עניינים שבלב

כל זה מיתרגם לשיפור משמעותי בביצועים, למרות גידול בכל המידות ומשקל גבוה יותר בכ-100 ק"ג. כמה משמעותי השיפור? 0.9 שניות קוצצו מהמאוץ ל-100, שמושלם עכשיו ב-4.2 שניות לפי דף הנתונים. אנחנו הצלחנו להגיע ל-4.3 שניות מדודות על הדריפטבוקס – מהיר יותר ממה שמדדנו ל-911 החדשה!
אבל במיטב רוח התקופה, הטכנולוגיה לא גויסה רק כדי לנפק עוד סוסים מהמנוע, אלא גם כדי לשכנע אותו להתנזר מדלק במידת האפשר. כאשר דרישות הכוח נמוכות – למשל בשיוט במהירות חוקית – מערכת ניהול המנוע מנתקת ארבעה מתוך שמונת הצילינדרים לטובת חסכון בדלק. והרשו לי להבטיח לכם כי אילולא הנורה בלוח המחוונים, לא הייתם חושדים בכך לעולם. מצד שני, גם אל תצפו לצריכת דלק של אלטו ידנית – בממוצע קיבלנו 6 ק"מ לליטר במבחן, עם 8 ק"מ לליטר בשיוט רגוע.
שאר מערכת ההנעה מציעה את התפריט המקובל במשפחת ה-S – הנעה לכל ארבעת הגלגלים עם חלוקת כוח של 60:40 לטובת הציר האחורי. אך נוסף על כך דיפרנציאל אחורי חכם, היודע לשלוט בכמות הכוח שמוזרמת לכל אחד מהגלגלים האחוריים. הדיפרנציאל הנ"ל נשלט על ידי מערכת הלוקחת בחשבון את זווית הפניית ההגה, התאוצה הצידית וגורמים נוספים, כך שבמקרה הצורך יותר כוח עובר לגלגל החיצוני, כדי לעזור בהפניית הרכב. קצת יותר מסובך מהפתרון המקובל של בלימת הגלגל האחורי פנימי – אבל אין כאן אובדן כוח (בגלל הבלימה) או סיכון להתחממות בלמים בכבישים מפותלים.
בתוך הבית פנימה

למה? כי מעולם לא פגשתי מושבים עם יותר אפשרויות כיוונון – לגובה/מרחק/זווית המקובלים מתווספת אפשרות לכוון את התמיכה הצידית, התמיכה בגב תחתון, אורך הבסיס, זווית החלק העליון של המשענת וגם משענת הראש מתכווננת חשמלית – ובטח שכחתי חלק מהאופציות. לא מספיק? בבקשה – סיבוב קצר של היקף הכפתור העגול והארבע-כיווני ששולט על כל הכיוונונים העדינים, ועל המסך מופיע תפריט עיסויים. כן כן, תפריט! יש לך (ולנוסע) אפשרות לבחור בין חמישה סוגי מסאז'ים שונים, כשבכל אחד אפשר לבחור בין חמש עוצמות שונות. או במילים אחרות – 25 שילובי מסאז'-עוצמה שונים! מעולם לא נהניתי כל כך בפקקים של גוש דן... לא מספיק אופציות לבחור בינהן? יש גם שלוש רמות איוורור ושלוש רמות חימום – ובניגוד למקובל אפשר לשלב ביניהן. משמע – לבחור שהמושב יפלוט זרם אוויר מחומם. ממש פן לשערות של ה... לא משנה, הבנתם.
מכל הפינוקים הללו תוכלו ליהנות בשקט ושלווה מוחלטים. אפילו בעולם רכבי הפאר, רמת הבידוד ב-S8 מרשימה. חלונות כפולים יחסמו את רעשי הסביבה גם במהירות על-חוקית; וילונות חשמליים בשני החלונות מאחור ובחלון האחורי יחסמו אור עודף ומבטים סקרניים, ותושבות המנוע עושות עבודה מצוינת בנטרול כל זכר לוויברציה. למען האמת, בהקשר של המנוע הבידוד אפילו טוב מדי – ה-S8 הזו נוטשת את המסורת הווקאלית של קודמתה, ומציעה לכל היותר גרגור V8 עצלן ורגוע תחת עומס, בלי זכר לצליל של הדור הקודם, שהיה גורם לכל נהגי הקורולה בסביבה לבחון שוב את סדרי העדיפויות שלהם בחיים.

על הקו הנמתח אל האופק
צליל עצל או לא, ה-V8 הזה מקיים את כל מה שדפי הנתונים מבטיחים, ויותר. אבל מה שהמספרים לא מעבירים הוא את הדרך שבה זה מושג. היציאה מהמקום מעט רכה, אולי כדי להגן על המכלולים מהררי המומנט, אולם אחרי כמה מטרים, ברגע שהמנוע והתיבה התארגנו על עצמם, מגיעה דחיפה שמצמידה אותך לכסא ולא מפסיקה גם במהירות כפולה מהמהירות החוקית. אם אתם בוחני רכב שמחויבים מספיק למקצוע תגלו שהדבר היחיד שגורם ללחץ על הגב להפסיק היא הגבלת המהירות האלקטרונית, אי שם ב-250 קמ"ש. בכל מהירות שבה תהיו, הצמדה של דוושת הגז לרצפה תעיף אתכם קדימה בקצב שיעלה על פניכם חיוך – ויסחט קריאת בהלה מנוסעים לא מוכנים. אבל עשו לעצמכם טובה, ואל תעשו זאת בכביש בו נוסעות מכוניות אחרות, לפחות עד שתאפסו את עולם התחושות והתגובות שלכם ל-S8. הכל פשוט קורה כאן הרבה יותר מהר ממה שאתם רגילים.
וה"בעיה" היא לא רק במנוע שגורם לאופק להתקרב בקצב לא סביר בעליל, אלא גם בשקט והשלווה שבה הכל נעשה. לא משנה באיזה מצב אתם, קומפורט או דיינמיק, המנוע לא יבעט, תיבת ההילוכים תעביר הילוכים ברכות ושום צליל לא ילשין לכם על המהירות שבה אתם מתקדמים. חוסר הקשר בין המספר שמראה הספידומטר למה שמספרים האוזניים והישבן יכול להיות מבלבל ממש.

בתוככי ה-S
אז ה-S8 היא דרך ממש טובה להגיע מא' ל-ב' במהירות על האוטובאן. לא באמת מפתיע. אבל לא בשביל זה קונים S, סתם גרסת V8 תספיק לכך בהחלט. את ה-S קונים בשביל הכבישים שתפורים טלאים-טלאים של סיבובים ועקומות. לא מהסוג המפותל והצפוף שמטפס על הרים, אלא מהסוג המהיר שמתפתל בין גבעות. בקיצור – כבישים כמו שיש בדרום. וכאן הדברים מתחילים להיות קצת פחות וורודים...

המצב חמור עד כדי כך שכל חברי המערכת שנהגו על ה-S8 טענו חד-משמעית שהיו מעדיפים לנהוג בכביש מפותל ב-A6 בגרסת 3.0 ליטר רגילה. אפילו פנינו לאנשי היבואנית שיבדקו אם הכל תקין במערכת המתלים המתוחכמת – וקיבלנו תשובה חיובית. לפחות הבלמים חזקים ועמידים מספיק כדי לעמוד במעמס ולהחזיר אותך למהירות שפויה גם אחרי מאמץ ממושך, למרות שהם מאבדים משהו מהחדות שלהם אחרי מספר בלימות חזקות.
סילון בלי כיוון
אודי S8 חזקה, נוחה, מהירה מאוד ומאובזרת עד אימה (מלבד בנושא הבטיחות). אבל מבחינתי היא איבדה את נוסחת הקסם שגרמה לי להתאהב ב-S8 הקודמת. קשה לבוא אליה בטענות רציונאליות – הרי אף אדם מיושב בדעתו לא נוהג ב-S8 על הקצה בכביש מפותל, נכון? והרי גם שם, למרות הכל, היא תהיה מהירה יותר מרוב המכוניות שלא מוגדרות כ"מכונית ספורט טהורה". אז מה אני רוצה ממנה בעצם? אני רוצה שתהיה קצת יותר כמו ה-S8 הקודמת. שתדע לדגדג לי במקומות שלא קשורים לרציונאל או למספרים על דף. שלא תהיה רק כל כך מהוקצעת והגיונית. בקיצור – אני רוצה יותר מסתם מכונית פאר חזקה. אני רוצה מכונית שאפשר להתאהב בה – שמעתם פעם על מישהו שהתאהב בבחורה שהיא "ממש נחמדה"?