד מ'קומפיוטס' ויחד הצמד חלק טיפים, סיפורים ועצות מניסיונו ארוך השנים. 

צילום: יצרן

כמובן, את הבדיקה אפשר להתחיל עוד הרבה לפני שרואים את הרכב – וכבר בשיחת הטלפון הראשונית עם המוכר אנו ממליצים על מספר שאלות שיסייעו בסינון הראשוני. מה כדאי לעשות כשמגיעים לפגוש בפעם הראשונה ברכב הפוטציאלי? מה לחפש? היכן לבדוק? ומה כדאי להשאיר למומחים? תתפלאו לגלות כי גם אם אינכם נחשבים "מבינים", מספר בדיקות קטנות – מבט על הצמיגים, נורות לוח המחוונים, השוואת הק"מ הכולל למצב הרכב, בדיקת רישיון הרכב, בדיקת עבר בטיחוי ועוד – יכולות לחסוך לא מעט כאבי ראש והוצאות בהמשך. השלב הבא, עליו אנו ממליצים תמיד גם אם בבדיקה הראשונית הכל היה נראה תקין, הוא לקחת את הרכב למכון בדיקה מורשה. 

צילום: קומפיוטסט

בסרטון המצורף תוכלו לקבל הצצה מקיפה אל התהליך שעובר רכב במכון בדיקה שכזה, בוודאי אחד המצויד במכשור מתקדם וייעודי לבדיקת רכב לפני קניה. במכון יבדקו את הרכב מן החוץ אל הפנים – החל ממצב המרכב, הצבע, איתור תאונות ותיקונים, בדיקת מצב השלדה, תקינות המנוע, מערכות החשמל ועוד. בסיכומו של דבר יפיק המכון דוח מקיף המסכם את מצב הרכב – וזה יאפשר לכם להחליט באופן מושכל האם הרכב המדובר מתאים עבורכם. בהצלחה!
 
צילום: קומפיוטסט