צ'רי טיגו 8 פרו - אוטו
בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת "VA הַנְגָּשָׁת אָתָרִים". הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לִפְתִיחַת תַּפְרִיט הֵנְּגִישׁוּת לְחַץ ALT+0


צ'רי טיגו 8 פרו

צ'רי טיגו 8 פרו מידע כללי

קטגוריה: פנאי/שטח קומפקטי
גירסה מומלצת:
12.3 ק"מ / ליטר
שנת השקה: 2022

צ'רי טיגו 8 פרו יתרונות וחסרונות

יתרונות מרחב, מחיר, אבזור, ביצועים בגרסת הבנזין, צריכת דלק וטווח בהיברידית
חסרונות נוחות נסיעה, התנהגות כביש, הנדסת אנוש, ביצועים לא עקביים בגרסה ההיברידית, אין ציון בטיחות אירופאי
בשורה התחתונה המחיר אטרקטיבי, אך הרכב לא מספיק מלוטש

צ'רי טיגו 8 פרו 2025 חוות דעת

נבדק על ידי שגב אלעד
  • רקע כללי

    צ'רי טיגו 8 פרו הוא רכב פנאי קומפקטי (C-SUV) עם שבעה מושבים של היצרנית הסינית צ'רי אשר נחשף לראשונה בשנת 2018.

    הטיגו פרו מבוסס על פלטפורמה אותה הוא חולק עם צ'רי טיגו 7 פרו ודגמים נוספים של היצרנית. מידותיו מציבות אותו בצד הגדול של הסגמנט, קרוב מאוד לכלים כמו סקודה קודיאק ומיצובישי אאוטלנדר.

    בדומה לשאר דגמי צ'רי בישראל גם טיגו 8 פרו מוצע עם מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.6 ל' המפיק 186 כ"ס ומשודך לתיבה רובוטית דו-מצמדית עם שבעה הילוכים.

    השיווק בישראל החל בנובמבר 2022, ובאוגוסט 2024 נחתה בישראל המהדורה המחודשת של טיגו 8 פרו, לאחר שהרכב עבר מתיחת פנים. במסגרת זאת חודש חלקו הקדמי עם סבכה מודגשת יותר, ויחידות תאורה חדשות.

    בפברואר 2025 נחתה בארץ גרסה היברידית-נטענת (PHEV). יחידת ההנעה בגרסה זאת מורכבת מאותו מנוע טורבו-בנזין 1.5 ליטר ומ-2 מנועים חשמליים לתפוקה כוללת של 347 כ"ס ו-52.5 קג"מ. למרות ההספק הגבוה, ההנעה קדמית בלבד.

    המשקל גבוה מזה של גרסת הטורבו-בנזין ב-426 ק"ג ל-1991 ק"ג; נפח מכל הדלק גדל ב-9 ליטרים ל-60 ליטרים.

    למרות הפער הגדול בתפוקה ביחס לגרסת הטורבו-בנזין הרגילה, הביצועים כמעט זהים: משך ההאצה ל-100 קמ"ש 9 שניות והמהירות המרבית 180 קמ"ש.

    בגרסה זו סוללה של 18.3 קוט"ש לטווח מוצהר בחשמל בלבד של 90 ק"מ, וניתן לטעון אותה גם בעמדה מהירה ב-DC, בהספק של עד 40 קילוואט.

  • עיצוב ונוכחות

    מתיחת הפנים שיפרה את העיצוב, בייחוד בחזית שהיא כעת מוקפדת יותר. הרכב נראה גדול יחסית, אבל הוא עדיין גנרי מדי במבנה, מעט מיושן בהופעה וסרחי העודף הגדולים מעניקים לו מראה מגושם.

  • תא נוסעים ומטען

    עיצוב סביבת הנהג בגרסת הבנזין נאה ונעים לעין. הדשבורד בגרסה ההיברידית שונה, המולטימדיה גדלה ל-"15.6 ואינה חולקת מסגרת עם המחוונים שגם הם שונו. תפעול בקרת האקלים נעשה בהיברידית דרך הצג וזה פחות נוח. בורר הילוכים שהיה בין המושבים עלה ליד ההגה וכתוצאה מכך שונה לוח הלחצנים שהיה סביבו.

    השיפור באיכות משטחי הפלסטיק במתיחת הפנים מורגש, ועדיין יותר מדי חלקים באזורים התחתונים ובדיפון הדלתות נוקשים מדי.

    הנדסת האנוש, כרגיל ברכב סיני, מבלבלת, עם שפע תפריטים ואפשרויות המפוזרות במקומות מפתיעים. גם שמות המערכות בתפריטים לא בדיוק מבטאות את תפקידן, כמו למשל 'נמר שואג' או 'דרקון רוקד'...

    תנוחת הנהיגה גבוהה אבל אינה מושלמת והראות לאחור מוגבלת. המושב אינו נוח במיוחד אך ברמת האבזור הגבוהה כולל עיסוי, ומושב הנוסע כולל עיסוי והדום.

    מאחור מרחב נאה, בייחוד אם לא מתחשבים ביושבי השורה השלישית, אך בסיס המושב מעט נמוך.

    הכניסה לשורה השלישית אינה נוחה, ובאופן מוזר ניתן להיכנס רק מימין. הישיבה בשורה השלישית קרובה לרצפה והמקום לכפות הרגליים מוגבל, אך מרווחי הראש והרגליים מספקים. בניגוד לגרסת הבנזין, בהיברידית אין בקרת אקלים ואפילו לא פתחי מיזוג לשורה השלישית.

    כאשר כל המושבים בשימוש נפח תא המטען קטן (193 ליטר) ויתקשה לאכלס גם תיקי פיקניק. כאשר השורה מקופלת הנפח נדיב והמבנה שימושי.

  • מנוע וביצועים

    מנוע ה-1.6 ל' טורבו-בנזין (186 כ"ס) מנפק ביצועים טובים בכל מצב – יש מספיק כוח לעקיפות ולשמירה על קצב גם במעלה הררי.

    לחובתו של המנוע אופי פעולה שאינו מעודן – הוא נשמע בתא הנוסעים ואינו חלק במיוחד.

    תיבת ההילוכים – רובוטית דו-מצמדית – מגיבה באיטיות, ויחד עם תגובות קהות למצערת ההתנהלות לא תמיד זורמת או חלקה, בעיקר במהירות נמוכה.

    לגרסה ההיברידית מנוע טורבו-בנזין 1.5 ליטר ושני מנועים חשמליים לתפוקה משולבת של 347 כ"ס ו-52.5 קג"מ - אך זהו נתון מטעה, שכן התפוקה המשולבת אינה מוצאת ביטוי בפועל בכביש, וברוב התנאים תקבלו רק את מלוא עוצמתם של המנועים החשמליים - 204 כ"ס ו-31 קג"מ - שנאלצים להניע 1.9 טון. מנוע הבנזין משמש בעיקר כגנרטור.

    בתנאים יומיומיים, זה פחות מורגש:

    היציאה מהמקום נמרצת ויעילה, ושיוט מחוץ לעיר, גם מהיר, נעשה באופן נטול-מאמץ.

    אולם בתנאים מאמצים הגרסה ההיברידית מאבדת לעיתים מחץ, וכאשר הסוללה בדרכה להתרוקן ההאצות חזקות פחות על-מנת לשמר יותר את האנרגיה שבה.

    חוסר העקביות הזה בעייתי, בעיקר בעקיפות בעליות ארוכות ובתנאים מכבידים, כאשר הרכב אינו מגיב בכל פעם באותו אופן.

  • נוחות והתנהגות

    לצ'רי טיגו פרי 8 כיול המתלים רך, ובעיר הוא מטפל באופן סביר בשיבושים קטנים. עם שיבושים בינוניים וגדולים הוא מתמודד הרבה פחות טוב, בעיקר מרכב שאינו מרוסן. בכבישים בין-עירוניים רצף של שיבושים או גלים יגרמו לנדנוד מוגזם. בנוסף, רעשי הרוח מורגשים מדי.

    בנסיעה בשבילים הרכב אינו נוח, אם כי הוא משדר חוסן מבני ראוי.

    מבחינה דינמית טיגו 8 פרו אינו מצטיין - ולחיצה נחושה על המצערת, גם בעיר, תגרום בקלות לסבסוב גלגלים המלווה ביללות צמיגים. בקרת היציבות עשויה להגיב במקומות לא נחוצים או באיחור.

    היכולת בפיתולים אינה טובה - זוויות הגלגול מוחשיות, הרכב נוטה להרחיב קווי פנייה, ואינו מצטיין ביציבות כיוונית על כביש גלי. המערכות השולטות – מצערת, הגה, דוושת בלם – אינן מדויקות בפעולתן, ההיזון חסר וכל אלה פוגמים בתחושת הביטחון.

  • תמורה למחיר

    על הנייר התמורה למחיר טובה – מחירו של צ'רי טיגו 8 פרו נמוך בעשרות אלפי שקלים ממתחרים מקבילים ברמת אבזור וביצועים דומה. אבל כרכב, הוא נחות ממרבית מתחריו ברוב תחומי הנהיגה והנסיעה.

  • גרסאות ורמות גימור

    צ'רי טיגו 8 פרו משווק בישראל בשתי גרסאות ובשתי רמות גימור.

    ברמת האבזור 'נובל' תאורת לד, חישוקי "19, גג זכוכית, מצלמות היקפיות כולל מתחת לרכב ("מכסה מנוע שקוף"), מפתח חכם, תפעול חשמלי לדלת תא המטען ולמושב הנהג, צג מרכזי 12.3 אינץ' בגרסת הבנזין ו-15.6 אינץ' בהיברידית-נטענת, מחוונים מוקרנים וריפוד דמוי-עור.

    ברמת הגימור 'אולטימייט' מתווספים תצוגה עילית, תפעול חשמלי גם למושב הנוסע, אוורור ועיסוי בשני המושבים הקדמיים, מערכת שמע משודרגת וריפוד דמוי-עור נאה יותר.

  • בטיחות

    צ'רי טיגו 8 פרו טרם נבדק ע"י יורו NCAP.

    במפרט הבטיחות: בלימה אוטונומית, תיקון סטייה, ניטור שטחים מתים היקפי, בקרת שיוט אדפטיבית, והוא מוצע לאחר מתיחת הפנים עם תשע כריות אוויר.

  • צריכת דלק

    בגרסת הבנזין צריכת הדלק עמדה על נתון ממוצע של 9.8 ק"מ לליטר. סביר. בשיוט רגוע הגענו לכ-12.5 ק"מ לליטר.

    צריכת הדלק בגרסה ההיברידית עמדה על 15.3 ק"מ/ל' בשילוב של חשמל ובבנזין, 11.4 ק"מ/ל' רק בבנזין.

  • טווח נסיעה

    הגרסה ההיברידית טוענת לטווח חשמלי של 90 ק"מ. במבחן הדרכים השגנו נתון נאה של 73 ק"מ לפני שמנוע הבנזין נכנס לפעולה.

  • מה חדש בצ'רי טיגו 8 פרו 2025

    תחילת שיווק גרסה היברידית-נטענת בפברואר 2025.

  • סיכום

    המחיר מושך, אך הרכב לא מספיק מגובש.

צ'רי טיגו 8 פרו גרסאות ומחירים

באפשרותך לסמן עד 3 גרסאות ולבצע השוואה בלחיצה על הכפתור מטה להורדת קטלוג צ'רי טיגו 8 פרו

כתבות ומבחני דרכים צ'רי טיגו 8 פרו

ברשותך צ'רי טיגו 8 פרו?

5
מתקדמים לרכב חדש? זה הרגע לקבלת הצעת הלוואה בתנאים מעולים ממימון ישיר
כמה פרטים ונחזור אליך עם הצעה משתלמת

המידע שהנני מוסר/ת נמסר מרצוני, יישמר במאגרי המידע של מימון ישיר וישמש אותה בהתאם לתקנון ולמדיניות הפרטיות

יש אישור לשלוח הצעות שיווקיות ודיוור כולל דיוור אלקטרוני, SMS ו- WhatsApp מאת מימון ישיר והמותגים הפועלים תחתיה

בכפוף לתנאי החברה. אי עמידה בפירעון ההלוואה או בהחזר האשראי עלולה לגרור ריבים פיגורים והליכי הוצאה לפועל. מספר רישיון 54414. הנתונים המוצגים הם לצורך הדגמה בלבד ואינם מחייבים את מימון ישיר או את אוטו, ביחד או כל אחד לחוד. סכום ההחזר החודשי מחושב ברכב חדש על פי מקדמה בגובה 25% ורכיב בלון בגובה 50% לתקופה של חמש שנים, לפי ריבית של 6.9%, וברכב יד שנייה, על פי מקדמה בגובה 25% ורכיב בלון בגובה 50% לתקופה של שלוש שנים, לפי ריבית של 8.99%. סכום ההחזר הינו משוער בלבד. קבלת ההלוואה כפופה למדיניות מימון ישיר ונהליה. הודעה בנוגע לקבלת חווי אשראי: במידה וביקשת הלוואה ולצורך בחינת זכאותך, מימון ישיר תפנה ללשכת האשראי על מנת לקבל את נתוני האשראי המצויים אודותייך במאגר בנק ישראל.

open chatbot