רכישת רכב יד שנייה היא פעולה לא מורכבת במיוחד. אבל שוק הרכב המשומש בישראל תמיד היה רווי במלכודות מפתות למי שאינו יודע לקרוא בין השורות. 

בשנים האחרונות, ובעקבות גל ההתייקרויות, זמני המתנה ממושכים ומיסוי גבוה על רכבים חדשים - אנו עדים לגידול בקרב ישראלים שיוצאים לקנות רכב משומש בלוחות המכירה - ובשל כך גם זינק מספרם של סוחרי הרכב; נכון להיום, יש כמעט 10,000 סוחרי רכב מורשים, כלומר מי המפוקחים במאגר משרד התחבורה. רק כדי לעשות סדר בנתונים, מדובר בהכפלה מ-2020. 

 במספרים, במסירות, שוק רכבי היד השנייה בישראל מגלגל סכומי עתק: בשנת 2024 נרשמו בישראל כ-1.29 מיליון העברות בעלות של רכבים מיד שנייה – עלייה של כ-15.3% לעומת השנה שקדמה לה (1.12 מיליון עסקאות ב-2023). המספרים האלו לא כוללים רק רכבים שעברו בין אנשים פרטיים, אלא גם את אלו שנרכשו על ידי סוחרים, חברות ליסינג ויבואני משנה.

כך תזהו את סוחרי הרכב הסמויים בלוחות המשומשות
צילום: מערכת אוטו

עוד נתון מעניין הוא שב-2024 נרשמה עלייה של כמעט 20% בעסקאות שנעשו עבור רכבים משנתונים 2017 ומעלה – מה שמעיד על העדפה של הציבור לרכבים "יחסית חדשים" אך במחיר מופחת. המשמעות: הביקוש לרכב משומש – במיוחד במצב טוב וידיים נמוכות – עולה בשיעור חד, אך יחד איתו התפתח שוק אפור, מאופיין בסוחרים, נוכלים, המתחזים למוכרים פרטיים. 

הסוחרים במסווה של "יד פרטית" – כך הם עובדים

הדרך הכי נפוצה של סוחרי רכב כיום היא להתחפש ל"מוכרים פרטיים". מדובר לעיתים באנשים שלא מחזיקים אולם תצוגה, אלא פועלים מהבית, לפעמים מהמדרכה, מהמגרש או מהחנייה – ומעלים מודעות תחת שמות פרטיים. הם יספרו שהם "מוכרים את הרכב של אשתו", או שהרכב "שייך לדוד מהצפון", או אפילו "קנו לאמא אבל היא לא נוהגת". אך למעשה, מדובר בעסק לכל דבר – עם רווח על כל עסקה, ועם שיטות מכירה תחמניות.

כך תזהו את סוחרי הרכב הסמויים בלוחות המשומשות
צילום: תומר פדר

פערי המחירים: כך תשלמו יותר מבלי לשים לב

ההבדל המרכזי בין רכב שנמכר על ידי סוחר לבין רכב פרטי הוא כמובן המחיר. המחיר שמציעים סוחרי רכב יכול להיות גבוה ב-10% עד 20% מהמחיר המקובל בשוק. למשל: רכב משפחתי שמחירו הריאלי לפי המחירון הוא נניח 40-45 אלף שקל, עשוי להימכר אצל סוחר ב-55–60 אלף שקלים – תוספת שקטן הסיכוי שתחזור אליכם בדמות אחריות או שירות.

לפי ניתוח של מערכת 'אוטו', המחירים שמופיעים בלוחות גבוהים בממוצע ב-3%–6% ממחיר העסקה בפועל – במיוחד כשמדובר בדגמים פופולריים כמו קיה פיקנטו, יונדאי i20 וטויוטה קורולה. המשמעות: אם אתם לא מתמקחים או לא מבצעים השוואות, תשלמו יותר – והרבה יותר – בלי להבין שמדובר בסוחר.

כך תזהו את סוחרי הרכב הסמויים בלוחות המשומשות
צילום: אילוסטרציה

ששה סימנים שיכולים לחשוף סוחר במסווה: 

1. פרופיל עם מספר מודעות

אם מישהו מפרסם יותר מרכב אחד, או כל כמה שבועות מציע רכב אחר – כנראה שהוא לא רק מוכר "את הרכב של אמא".

2. ניסוחים מחשידים

מילים כמו "כמו חדש", "שמורה לרמת מוזיאון", או "אוטו של אישה/סבתא" נשמעות טוב, אבל זה בדיוק מה שהסוחר רוצה שתחשבו.

3. היסטוריית בעלות טרייה מדי

עבר פחות משלושה חודשים מהעברת הבעלות האחרונה? מאוד יתכן שהרכב נקנה על ידי סוחר והועבר על שמו או על שם צד שלישי.

4. סירוב ל-SMS או ווטסאפ

כאן מדובר על סימן יחסית חדש שלא תמיד מקדישים לו את תשומת הלב הראויה; מספר טלפון שמסומן כ"לא מקבל SMS" או ללא אפשרות לשלוח ווטסאפ, הוא בגדר תמרור אזהרה; זה לעיתים נובע מכך שמדובר במספר של קו עסקי, או כזה שנמצא בשימוש אצל מספר סוחרים – למשל קו נייד "טוקמן" או שירות קולי שמנותב לעסק. סוחרים לא רוצים שהקונה יוכל לצוד אותם או לשמור תיעוד, והודעות כתובות חושפות אותם יותר מאשר שיחה קולית.
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

למה זה סימן מחשיד? הסוחר שומר על אנונימיות יחסית, וכן נשללה ממך האפשרות לשאול שאלה קצרה או לשמור את המידע בצורה נוחה. במילים אחרות, אין לך תיעוד של מה שסוכם או נכתב ביניכם ובמקרה של תביעות - יהיה לך חור די גדול באמינות. 

5. לחץ לסגור עסקה

"אם תבוא היום אני מוריד אלפיים", או "יש קונה שמגיע אחרי הצהריים" – קלאסיקה של סוחר שמנסה להפעיל לחץ מיותר.

6. אין היסטוריית טיפולים או מסמכים

סוחר לא תמיד יוכל להציג טיפולים מסודרים, והוא ינסה להסביר שהרכב "טופל אצל חבר" או "רק בשמן ופילטרים".

כך תזהו את סוחרי הרכב הסמויים בלוחות המשומשות
צילום: יח"צ

"כמו חדש אחי"

במטרה להעלות את ערך הרכב ולהסתיר ליקויים מעיני קונים פוטנציאליים, סוחרי רכב רבים מבצעים "שיפוץ קוסמטי" לרכב רגע לפני המכירה. במסגרת עבודות אלו, מבוצעים תיקוני פחחות מהירים, תוך שימוש בחומרי מילוי ("שפכטל") וצביעה נקודתית, לעיתים ללא התאמה מושלמת לגוון המקורי וללא טיפול יסודי בנזק.

המנוע נשטף באופן יסודי במכוני ניקוי (גם אלו לפעמים פועלים מאיזו מדרכה או סמטה), פעולה שעלולה להסוות נזילות שמן או נוזלים אחרים. את עבודות ההסתרה, מבצעים סוחרי רכב לרוב בשיתוף פעולה עם בעלי מקצוע חיצוניים והכול כמובן מתחת לרדאר.  

סיפורים מהשטח: כשקונים נופלים בפח

בפייסבוק יש עשרות נהגים שנפלו קורבן למזימות של סוחרים ורמאים. בפוסט שפורסם בקבוצת פייסבוק מוכרת, אחד החברים סיפר כיצד כמעט נעקץ על ידי סוחר שטען שביצע העברה בנקאית – אך בפועל הציג אסמכתה מזויפת. רק בדיקה מול הבנק הצילה אותו: "העברה ב'זה"ב' היא הפתרון היחיד שמבטיח שהכסף עבר באמת – כל השאר פתוח למניפולציות", הוא כותב.

אחד הסיפורים המקוממים, הידועים, הוא זה של יצחק סולטן, כתבה שפורסמה על ידי כתבת מאקו ו-N12 אביבית מיסיניקוב לפני כשלוש שנים. סולטן בן ה-72 דאז, רכש רכב וולוו XC40 משנת 2019 במחיר של 200 אלף ש"ח ממגרש באשקלון. המוכר טען שהרכב עבר "מכה קלה" שתוקנה. בבדיקה במכון סמוך, התגלו תקלות חמורות במוט ההיגוי, צבע מתקלף בשלדה, והיסטוריה של תיקונים שלא דווחו. סולטן הבין שנפל קורבן לעוקץ, והביע חרטה על כך שלא ביצע בדיקה מקיפה מראש. ​ 

כך תזהו את סוחרי הרכב הסמויים בלוחות המשומשות
צילום: יצרן

לא לעגל פינות

בשורה התחתונה, קניית רכב יד שנייה בישראל היא הזדמנות לחסוך אלפי שקלים – אבל רק אם עושים את זה נכון. שוק הרכב מלא באנשים טובים, אבל גם בכאלו שרק מחכים להזדמנות שיסתבכו אצלם ברשת אנשים הגונים. סוחר בתחפושת עלול לגבות מכם מחיר יקר – לא רק בכסף, אלא גם בעוגמת נפש והרבה מאוד זמן שלא יחזור. 

אל תתביישו לשאול, לבדוק, לחשוד ולהתעקש - ולהזמין גם דוחות בדיקה ממוחשבים בתשלום עם רקע מלא תמורת כמה מאות שקלים לכל היותר. זה שווה את זה. בסוף, רכב טוב, מאיש מהימן, הוא כזה שלא מתחיל בסאגה בארבעה חלקים או מלא בסתירות ומעשיות, חורים באמינות ועלילה מפותלת.