
מכוונת גבוה
ובכן, SAIC שלמדה מיצרני העולם, רכשה מותגים מערביים בתחילת המאה (MG ורוואי, בפועל רובר), הכריזה בתחילת 2021 על מותג-יוקרה מתקדם-טכנולוגית, מה שנקרא כאן 'פרמיום טק', IM – ר"ת של Intelligence in Motion. בין 2022 ועד ל-2024 הוצגו שתי מכוניות נוסעים ושני דגמי פנאי; האחרון שבהם בתערוכת ז'נבה 2024 עם ההכרזה על תחילת הפעילות העולמית של IM. תערוכת בייג'ינג 2025, כך SAIC, היא המקום והזמן לתחילת הדרך המאתגרת הזאת.אנשי IM, מותג שיגיע לישראל בקרוב וישווק כאן על-ידי חברת לובינסקי, הזמינו אותנו למפגש של ממש עם שני דגמים שלהם, הראשונים שיוצעו כאן. המפגש כלל התרשמות מהרכב בעמידה ובהמשך התנסות נהיגה מצומצמת אתו. ובכן, מכיוון שבסין נדרש רישיון מקומי, הנהיגה יכולה להתקיים רק במגרש הניסויים של המותג.

הדגמים שבנידון
שני הדגמים הראשונים שיגיעו לכאן הם המשפחתית הגדולה (אבל ממש) IM5 (נקראת בסין 'L6') ודגם הפנאי מאותה קטגוריה D, גם הוא גדול יחסית, IM6 (נקרא בסין 'LS6').כמקובל בזיווג שכזה, הבסיס זהה; אותה רצפה ('Quasi'), כך גם בסיס הגלגלים המאוד נכבד, 295 ס"מ, וממדי האורך והרוחב, 493 ס"מ ו-196 ס"מ; הגובה כמובן שונה, 147 ס"מ בנוסעים, 167 ס"מ בפנאי.
ולא רק הממדים, גם העיצוב של דגמים אלה דומה עקרונית – החל מהקימורים הנאים בחלק הקדמי ועד לתפיחות הנאות מאחור, כך גם באזורים הנמוכים של המרכב. המבנה והעיצוב הביאו למקדם גרר משובח, 0.24 למכונית הנוסעים, ושיא עולם לדגם הפנאי, 0.23.

יחידות התאורה האחוריות בולטות, ויותר מאשכר מזכירות את קו התאורה של אסטון מרטין ונאטג'. מתחת לקו התאורה מסך שחור ובו ניתן להקרין טקסטים לאלה הנמצאים מחוץ לרכב, החל מ'להתראות', דרך שמות ועד למסרים אחרים (כל עוד לא מדובר בקללות) – וזה טרנד גדל והולך בדגמי סין כפי שניתן היה לראות בעוד דגמים רבים שהוצגו בתערוכה.

זה מעט מצחיק, מכיוון שבשעה שיצרנים אירופאים מסורתיים (ולא נזכיר שמות) מדברים בהתרגשות על כך שמשולש אזהרה קטן יוקרן ביחידות התאורה האחוריות באם הרכב נתקע, כאן אשכרה ניתן לכתוב את זה. ואם אני חייב לציין משהו שפחות זרם אלו יחידות התאורה הקדמיות שמעט השתלטו על החזית. עם זאת, ולאחר שראיתי בפועל את הרכב באפור עם חישוקים באותו צבע וקליפרים כתומים, הקביעה ההחלטית שלי הייתה קצת פחות כזאת.

צילום: יצרן
אפרופו צבעים, יש שישה לבחירה – לכולם מוצמדת גם ההשראה להם, ולצד כחול 'נייבי' המוכר, מצאנו גם לבן 'רפאל' על שם הצייר האיטלקי המפורסם מהרנסנס (1483-1520) ואותו אפור שאהבתי נקרא 'רמברנדט', לכבוד הצייר ההולנדי הדגול (1606-1669).
החלל הפנימי
תא הנוסעים מרשים בהחלט. אמנם אין כאן חידושים שלא פגשנו כמותם, אבל הוא מבוצע כראוי, עם חומרים איכותיים ונעימים למגע, כמו גם ריפוד עבה היכן שנוגעים או היכן שמניחים את היד.וכן, גם מפרט האבזור ראוי לאותו תואר 'מרשים'. כך למשל המושבים הקדמיים שהם מופעלי חשמל כוללים חימום, אוורור ועיסוי וסביב ישנם 20 רמקולים, מתוכם 4 בתקרה. ואם כבר אנחנו שם, ונצא לרגע החוצה, במפרט ספקי המידע לא פחות מ-10 מצלמות, 3 לידאר, 12 חיישנים ועוד כיו"ב.

נחזור פנימה. לאורך הדשבורד מסך ארוך ("26) הכולל גם את לוח המחוונים, במרכז צג נוסף ("10.5). בנוסף ניתן יהיה לרכוש אביזרים נוספים כמו צגים בחלק האחורי של משענות הראש הקדמיות, מדף מהודר ליושבים מאחור ואפילו מראת איפור מול לנוסע על הדשבורד או לנוסעים מאחור. אני מקווה שזה מספיק בטיחותי, אני לא רגוע, ואני לא מתכוון להיות מול מראה שכזאת. שאחרים ידאגו.

המרחב מלפנים ממש גדול, תנוחת הנהיגה טובה והמושב נוח. מכיוון שאני קטנוני מטבעי יש לי תלונות, אבל הן לא רציניות: אין מרווח מספק לברך בקונסולה המרכזית, אין תא כפפות אבל מנגד, יש תא אחסון עצום תחת הקונסולה המרכזית. הראות החוצה טובה לפנים, עם מרווח קטן בין מראות הצד ובין הקורות הקדמיות, מבט לשמשה האחורית יגלה שהראות ממש גרועה.
המרחב מאחור מרשים מאוד, עם מרווחי ראש וברכיים מצוינים, מרווח סביר בלבד לכפות הרגליים ב-IM6 וסביר-מינוס ב-IM5. הרצפה לא שטוחה לגמרי, אך מה שנראה כמו 'מנהרת הינע' נמוך מאוד. כמובן, בכולם פתחי מיזוג מאחור, באחדים גם בקרת אקלים – וזה גם מה שיהיה בכל הדגמים שיגיעו לישראל.

כמו בדגמים סיניים רבים, גם כאן תא המטען אינו גדול, והנתון הוא 457 ליטרים . בנוסף התא אינו עמוק מספיק, אין בו ווי תלייה ובעיקר הוא חסר גלגל חלופי. אבל בפועל מדובר בדלת חמישית להטענה קלה יותר, ובפנים ארבעה ווי עיגון, תאורה ושקע 12 וולט. מלפנים תא של 33 ליטרים. כמובן, תא המטען ב-IM6 גדול יותר, כי בכל זאת גובה, והנתון הרשמי 596 ליטרים, ותא מוסתר נוסף של 69 ליטרים. לתא המטען הקדמי נפח של 32 ליטרים.
ואיך המנועים, ההנעה, הסוללות וגם קצת מהנהיגה? בהמשך. ואגב נהיגה, גם כזאת אוטונומית.