יש כמובן גם אופציות ממותגים יותר עממיים, כמו הגרסאות הבכירות של הונדה אקורד וטויוטה קאמרי, ותמיד קיימת אופציה אמריקאית שבימים אלו אין כמעט סגמנט בו אפשר להתעלם ממנה (ראו תיבה בסוף הכתבה). אבל אנחנו עוסקים, כאמור, במכוניות שלגביהן אין ויכוח – והרי הן לפניכם.
אחד הנקודות שבלטו לעין בעת שעברנו ממכונית למכונית היתה המגוון. אפילו בחמישייה הזו – עם גרסה מייצגת שנבחרה בעיקר בגלל היותה רכב ההדגמה הזמין שהיה ליבואן – יש פערים גדולים באבזור, באופי, בתחושה, במנועים, ביכולת הדינאמית ובביצועים. חלק מהיצרנים (והיבואנים) מציעים את הדגם בקשת רחבה של אופציות מנוע, אחרים מסתפקים בגרסה אחת וזהו. הנורמה כאן היא מנועי V6, אבל יש גם מנועים טוריים וכאלו עם 4 צילינדרים – אפילו דיזל. אפשר למצוא תיבות רציפות או אוטומטיות רגילות, עם 6, 7 או אפילו 8 הילוכים; תיבות ידניות הן עניין יותר נדיר, למרבה הצער. רק יבואן אחד, זה של אלפא רומיאו, מציע תיבה ידנית במחירון הרגיל (אם כי 'צ'מפיון מוטורס' מוכנים להביא עבורך כל אודי שתרצה, בהזמנה מיוחדת, וכך גם 'קמור').
בצד הטכנולוגי נמצא כאן כמובן שפע רב. אצל שלושה מהיצרנים – אודי, אלפא ובקרוב גם ב.מ.וו – כל מנועי הבנזין הם על טהרת ההזרקה הישירה. גם מעט מנועי הדיזל שמוצעים כאן הם מהמתקדמים מסוגם (וחבל שלא רואים אותם יותר בסגמנט. קחו סיבוב באלפא 159 עם מנוע ה-2.4 JTD בעל 200 כ"ס ותבינו מה אנחנו מפספסים). אבזור ומערכות עזר? לא תמצאו כאן את התצוגות האורקוליות המרהיבות שיש בקטגוריית הסלון העכשווית או בקטגוריית הפאר, אך עדיין יש פינוקים מלוא החופן. וגם, פה ושם, הנאה מאחורי ההגה. אפרופו הגה, הנה פרט פיקנטי: כל 5 המכוניות כאן מגיעות עם הגאים מהירים שמגיעים מנעילה לנעילה בפחות מ-3 סיבובים (האלפא, כמובן, בעלת ההגה המהיר מכולם – 2.2 סיבובים מנעילה לנעילה), ולרובן הגאים הידראוליים למהדרין ולא חשמליים.
ומשהו אחרון. הן נקראות "משפחתיות גדולות", אך ברוב המקרים לא ברור לנו למה – הן אולי גדולות מבחוץ, אך תאי הנוסעים שלהן אינם מרווחים במיוחד. פורד מונדיאו ושברולט מאליבו מציעות יותר מקום, בפער ניכר, וזו נקודה קטנה למחשבה. ואולי דווקא יש כאן חומר למחשבה לגבי ממדי גופם של רוב בוחני 'אוטו'...
מושכת אש – מרצדס C-קלאס
עיצוב סביבת הנהג עדכני ומודרני למדי, אבל קשה להגדירו יוקרתי עם הפלסטיק השחור, המחוספס והפשוט שחולש על עיקר חלקי התא. המושבים מפתיעים ולא לטובה – משענת הגב נמוכה מאוד וצרה (כאשר יושבים מאחורי מישהו במושב הקדמי רואים חלק ניכר מגבו וכתפיו – בהחלט קצת מוזר), והם פשוט לא היו נוחים לרוב הבוחנים. האבזור אינו עשיר במיוחד, והתחושה הכללית היא של חסכון – אבל לפחות לא באיכות הייצור, שמרגישה מושלמת. מרחב הנוסעים מאחור מספק בהחלט, לראש ולרגליים, אבל המושב קצר מדי ולא נוח במיוחד גם כאן.
גם ההגה זכה לביקורת. הוא קל, לא ישיר, לא מדויק ומנותק (וגלגל ההגה פשוט גדול מדי), כמו למעשה המכונית בכללותה: לכולנו היה קשה להתחבר אליה כשהקצב עלה ולהרגיש בטחון קרוב למגבלות. רמת האחיזה לא הרשימה במיוחד ובסך הכל אפשר להגדיר את ה-C280 כאכזבה דינאמית – למרות הרושם החיובי שקיבלנו ממנה במבחן הקודם ובהשקה. ההסבר פשוט – הפעם היו מולה אמות מידה שגימדו את יכולתה.
היכן שהיא איננה מאכזבת הוא בתחושה הכללית. ה-C מצטיינת באותה תכונה מרצדסים שאי-אפשר לטעות בה: תחושת מוצקות בסיסית שגורמת לך להרגיש שאתה נוהג בכספת. מבחינה זו ה-C-קלאס בהחלט מרגישה כמו אחות קטנה וראויה ל-S-קלאס. אבל מבחינת שאר התכונות – הרבה פחות.
המאוזנת – אודי A4
על הכביש מרגישה האודי בעיקר סולידית, מוצקה, ניטרלית ונטועה, אבל בפירוש לא מהנה. מנוע ה-TDI לא מפגין נחיתות כוח כפי שניתן להסיק מהנתונים; רוב הזמן הוא דווקא הרגיש חזק יותר מה-TFSI, ובידוד הרעשים המצוין מאפשר לשכוח שאתה נוהג במכונית-דיזל כל עוד לא תביט במד-הסל"ד. עם זאת, שלא במפתיע, לא איפשר מנוע הדיזל ל-A4 להיות מהירה כמו האחרות בטיפוס למעלה בכביש-המרדפים המוכר לציבור הרחב ככביש סדום-ערד (אלא אם כן אתה רודף אחרי עדר עיזים שהחליט לחצות פתאום את הכביש, אבל זה כבר סיפור אחר...).
התחושה בהגה מאוד מלאכותית ומנותקת בתנאים מסוימים, דווקא יותר במהירות גבוהות יותר מאשר בפניות איטיות ומאומצות יותר. ה-A4 היא כנראה המכונית שהכי קשה "לקרוא" כאשר לוחצים אותה אל המגבלות – אם כי המגבלות הללו בהחלט גבוהות מאוד. כמובן שעם הנעה קדמית והרבה מומנט היא הפגינה יותר תת-היגוי מהאחרות, אבל זה משהו שוודאי ישתנה בגרסת ה-3.2 קוואטרו היותר-נכונה להשוואה דינאמית שכזו. נוחות הנסיעה היתה סבירה למדי ברוב המצבים (נעזרת בצמיג 225 על חישוקי "16 ובחתך גבוה יחסית – 55), אבל בין המתחרות היא התברגה במקום טוב באמצע. קצת כמו ה-A4 עצמה, למען האמת.
הדינאמית – ב.מ.וו סדרה 3
ב.מ.וו לא יוצגה היטב הפעם. המכונית שהתייצבה למשימה היתה 325 למודת-קרבות עם יותר מ-50,000 ק"מ על השעון, ובמונחים של ב.מ.וו ושל מכוניות-פרימיום בכלל היא היתה מסמורטטת למדי. אפילו מנוע ה-2.5 ל' שלה, ממשפחת הוואלווטרוניק המפוארת עם 218 כ"ס מכובדים, הרגיש אנמי וחסר-חשק. אבל לא זו הבעיה שלה: בגילה המתקדם, המכונית הזו כבר פאסה. לא רק כי סדרה 3 עברה זה עתה מתיחת-פנים (כפי שניתן לקרוא ביתר פירוט במדור "בנזין עולמי"); עוד לפני כן הוחלף מנוע זה ממש, ה-2.5 של מכונית המבחן, במנוע מתקדם עוד יותר, עם אותו הספק בדיוק של 218 כ"ס אך בנפח 3.0 ל' ועם הזרקה ישירה במקום הוואלווטרוניק. המנוע החדש צורך פחות דלק ופולט פחות CO2 מקודמו, ובעיקר – מבחינת מה שרלוונטי למבחן הנוכחי – גמיש יותר. כיום, אגב, כבר לא נותרו מנועי וואלווטרוניק בסדרה 3. סופו של עידן נהדר עם כמה מנועים מופלאים...
ה-3 מוכיחה שגם עם הגה מוזר (עוד על כך בהמשך), מתלים משומשים למדי ושלדה שלא כוילה מלכתחילה להיות הדוקה יתר על המידה, אפשר גם אפשר לתקשר עם הנהג בשפה עשירה ומתובלת בביטויים עסיסיים, ולספק ים של פאן. ה-325 היתה היחידה בחמישייה שעימה הרגיש כותב שורות אלה מספיק בטוח כדי לנתק את בקרת היציבות לגמרי ולטפס כך את כביש ערד-סדום בנהיגה מגבלתית למדי. כך זה כאשר הגלגלים הקדמיים מחוברים לידיים שעל ההגה כמו שצריך, בלי יותר מדי פילטרים וכאשר אפשר לחוש מה עושה המכונית גם דרך הישבן. צריך להסתכל פעמיים כדי להאמין שדווקא ה-325 הזו הגיעה עם הצמיגים הצרים והצנועים ביותר בחמישייה: 205/55-16. איזה בעל ב.מ.וו המכבד את עצמו יוכל להראות בפרהסיה עם צמיגים כאלו?
אותם צמיגים הם רק חלק מרשימת אבזור מתמיהה, שמצביעה על המוזרויות בהן אפשר להיתקל בקטגוריה הזו. ה-325 הזו הגיעה עם (אתם יושבים, כן?) מושבים ידניים. לגמרי. שום דבר ש(עוד) כסף לא יפתור, כמובן, אבל... נו, באמת. כנראה שאצל ב.מ.וו צריך לבדוק היטב מה כולל המחיר.
את רוב האמור לעיל צריך לקבל בהסתייגות, ולראות מה בדיוק השפעת מתיחת-הפנים הטריה. אנו מוכנים להמר כי את תכונותיה הבסיסיות של סדרה 3 בכל הקשור להתנהגות על הכביש לא השתנו – וזהו חוזקה העיקרי – אולם כרגע, בחבורה הזו, היא מתקשה להישאר מושכת כבעבר.
החבילה – לקסוס IS
אותם רוכשים, לעומת זאת, ייהנו מהמפרט התקני העשיר והשלם ביותר שאפשר למצוא בקבוצה, מהנדסת אנוש יעילה, פשוטה וקרובה למושלמת, משקט מופתי ומנוחות מצוינת. עוד כמה ס"מ במרחב הפנים לנוסעים ארוכי-גפים, אולי חומרים יותר יוקרתיים בתא הנוסעים, שמא קצת פחות נדנודים על כביש גלי – והתמונה היתה נראית אחרת.
הספורטיבית – אלפא 159
אבל לא המנוע או התיבה הם הפרט המרשים ביותר ב-159. גם לא תנוחת הנהיגה המצוינת. הצל"ש האמיתי הולך כאן לשלדה ולמתלים. ה-159 – וזו לא הפעם הראשונה שאנו מגלים זאת – פשוט עושה בית-ספר לשאר הקבוצה, ומפגינה שהשורשים הספורטיביים של אלפא חיים, קיימים ופעילים. מבחינת יכולת אבסולוטית של השלדה, מבחינת מגבלות האחיזה, שליטת המתלים על המתרחש, הביטחון שהיא מעניקה לנהג – ה-159 פשוט עושה את כל אלו באופן שגרם לנו להרים גבה שוב ושוב: אם זה בשינויי כיוון חדים, בכביש גלי המעמיס את המתלים עד למקסימום, או בהפגנת יציבות כיוונית במהירות גבוהה. ההגה מהיר כמו שאנחנו אוהבים (רק שניים-ורבע סיבובים מנעילה לנעילה), וגם אם אינו חד כמו ב-156 זצ"ל, הוא גם פחות עצבני.
אז כן, נוחות הנסיעה במהירויות נמוכות, ועל מהמורות קטנות וחדות, לא מדהימה והיא מעט מווברצת, אבל היא יותר ממפצה על כך עם כיול ספורטיבי מופתי במהירות שיוט ומעלה. מושלמת? לא בדיוק. מעורבות הנהג במתרחש בכל זאת לוקה מעט בחסר בשל ההגה, שהוא אומנם בעל משקל טוב (ואפילו כבד מדי, במהירויות עירוניות) אך חסר-תקשורת – גם אם בחבורה הזו הוא נופל רק בהשוואה להגה של הב.מ.וו (ועולה עליו משמעותית במהירות גבוהה, היכן שההגה של ה-3 מרקד בידיים). בנוסף, אין זו מסוג המכוניות שתהנה להשתעשע איתן בהעברות משקל: היא פשוט אוחזת ולא זזה, כך שיש שימצאו אותה – אולי – מעט אינרטית, אם כי בכבישים מעוטי-אחיזה היא תשתף פעולה יותר ותסכים להזיז עבורך את עכוזה המחוטב.
ובעניין חיטובים, גם בעניין הזה עושה ה-159 בית-ספר לאחרות. ה-C-קלאס והאודי נראות אולי עדכניות יותר, אבל אין להן את החושניות הזורמת וההומוגנית של האלפא.
הופעה, צליל, יכולת... האלפא היא פרי בשל וטעים שכדאי לקלף בסבלנות ולגלות את רבדיו הפנימיים. נקודת התורפה העיקרית היא תא הנוסעים, שנהנה אומנם מעיצוב איטלקי מושך ומפשטות תפעול ראויה לציון, אך לא מזדקן היטב והינו צפוף מדי. עוד 10 ס"מ לבסיס הגלגלים בדור הבא ואנחנו מסודרים.
סיכום
גם הפעם, מפאת הפורמט השונה של מבחן-סקירה זה, אנחנו לא ממש יכולים לבחור מנצחת – המנועים אינם תואמים, הגרסאות אינן זהות ובמקרה של הב.מ.וו, הוורסיה שקיבלנו גם אינה עדכנית. ובכל זאת, גם הפעם, כשמפרידים את העיקר מהתפל ואת המוץ מהתבן, אפשר לדרג את הטובות ואת הטובות יותר.
אין ספק שהמרצדס, למשל, מתקשה להתבלט כאן, למרות העיצוב הכי מוחצן. תא הנוסעים של ה-C קלאס אינו-מרשים, נוחות הנסיעה בינונית, היכולת הדינאמית לא עומדת בקנה אחד עם האחרות, והיא גם הכי יקרה – ובפער. ה-280 הזו אומנם נהנית מיחידת כוח טובה ומאפקט הגעה שאין שני לו, אבל הפעם זה לא מספיק.
ה-A4, העולה החדשה, מציגה יכולת מאוזנת יותר. למעשה היא משיגה ציון טוב ברוב התחומים – נוחות נסיעה, יכולת דינאמית, ביצועים (גם בדיזל וגם במנוע הבנזין הבסיסי), ובנוסף יש לה את תא הנוסעים המודרני, האיכותי והמרווח ביותר. אבל היא לא מצטיינת באף תחום חשוב ביחס לאחרות – מתברגת במקום טוב באמצע אבל לא מתעלה.
הב.מ.וו, לעומתה, קצת מאכזבת. אתה לא מצפה מסדרה 3, גם כזו עם 50,000 ק"מ, לסבול מתא נוסעים מתפרק ומתקלף, ובחבורה הזו היא פשוט הרגישה מיושנת. הוסיפו לזה את ההגה הטורדני במהירות גבוהה ואת נוחות הנסיעה הטעונה-שיפור ותקבלו מכונית שהיתה אמורה לסיים אחרונה. אבל כאן נכנסת למשוואה היכולת הדינאמית המעולה, יחד עם ההגה שמשתפר באופן תהומי כשהפיתולים מתהדקים, ומתקבלת הסיבה שבשבילה דורשים פרמיה על בנות הקבוצה – אותה הצטיינות שאין שני לה. ועם זאת, היא עדיין לא מגיעה כאן לפסגה, למרות שלפחות בוחן אחד דירג אותה כנבחרת שלו.
הלקסוס לא הגיעה הפעם כאנדרדוג. אנחנו כבר ידענו כמה היא טובה (כאשר גם אחיותיה הגדולות, ה-LS וה-GS, דורגו גבוה בסקירות הקבוצה הקודמות) – וה-IS לא ביישה את הפירמה. עם נוחות הנסיעה הטובה ביותר ברוב תחומי המהירות, יחידת כוח מצוינת וחבילת המחיר-אבזור (ואמינות, והבטחה ל"קניה חוזרת", וחווית קניה) הטובה ביותר, אין ספק שהלקסוס נותנת כאן את התמורה הגבוהה ביותר לכסף. אבל כדי להתעלות על חבורה זו, צריך קצת יותר, צריך שאר רוח – ול-IS250 קצת חסר מהחומר הזה. תא הנוסעים שלה פשוט מדי, היכולת הדינאמית טעונה ליטוש, והיא גם צפופה מדי. ביחס למתחרות היא מרגישה לא מספיק מיוחדת ומושכת, יותר מדי קרה והגיונית – וזה נרשם לחיוב כמו גם לשלילה.
את שאר הרוח שחסר ללקסוס, לאלפא יש בשפע. ה-159 כובשת אותך ממבט ראשון בעיצובה, סוחפת אותך בצליל מנועה, מגרה אותך עם תחושה ספורטיבית בתא הנוסעים, מבטיחה גדולות ונצורות. העניין הוא, שבניגוד לעבר ולתדמית הבעייתית, היא גם מקיימת – והיא מכונית "הגיונית" הרבה יותר ממה שנראה בתחילה (ויותר מרוב המתחרות, למען האמת). יש לה תיבה אוטומטית-סטנדרטית יעילה למדי (גם אם לא חלקה במיוחד), אין לה מוזרויות איטלקיות בתא הנוסעים-שופע האבזור ופשוט התפעול (פרט למרווח הלוקה בחסר), המתלים שלה פשוט פנטסטיים, אחיזת הכביש היא הגבוהה ביותר, ההגה טוב למדי, הביצועים מצוינים ועוד-ועוד. כך שדווקא כ-All Rounder האלפא הזו צוברת יותר נקודות זכות מכל מכונית אחרת כאן, ועושה זאת עם הרבה סקס אפיל. אבל לך תסביר ללקוחות הפוטנציאליים שדווקא האלפא – עם התדמית של האיטלקייה, הקפריזית והלא-אמינה – היא המכונית השלמה ביותר כאן...
באותה רמת מחירים כמו חמשת נציגות-הפרימיום שסקרנו כאן אתה מקבל את הדור האחרון של ה-CTS, שיצא ממש זה עתה. במחיר של 350,000 שקלים, דהיינו פחות או יותר כמו גרסאות ה-V6 המדוברות בסקירה זו, תקבל מכונית מקטגוריית גודל אחת למעלה – ולא חס וחלילה בגרסת-בסיס נטולת אבזור. המחיר הזה מביא לנו את הגרסה הבכירה של ה-CTS החדשה עם מנוע 3.6 ל' בעל 307 כ"ס, שכותש בביצועיו את כל המכוניות האחרות כאן. כדי להשתוות אליו צריך לעבור לגרסאות בכירות יותר של הב.מ.וו והמרצדס – ה-330 וה-C350, שעולות 50,000 שקל יותר מהקאדילק. זה עוד לא מביא בחשבון את הבדלי הגודל והאבזור, שבמקרה של הקאדילק פשוט שופע מכל טוב (למשל: מערכת שמע עם כונן קשיח שאפשר להקליט אליו מוזיקה ישירות מהרדיו, צג מגע גראפי נשלף, מערכת ניווט, מושבים חשמליים עם זיכרונות ומיזוג, פנסים עוקבי-פניה ועוד ועוד).
על הכביש ה-CTS מרגישה רחוקה מאוד מהתדמית האמריקאית: היא מוצקה מאד, הדוקה וישירה, והמנוע מוכן באותה מידה לשייט בשקט מופתי במהירויות שאין לחזור עליהן בפרהסיה או להקפיץ אותך קדימה בנהמה בסיוע תיבת 6 הילוכים אוטומטית יעילה. הסטת מנוף ההילוכים ימינה מעבירה את התיבה למצב 'ספורט', עם מפת החלפות אגרסיבית יותר. הסטת המנוף קדימה ואחורה מעבירה למצב ידני – ממש גישה אירופית. ההגה מהיר מאוד – אולי מהיר מדי – ואפשר בהחלט להאמין למהנדסי קאדילק כאשר הם מצהירים כי הצד הדינאמי של המכונית פותח בנורבורגרינג. על כבישי ישראל היא אומנם מרגישה מעט כבדה וגדולה מהאחרות, אבל התנהגותה מרשימה ומהנה מאוד.
היכן שה-CTS נופלת יחסית למתחרותיה הוא בתא הנוסעים. למרות ממד הגודל הנכבד היא אינה מרווחת דיה – מלפנים כמו מאחור – ואיכות הביצוע פשוט לא עומדת בתקן האירופי. לא בבחירת החומרים ולא ברמת העבודה. גם נוחות הנסיעה רחוקה מלהיות מושלמת, וה-CTS סובלת מכיול נוקשה מדי ולא מפנק.
כנראה שכאן יש עוד לאמריקאים כברת-דרך לעשות עד שיצליחו ליישר קו. אבל גם כך, ה-CTS היא עסקה מצוינת מבחינת תמורה למחיר – גם אם איננו משוכנעים שהיינו מעדיפים אותה על הטובות שבקבוצה הנבחנת.
שלישית מגיעה הב.מ.וו. ובה מורגש הכי הרבה אקשן – אינני מוצא את המילים המדויקות, אבל האוטו הזה מרגיש הכי "חי" בחבורה, כאילו הוא מדבר איתך (ולהזכירכם, בינתיים אני רק הנוסע). אחריה האודי – איכותית ומעוצבת מבפנים, הכי מרווחת, משרה אוירה יוקרתית מצד אחד ועם זאת "טכנולוגית" ומתקדמת מצד שני, ומעניקה להמבורגר שלי את כל הביטחון והשלווה שבעולם בכדי שיגיע למקומו בשלום... כמעט.
כמעט, כי אחרונה מגיעה המרצדס ומראה טלטול ונדנוד מהם – המכונית הנושאת את הסמל היוקרתי מכולם מרגישה כל-כך לא דינאמית, לא מתקשרת ולא משרת ביטחון בנהיגה מהירה, עד שרק עיצובו המשמים של תא הנוסעים מונע מההמבורגר לצאת החוצה ולברך את מערכת ה- Command לשלום.
פרק הנהיגה שלי היה קצר וכלל רק את שלושת הנבחרות שלי: הלקסוס נוסעת בדיוק כפי שהשם שלה נשמע –אוטו לוקסוס. הב.מ.וו, לעומתה, נראית הכי אפרורית ומיושנת, אבל כשיושבים בסדרה 3 כנראה שלא צריך להסתכל יותר מדי מסביב, אלא לנהוג, וכך עשיתי – ומה גיליתי? תחושה שהשלם באמת גדול מסך חלקיו ושאנשי הפרסום שלה לא שיקרו – זו באמת "חווית הנהיגה המושלמת".
האלפא נעלה אצלי את היום ולא היתה מתאימה לכך ממנה – נינוחה, בטוחה, מהירה, מרווחת ואפילו די איכותית – המכונית איתה אתה רוצה לחזור הביתה. רגע, אנחנו בכלל מדברים כאן על אלפא? אה... כן... יש לה עדיין כמה מוזרויות איטלקיות פה ושם (מתג פתיחת תא מטען שממוקם על הגג, הגה לא ממורכז ביחס למושב), אבל פרטים שוליים כאלו לא הצליחו להרוס לי את החוויה מהמכונית שבסך הכל מהווה את ה"אוטו" השלם והמגובש ביותר בחבורה זאת.
אז מי הזוכה כאן בסופו של יום?
עוד לא הבנתם שזה אני...
הכתבה הופיעה באוטו 270, גיליון אוגוסט 2008
מנוע V6, קדמי, אורכי, 2499 סמ"ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 24 שס', תזמון משתנה
הספק/סל"ד 208 כ"ס/6400
מומנט/סל"ד 25.7 קג"מ/4800
תמסורת הנעה אחורית, אוטו', 6 היל'
מתלים קדמיים עצמות עצה כפולות, מוט מייצב
מתלים אחוריים רב חיבורי, מוט מייצב
בלמים ק'/א' דיסקים מאווררים/דיסקים
מערכות עזר ABS, EBD, VSC, BAS
צמיגים ק/א 245/45-17 - 225/45
בסיס גלגלים 273 ס"מ
אxרxג 457.5x180x142.5 ס"מ
משקל 1625 ק"ג
תא מטען 375 ל'
מיכל דלק 65 ל'
מהירות מרבית (יצרן) 225 קמ"ש
0 ל-100 קמ"ש (יצרן) 8.4 שנ'
מחיר 289,500 ש''ח
אחריות 36 חודשים
ציון מבחן ריסוק (E-NCAP) 5
בטיחות ילדים 4
הולכי רגל 2
A4 2.0 TDI (בסוגריים: 1.8 ל' טורבו-בנזין)
מנוע 4 ציל', טורבו דיזל, מסילה משותפת, 1968 סמ"ק
(טורבו בנזין, תזמון משתנה, 1798 סמ"ק)
תזמון גל זיזים עילי כפול, 16 שס', הזרקה ישירה
הספק/סל"ד 143 כ"ס/4200 (160 כ"ס/4500-6200)
מומנט/סל"ד 32.6 קג"מ/1750-2500 (25.5 קג"מ/1500-4500)
תמסורת הנעה קדמית, מולטיטרוניק, 8 היל'
מתלים קדמיים רב חיבורי, מוט מייצב
מתלים אחוריים חיבור טרפזי, מוט מייצב
בלמים ק'/א' דיסקים מאווררים/דיסקים
מערכות עזר ABS, ESP
צמיגים 225/55-16
בסיס גלגלים 281 ס"מ
אxרxג 470x183x143 ס"מ
משקל 1495 ק"ג (1450 ק"ג)
תא מטען 480 ל'
מיכל דלק 65 ל'
מהירות מרבית (יצרן) 210 קמ"ש (218 קמ"ש)
0 ל-100 קמ"ש (יצרן) 9.4 שנ' (8.6 ש')
מחיר 282,000 ש''ח
אחריות 24 חודשים
ציון מבחן ריסוק (E-NCAP) 5
בטיחות ילדים 4
הולכי רגל 2
אלפא רומיאו 159 3.2 ל'
מנוע V6, קדמי, רוחבי, 3195 סמ"ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 24 שס'
הספק/סל"ד 260 כ"ס/6200
מומנט/סל"ד 32.8 קג"מ/4500
תמסורת הנעה כפולה, אוטו', 6 היל'
מתלים קדמיים עצמות עצה כפולות, מוט מייצב
מתלים אחוריים רב חיבורי, מוט מייצב
בלמים ק'/א' דיסקים מאווררים
מערכות עזר ABS, ESP
צמיגים 235/45-18
בסיס גלגלים 270 ס"מ
אxרxג 466x183x142 ס"מ
משקל 1740 ק"ג
תא מטען 405 ל'
מיכל דלק 70 ל'
מהירות מרבית (יצרן) 240 קמ"ש
0 ל-100 קמ"ש (יצרן) 7 שנ'
מחיר 345,000 ש''ח
אחריות 36 חודשים
ציון מבחן ריסוק (E-NCAP) 5
בטיחות ילדים 4
הולכי רגל 1
מרצדס C280
מנוע V6, אורכי, 2996 סמ"ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 24 שס'
הספק/סל"ד 231 כ"ס/6000
מומנט/סל"ד 30.3 קג"מ/2500-5000
תמסורת הנעה אחורית, אוטו', 7 היל'
מתלים קדמיים תלת-חיבורי, מוט מייצב
מתלים אחוריים רב חיבורי, מוט מייצב
בלמים ק'/א' דיסקים מאווררים/דיסקים
מערכות עזר ABS, ESP
צמיגים 245/45-17
בסיס גלגלים 276 ס"מ
אxרxג 458x177x144 ס"מ
משקל 1555 ק"ג
תא מטען 475 ל'
מיכל דלק 66 ל'
מהירות מרבית (יצרן) 244 קמ"ש
0 ל-100 קמ"ש (יצרן) 7.2 שנ'
מחיר 341,500 ש''ח (מבחן: 390,00 ש"ח)
אחריות 24 חודשים
ציון מבחן ריסוק (E-NCAP) 5
בטיחות ילדים 3
הולכי רגל 2
ב.מ.וו 325
מנוע 6 ציל', אורכי, 2996 סמ"ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 24 שס', תזמון משתנה
הספק/סל"ד 218 כ"ס/6100
מומנט/סל"ד 27.6 קג"מ/2400
תמסורת הנעה אחורית, אוטו', 6 היל'
מתלים קדמיים מקפרסון, מוט מייצב
מתלים אחוריים רב חיבורי, מוט מייצב
בלמים ק'/א' דיסקים מאווררים
מערכות עזר ABS, DSC
צמיגים 205/55-16
בסיס גלגלים 276 ס"מ
אxרxג 452x182x142 ס"מ
משקל 1520 ק"ג
תא מטען 460 ל'
מיכל דלק 63 ל'
מהירות מרבית (יצרן) 248 קמ"ש
0 ל-100 קמ"ש (יצרן) 7.1 שנ'
מחיר 330,000 ש''ח
אחריות 24 חודשים
ציון מבחן ריסוק (E-NCAP) 5
בטיחות ילדים 4
הולכי רגל 1