לנד רובר ריינג' רובר ולאר 2025 חוות דעת
נבדק על ידי שגב אלעד-
רקע כללי
ב-2017 החל שיווקו בישראל של הוולאר (Velar), רכב פנאי גדול המתמקם בין דגמי איווק וספורט של ריינג' רובר.
כיאה למותג המסוקס, נתוני השטח של הוולאר טובים ביחס לרכבי פנאי, והוא מציג זוויות מרכב נאות, מרווח גחון מרשים (25.1 ס"מ), ושלל מערכות עזר לנהיגה בשטח.
מבחר המנועים חודש ב-2018, וב-2020 הוא עבר מתיחת פנים ובמסגרתה נוספה גם גרסה היברידית-נטענת.
ביולי 2023 החל שיווקה של מהדורה מחודשת, לאחר שהוולאר עבר מתיחת פנים נוספת.
בעוד שקשה להבחין בשינויים חיצוניים, תא הנוסעים עבר שיפוץ והגרסה ההיברידית-נטענת קיבלה סוללה גדולה יותר - וכתוצאה מכך, טווח חשמלי ארוך יותר.
מבחוץ שונתה גרפיקת פנסי הפיקסל-לד המתוחכמים, הסבכה עודכנה לכזו בהשראת הריינג' רובר החדש, ופנסי ה"סופר לד" האחוריים, הפגוש והדיפיוזר זכו לשדרוגים עדינים. כמו כן, התווספו מספר גווני מרכב חדשים למבחר.
העדכונים הפנימיים משמעותיים בהרבה, שכן הקונסולה עם מסך המגע הכפול של הוולאר היוצא הוחלפה בעיצוב נקי ומודרני יותר; המופע המרכזי הוא מסך מגע קעור חדש בגודל 11.4 אינץ', המשלב כעת את כל הפונקציות, כולל בקרת האקלים. כפועל יוצא, לוולאר אין פקדים פיזיים מלבד אלו המותקנים על ההגה. בנוסף, המערכת מותאמת כעת לעדכונים מהאוויר, ומציגה שיפורים למערכת הממשק Pivi Pro7, הכוללת ניווט, אבחון מובנה ושליטה במאפייני השלדה ומערכת ההינע.
לנד רובר טוענת כי לוולאר יש את תא הנוסעים השקט ביותר בסגמנט שלו, הודות לפונקציית ביטול הרעשים של מערכת השמע האופציונלית מבית 'מרידיאן'. כמו כן, נוספו לקוקפיט אפשרויות גוונים, חומרים ומרקמים חדשים, כולל תחליפי עור סינתטיים ותערובות צמר.
ולאר מוצע בישראל בשלוש גרסאות מנוע – כולן מוגדשות עם תיבה אוטומטית של 8 הילוכים וההנעה כפולה.
גרסת הדיזל D300 מצוידת במנוע 3.0 ליטר טורבו ומוטמע בו מערך היברידי-מתון. התפוקה היא 300 כ"ס ו-66.3 קג"מ.
גרסת הטורבו-בנזין P250 מצוידת במנוע 2.0 ליטר טורבו שמייצר 250 כ"ס ו-37.2 קג"מ.
הגרסה ההיברידית-נטענת P400e מצוידת באותו מנוע טורבו-בנזין, אליו חובר מנוע חשמלי לתפוקה כוללת של 404 כ"ס ו-65.2 קג"מ. בגרסה המחודשת סוללה של 15.4 קוט"ש (13.7 קוט"ש לפני העדכון) והטווח כעת הוא 64 ק"מ (53 ק"מ בעבר). ניתן לטעון את הסוללה גם בעמדת טעינה מהירה בהספק של עד 50 קילוואט. בהשוואה לגרסאות האחרות, מיכל הדלק קטן ב-14 ליטרים ל-69 ליטרים ונפח תא המטען צומצם ב-110 ליטרים ל-625 ליטרים.
-
עיצוב ונוכחות
הוולאר הוא אחד מרכבי הפנאי הנאים וההרמוניים ביותר בנמצא, גם 8 שנים ארוכות לאחר שהוצג.
-
תא נוסעים ומטען
גם סביבת הנהג מעוצבת בצורה מושכת ושפע מסכים מקנים תחושה טכנולוגית ומתקדמת.
המרחב מלפנים טוב בכל המדדים. אך שדה הראייה לא מצטיין. מאחור המרחב מצומצם ביחס למקובל בקטגוריה, ותא המטען אינו נדיב במיוחד אף הוא - מחיר העיצוב.
-
מנוע וביצועים
מנוע הבנזין שנבחן (2.0 ל', 250 כ"ס) בעל נכונות רבה לטפס בסל"ד והתחושה נמרצת וקלילה יחסית. לעיתים תגובותיו חדות מדי, וגם צלילו נשמע מדי בתא הנוסעים.
תיבת ההילוכים פועלת באופן חלק ונעים על חשבון זריזות התגובה.
-
נוחות והתנהגות
עם קפיצי המתכת הסטנדרטיים נוחות הנסיעה טובה למדי ברוב המקרים, גם בעיר וגם מחוצה לה.
באופן מפתיע, דווקא עם מתלי האוויר האופציונליים המצב פחות טוב – והם לא מצליחים לשכך כנדרש את פני הכביש. מצד שני, ישנה אפשרות להקשיח את הבולמים וזה מסייע ביכולת ובתחושה בקטעי כביש מפותלים.
היכולת הדינמית מפתיעה לטובה. תמיד מורגש שמדובר בכלי גבוה וכבד אבל הוא מאפשר קצב גבוה למדי בפיתולים, במיוחד בגרסה עם מתלי האוויר. הבלמים הרשימו פחות.
יכולת השטח גבוהה מהמקובל בכלים כאלו, אך צמיגי הכביש, המרכב הפגיע והנוחות הלקויה יגרמו לכם להישאר בשבילים כבושים בלבד.
-
תמורה למחיר
ריינג' רובר ולאר אינו משחק בתחום של תמורה לכסף. הוא יקר ממתחריו הישירים בצורה משמעותית, ומקווה שהעיצוב המושך ותדמית המותג יפצו על כך.
-
גרסאות ורמות גימור
ריינג' רובר ולאר מוצע בישראל ברמת גימור אחת, 'דיינמיק SE'. במפרט האבזור, בין השאר, תאורת לד חכמה, חישוקי "20, גג זכוכית, מפתח חכם, תפעול חשמלי לדלת תא המטען ולמושבים הקדמיים הכוללים גם אוורור וריפוד עור.
-
בטיחות
הוולאר נבדק ביורו NCAP ב-2017 וזכה ל-5 כוכבים, אך מדובר במבחן פחות מחמיר והציון כבר אינו בתוקף.
המפרט כולל בלימה אוטונומית, שמירה על הנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד.
-
צריכת דלק
צריכת הדלק עמדה על 7.5 ק"מ לליטר בממוצע המבחן התובעני. לא מזהיר.
-
מה חדש בלנד רובר ריינג' רובר ולאר 2025
אין שינויים במפרט בשנת הדגם 2025.
-
סיכום
מעוצב ומרשים - אבל מאוד יקר.