אוטו: מי אחראי על הספארק?
בראנון: זה תכנון גלובאלי. יש לנו 5 מרכזים וההובלה בפרויקט זה היתה של קוריאה, ראש צוות הפיתוח היה אמריקני שעבד קודם בברזיל. לפני שנתיים השקנו שלוש מכוניות תצוגה ובקשנו מאנשים שיצביעו, וה'ביט' (הקונספט עליה מתבססת הספארק. א.ש.) נצחה בכל העולם. לקוחות גלובאליים הצביעו ואמרו שהם רוצים אותה. מה שיפה הוא שהמכונית הסדרתית מאוד קרובה למכונית התצוגה ואנחנו צועדים לפלח הזה כפי שמעולם לא עשינו, וזה אומר לעולם אנחנו כאן כדי לנצח. לא צריך להתפשר על מקום, עיצוב וסגנון.
אוטו: האם יש איזשהו קשר למאטיז?
בראנון: לא. זו פלטפורמה חדשה והרכב היחיד שיתבסס עליה זה הספארק. אני לא רואה כרגע סיכוי שאופל תשתמש בפלטפורמה. המכונית הזו תהיה רק שברולט ספארק עם חמש דלתות.
אוטו: מה עם שלוש דלתות?
בראנון: לקוחות בשוק הזה אוהבים חמש דלתות למרות שיצרנו מראה של שלוש עם הסתרת הדלת החמישית.
אוטו: אתם מדברים על מכירה באמריקה. האם זה באמת מתאים?
בראנון: בהחלט. אני לא נמוך ואין לי בעיה להיכנס ולהושיב את הילדים שלי מאחור. אז זה אומר שזו חבילה טובה לעיר. לא הייתי נוסע איתה מלוס אנג'לס לסאן-פרנסיסקו אבל להגיע איתה לבית הקיץ שלי זה נפלא.
אוטו: האם הייתה בספארק השפעה אירופאית?
בראנון: אחד השווקים החשובים למכונית מיני זה אירופה ולכן הייתה השפעה גדולה. בין שלוש מכוניות התצוגה ה'ביט' הייתה האירופאית, ה'טרקס' כוונה לשווקים מתפתחים וה'גרוב' אמריקנית.
אוטו: האם נראה גרסה אוטומטית?
בראנון: אני חייב להודות שבתחום הזה אין הרבה שרוצים אוטומטית באירופה. הכמויות הגדולות הן בידני ולכן לא בוער לנו להציג לאירופה גרסה אוטומטית, למרות שאני יודע בישראל המצב שונה לגמרי.
אוטו: האם היא לא קרובה מדי לאוויאו?
בראנון: אני מרגיש שהגדלנו את המיני שלנו והגדרנו אותה מחדש. עשינו את זה גם בקרוז וקרבנו אותה לקבוצה D כי זה מה שהלקוח רוצה. אבל אם תראה מה עשינו עם הקרוז ועם הספארק אתה יכול לדמיין שגם האוויאו הבאה תגדל.
אוטו: מתי נראה אותה ועל איזו פלטפורמה?
האחראי על העיצוב בקבוצת פולקסווגן, על הפולו החדשה וקווי העתיד
ראיון עם מעצב יונדאי על מראה הטוסון הבא
האחראי על עיצוב מכוניות רולס-רוייס מספר על לידת הבייבי רולס
ראש מחלקת העיצוב של אסטון מרטין מסביר על מכונית התצוגה החדשה, לגונדה