ההחלטה למנות מחדש את סמואלסון התקבלה לאחר התפטרותו הפתאומית של ג'ים רואן, שכיהן כמנכ"ל מאז 2022. רואן, ממוצא סקוטי הגיע מחברות כמו 'דייסון', 'בלקברי', אך בתקופת כהונתו של רואן מניית וולוו ירדה ב-66%, בעיקר בשל המעבר האיטי מהצפוי לרכבים חשמליים. רואן הזהיר לאחרונה מפני ירידה ברווחיות ב-2025, בין היתר בשל מדיניות הסחר של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.
וולוו מתמודדת עם אתגרים נוספים, כולל תוכניות להטלת מכס של 25% על ייבוא רכבים לארה"ב החל מה-2 באפריל, ואיסור על תוכנות סיניות ברכבים חשמליים בארה"ב. כדי להתמודד עם החסמים הללו, החברה מתכננת להגביר את הייצור במפעל בדרום קרוליינה ולהעביר את ייצור הדגם החשמלי EX30 למפעל בגנט, בלגיה, כדי להימנע ממכסים באיחוד האירופי.
אריק לי, מייסד ג'ילי ויו"ר דירקטוריון וולוו, ציין כי הניסיון והמנהיגות של סמואלסון הם בדיוק מה שנדרש כדי לחזק את מעמדה הגלובלי של וולוו בתקופה מורכבת זו. סמואלסון עצמו אמר כי הוא מכבד את ההזדמנות לחזור ולהוביל את וולוו ברגע מכריע זה.
ניסיון, הבנה
האקן סמואלסון, יליד 1951 בשוודיה, הוא דמות מרכזית בתעשיית הרכב העולמית עם ניסיון עשיר של עשרות שנים. הוא למד הנדסה מכנית והתמחה בתחום הרכב, מה שהוביל אותו לתפקידי ניהול בכירים בתעשייה.את הקריירה שלו החל סמואלסון בחברת Scania, יצרנית המשאיות השוודית, שם מילא מגוון תפקידים טכניים וניהוליים. בזכות הידע ההנדסי והחזון העסקי שלו, הוא התקדם במהירות בהיררכיית החברה וב-1996 מונה למנהל חטיבת הפיתוח והייצור. בשנת 2000 הפך למנכ"ל Scania, תפקיד אותו מילא עד 2005.
לאחר קריירה מוצלחת בתחום המשאיות, הצטרף סמואלסון לקבוצת MAN הגרמנית, שם כיהן כיו"ר הדירקטוריון בין השנים 2005-2009. בתקופתו, החברה התמקדה בהתרחבות גלובלית ובפיתוח טכנולוגיות חדשניות לרכבים כבדים.
ב-2010, הצטרף סמואלסון לדירקטוריון של וולוו מכוניות, ושנתיים לאחר מכן, ב-2012, מונה למנכ"ל החברה. זה היה שלב קריטי עבור וולוו, לאחר שנרכשה על ידי התאגיד הסיני ג'ילי ב-2011, ולאחר מכן גם ניהל את המיצוב של וולוו בדגמים אסטרטגיים בהם ה-V40 הקומפקטית ומשם לפלטפורמות החדשות, ה-SPA.