הונגצ'י EHS7 2025 חוות דעת
נבדק על ידי שגב אלעד-
רקע כללי
בינואר 2025 הושקו בישראל שני דגמים חדשים של הונגצ'י - דגם הפנאי הגדול EHS7 ומכונית הסלון EH7.
המותג הונגצ'י נחנך בישראל ב-2022 עם דגם הפנאי הענק, המפואר והיקר, E-HS9. שני הדגמים החדשים מכוונים לתחום מחירים נמוך יותר.
דגם הפנאי הגדול EHS7 חולק עם מכונית הסלון אותה פלטפורמה FME חדשה ואותו בסיס גלגלים של 300 ס"מ. אורכו של הרכב הוא 492 ס"מ, רוחבו 195 ס"מ וגובהו 168 ס"מ; נפח תא המטען 643 ליטרים.
דגם זה מוצע בגרסאות הנעה אחורית או כפולה, ועם שתי סוללות לבחירה; בכל הגרסאות המהירות המרבית 200 קמ"ש ובכולן הספק הטעינה המהירה 250 קילוואט.
עם מנוע יחיד בגרסה הנקראת 'קור', ההספק הוא 344 כ"ס, וזו מוצעת עם סוללה של 85 קוט"ש או 111 קוט"ש. עם הסוללה הקטנה יותר משך ההאצה ל-100 קמ"ש הוא 6.5 שניות, הטווח 475 ק"מ והמשקל 2369 ק"ג.
אותה גרסת הנעה עם הסוללה הגדולה המכונה 'לונג ריינג' מאיצה ל-100 קמ"ש ב-6.3 שניות, הטווח 600 ק"מ והמשקל 2383 ק"ג.
בגרסת 'פרפורמנס' עם שני מנועים/הנעה כפולה התפוקה 611 כ"ס ו-71 קג"מ, הרכב מגיע ל-100 קמ"ש ב-3.9 שניות, הטווח 540 ק"מ והמשקל 2533 ק"ג.
-
עיצוב ונוכחות
הרושם הראשוני מהעיצוב הוא כי זה אינו מפיל ובעיקר יוצר את התחושה שכבר ראינו את זה: החרטום האטום, יחידות התאורה הצרות, הפרופיל הגנרי. אבל הממדים הגדולים מאוד מטשטשים את הבנאליות ויוצרים רושם של רכב שרד גדול.
-
תא נוסעים ומטען
סביבת הנהג ממש, אבל ממש מרשימה, עם קו נקי ומעוגל, ודיפון נעים לעין. לכך מתווספים איכות חומרים משובחת (דמוי עץ, דמוי עור) והגימור המוקפד, כולל התפירה המודגשת, המתאימים למותג שמתיימר לשחק בליגה של היוקרתיים.
מול הנהג רצועה שחורה של שלושה צגים שונים. על השמשה, בנוסף, תצוגה עלית.
הכל נראה נהדר, התפעול פחות. כרגיל, במסך המרכזי המון תפריטים, שחלקם מסודרים באופן לא שיטתי ולא ברור. תפריטים אחרים דורשים יותר מדי לחיצות, וחסרים קיצורי דרך לגישה נוחים לתפריטים עיקריים. וכמובן, התלונה הקבועה על כוונון פתחי האוורור באופן מטופש דרך המסך בסגנון טסלה. עוד בהשראתה השלילית של טסלה - גג פנורמי ללא כיסוי. ושיהיה עם זה בהצלחה בקיץ הישראלי.
עוד יצוין לשלילה, כמו כמעט בכל המכוניות הסיניות, המכונית גוערת בנהג מרגע הכניסה לרכב, על כמעט כל דבר אפשרי, עד שלפעמים זה כבר באמת בלתי נסבל.
המרחב לפנים ממש נדיב ושדה הראייה טוב מאוד. המושב עצמו ארוך ונוח, אם כי כרית הגב בלטה מדי.
מאחור יש דונמים של מרווח, לכל כיוון.
הכל נעים, מזמין ועם כמה פריטי אבזור המוסיפים לפאר ולאווירת ההידור, כמו חימום מושבים ושליטה בשני חלונות הצד בכל אחת מידיות הדלתות. הגובה הרם גם אפשר להתקין חלונות ממש גדולים ויחד עם גג הזכוכית הענק, התחושה מאוד אוורירית.
תא המטען גדול ונוח לשימוש. אין תא מתחת לרצפה, אין גלגל חליפי, אבל יש תא מטען קדמי נאה (62 ליטר) וגם הוא נוח לשימוש.
-
מנוע וביצועים
על הנייר הנתונים של הגרסה שנבחנה מרשימים מאוד (340 כ"ס, 45.9 קג"מ, 6.3 ש' ל-100) – ובפועל הביצועים מעולים ותאוצות הביניים טובות מאוד. התאוצות לא ברוטאליות, אבל הכוח ישנו, הוא זמין בכל מצב, גם בעומס.
-
נוחות והתנהגות
כבר בגרסה הבסיסית של EHS7 בולמי זעזועים אדפטיביים. אלה מאפשרים לרכב להעניק נוחות טובה ברוב תוואי הדרך וסוגי הנהיגה - אבל יש מגבלות. במהירות עירונית במצב הרך הוא מתמודד פחות טוב עם פגמים קטנים. אולם הקשחת הבולמים פוגמת בנוחות הנסיעה, במיוחד במעבר על פסי האטה. גם במהירות בין-עירוניות הוא רגיש לצלקות אספלט קטנות, ומסתדר טוב יותר עם הגדולות.
בידוד הרעשים טוב, אבל בכבישים מסוימים הצמיגים המגודלים מכניסים יותר מדי רעש.
היכולות הדינמיות טובות, אבל גלגל ההגה פוגע בהן. מנגנון ההיגוי עצמו ממש קצר, 2.25 סיבובים מנעילה לנעילה, וזה מתכון טוב להיגוי חד, אלא שבהונגצ'י החליטו להתקין ברכב הגה במבנה מלבני. בכל תמרון מגלים שהידיים מחפשות את הדבר הזה שנקרא "גלגל הגה" במקום הלא נכון. זה מאוד הפריע בכביש טכני, אבל עוד יותר בעת תמרון חניה.
מערכות הבטיחות הן מהזן המציק והטורדני עם המון הערות של הרכב על כל פזילה של עיני הנהג, עם תיקונים אגרסיביים מחד (שמירת נתיב), ותגובה לא מספיק מהירה או מדויקת מאידך (תאורה אדפטיבית).
-
תמורה למחיר
מחירו של EHS7 נמוך בעשרות אלפי שקלים ממרבית המתחרים הישירים ואף אטרקטיבי מול מתחרים קטנים משמעותית כמו טסלה מודל Y. בנוסף, ל-EHS7 תקופת אחריות מורחבת של חמש שנים והטבה נוספת של טיפולים חינם לשלוש שנים. כך שגם אם זו לא חבילה מושלמת, יש כאן רכב ראוי המעניק תמורה טובה.
-
גרסאות ורמות גימור
הונגצ'י EHS7 מוצע בגרסאות הנעה אחורית או כפולה, ועם שתי סוללות לבחירה.
ברשימת האבזור: תאורת לד מטריקס, חישוקי "19, גג זכוכית, מצלמות היקפיות, מפתח חכם, תפעול חשמלי לדלת האחורית ולמושבים הקדמיים שיש בהם אוורור, ריפוד עוד וחימום בכל המושבים, משטח טעינה אלחוטי, צג מרכזי "15.5 ועוד.
גרסת לונג ריינג' מוסיפה כוונון חשמלי להגה, מערכת שמע משודרגת, בלמים משופרים מתוצרת 'ברמבו', בולמים אדפטיביים ומוטות מייצבים אקטיביים.
-
בטיחות
הונגצ'י EHS7 טרם נבדק במבחני הריסוק של יורו NCAP.
אבזור הבטיחות כולל בלימה אוטונומית לפני ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת סטייה מנתיב אקטיבית, ניטור שטח מת אקטיבי, מערכת יציאה בטוחה, ניטור תנועה חוצה מאחור, עמעום אור גבוה אוטומטי ועוד.
-
טווח נסיעה
ל-EHS7 בגרסת 'טווח ארוך' שנבחנה סוללה ענקית עם אנרגיה של 111 קוט"ש לטווח מוצהר של 600 ק"מ. במבחן שלנו, בתוואי מאמץ ובקצב נכבד, הצלחנו להגיע לטווח של 460 ק"מ. בחיי היום-יום סביר שהטווח יהיה אף גדול יותר.
-
מה חדש בהונגצ'י EHS7 2025
תחילת שיווק בישראל, בינואר 2025.
-
סיכום
הונגצ'י EHS7 מצליח להרשים בתחומים רבים: הוא מרווח, מאובזר, מקרין תחושת איכות ומאוד שימושי. במקומות בהם הוא נופל כמו הנדסת אנוש ותפקוד מערך הבטיחות, הוא בעיקר זקוק לליטוש תוכנה. בכל מה שבאמצע, כמו ביצועים, צריכה, טווח, נוחות והתנהגות הוא מבצע ממש בסדר גם אם לא מתבלט – כך שגם אם החבילה לא מספיק מגובשת היא עדיין טובה.