MG 3 2025 חוות דעת
נבדק על ידי שגב אלעד-
רקע כללי
לקראת 2025 הושקה בישראל MG 3 החדשה, דור שלישי לסופרמיני הסינית.
הדור הקודם של MG 3 שווק בישראל בין 2014 ל-2017 ולא זכה להצלחה מסחרית, בין היתר בגלל שהוצע רק בגרסה ידנית. אולם הפעם מדובר ברכב שונה לגמרי וגדול משמעותית עם תיבה אוטומטית.
הדגם החדש נשען על בסיס גלגלים של 256 ס"מ אך אורכו 411 ס"מ - גדול ביחס למקובל בתחום הסופרמיני. נפח תא המטען קטן (241 ליטר), בעוד המשקל בגרסה ההיברידית גדול (כ-1.3 טון).
ל-MG 3 ההיברידית מנוע בנזין 1.5 ליטר המוצמד למנוע חשמלי, וההספק המשולב גבוה מאוד ביחס לקטגוריה - 194 כ"ס. לסוללה אנרגיה של 1.83 קוט"ש ומנוע חשמלי נוסף אחראי לטעינת הסוללה.
התיבה אוטומטית עם שלושה הילוכים וההנעה קדמית.
באפריל 2025 הצטרפה להיצע גרסת בנזין קונבנציונלית. המידות דומות לדגם המוכר, אך הגרסה החדשה קלה ב-79 ק"ג (1219 ק"ג) ומכל הדלק גדל לנפח של 45 ליטר (לעומת 36 ל' בהיברידית).
בחרטום מנוע 1.5 ליטר אטמוספרי שמייצר 115 כ"ס ו-14.4 קג"מ ומשודך לתיבת הילוכים רציפה (עם אפשרות לתפעול שמונה הילוכים מובנים). ההאצה ל-100 קמ"ש תארך 10.8 ש' והמהירות המרבית 185 קמ"ש, לעומת 8 שניות ו-170 קמ"ש בהיברידית.
-
עיצוב ונוכחות
הדור החדש של MG 3 מעוצב באופן נאה, אך ההופעה אינה מיוחדת או עדכנית.
-
תא נוסעים ומטען
לתא הנוסעים עיצוב עדכני ושילוב גוונים נאה, אך רוב חלקי הפלסטיק קשיחים ואינם איכותיים לתחושה. גם איכות ההרכבה, אינה מצטיינת.
המחוונים, כמו בהרבה דגמים המגיעים מסין, קטנים ומצופפים במידע, ותפעול מערך המידע מסורבל.
צג המולטימדיה אינו גדול, אך מתאים לרכב קטן. מערך התפעול נוח לתפעול בהשוואה לדגמי סין האחרים אך עדיין מחייב התאקלמות.
מושב הנהג אינו נוח לאורך זמן, וגם תנוחת הנהיגה טעונה שיפור משום שההגה מתכוונן רק מעלה/מטה.
מאחור המרחב דומה למקובל בסגמנט, אך מרווח הראש מעט מוגבל. יצוינו לחיוב פתחי מיזוג, ליושבים מאחור, מרכיב שאינו מקובל בקטגוריה הזאת.
למרות הנתון שאינו מרשים, בפועל תא המטען מציע נפח ראוי ומבנה שימושי.
-
מנוע וביצועים
בגרסה ההיברידית, עיקר התנועה העירונית מתבצעת על ידי המנוע החשמלי, הביצועים נאים וההתנהלות קלילה.
מחוץ לעיר, הספק של 194 סוסים ברכב כה קטן מעוררים ציפיות לביצועים גדולים, אך בפועל, לעיתים המכונית מאוד זריזה, לפעמים פחות, ושילוב הפעולה בין שני המנועים לא תמיד חלק.
כמו בדגמים היברידיים אחרים, גם כאן בעלייה ארוכה או בעומס מתמשך הסיוע החשמלי אוזל - והביצועים דועכים משמעותית. מנוע הבנזין, שנתוני התפוקה שלו צנועים (102 כ"ס), חייב לפעול בסל"ד גבוה כדי שיהיה יעיל – ואז הוא ממש מתאמץ ורועש.
מסיבה זו, בעקיפות תחת עומס עוצמת התאוצה אינה צפויה תמיד.
לתיבה רק שלושה הילוכים, והמשמעות היא שיחסי ההעברה שלה מאוד ארוכים, ובמצבים מסוימים, גם בגלל שפעולת התיבה איטית, הסידור הזה מקשה מנוע הבנזין עוד יותר.
גרסת הבנזין טרם נבדקה.
-
נוחות והתנהגות
נוחות הנסיעה בעיר על פני שיבושים קטנים טובה למדי. עם זאת, על שיבושים בינוניים או גדולים הנוחות טובה פחות, וגם ריסון המרכב אינו מספק.
מחוץ לעיר נוחות הנסיעה משתפרת, אך שיבושים גדולים עדיין מורגשים והרכב נוטה להתנדנד על פני אספלט גלי.
בעיר, שם עיקר התנועה של הגרסה ההיברידית נעשית באמצעות המנוע החשמלי, הרכב שקט מאוד, אך מעבר על שיבושים יביא לרעש מתלים בולטים. מחוץ לעיר, רעשי הכביש והרוח מוחשיים.
היכולת הדינמית של MG 3 טובה. המכונית נכנסת נכון לפנייה, משנה כיוון בנחישות ומגיבה כנדרש להעברות משקל. בנוסף, להגה משקל נכון, טוב מזה המקובל בדגמים הבאים מסין, והתגובות להפניה מדויקות.
הבלמים טובים בשימוש רגיל, מאבדים כרגיל בכלים היברידיים דיוק תחת עומס. לבלימה הרגנרטיבית שלוש דרגות, היא לא מאוד מדויקת ונחלשת מדי כשהסוללה מלאה.
גרסת הבנזין טרם נבחנה.
-
תמורה למחיר
נכון ל-2025, יש רק דגם אחד נוסף בקטגוריה עם הנעה היברידית, טויוטה יאריס. ל-MG 3 יתרונות בהספק, אבזור עשיר, אחריות של 7 שנים ומחיר נמוך. יאריס מביאה מוניטין והצלחה מוכחים, והיא מלוטשת ומגובשת יותר - כך שהתמורה למחיר של MG 3 ההיברידית הינה בינונית.
-
גרסאות ורמות גימור
החל מ-2025 מוצעת MG 3 בשתי גרסאות ובשתי רמות גימור.
רמת גימור 'קומפורט' כוללת חישוקי "16, צג מולטימדיה "10.25 עם ממשקי אפל ואנדרואיד, לוח מחוונים מוקרן, בקרת אקלים עם פתחים מאחור ועוד.
הגרסה ההיברידית מוצעת גם ברמת גימור 'לקשרי', אשר מוסיפה למפרט תאורת לד, מצלמות היקפיות, מפתח חכם, ריפוד משולב דמוי עור ועוד. גג נפתח מוצע בתוספת תשלום של 1000 שקלים.
הרכב יקושר לאפליקצית תפעול ייעודית של MG דרכה ניתן לנהל חלק מהפונקציות.
-
בטיחות
במבחני הריסוק של ANCAP האוסטרלים, הדומים לאלו של יורו NCAP, זכתה MG 3 לציון מאכזב של 3 כוכבים בלבד.
היא השיגה 72% בהגנה על מבוגרים, 74% בהגנה על ילדים, 76% בשמירה על הולכי רגל ו-58% בלבד בתפקוד מערכות הסיוע לנהג.
אבזור הבטיחות התקני כולל בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית. ברמת גימור 'לקשרי' מתווסף גם ניטור שטחים "מתים" במראות הצד.
-
צריכת דלק
לגרסה ההיברידית צריכת דלק מצוינת. בתוואי המבחן היא עמדה על 15.5 ק"מ/ל', בנסיעות בין-עירוניות הצריכה הייתה 17.5 ק"מ/ל', ובעיר ראינו גם 20 ק"מ/ל'.
גרסת הבנזין טרם נבדקה.
-
מה חדש בMG 3 2025
תחילת שיווק גרסת בנזין קונבנציונלית, באפריל 2025.
-
סיכום
על הנייר מדובר במכונית בעלת נתונים מרשימים ומפרט מפתה, אך בפועל MG 3 אינה מספיק מגובשת ומלוטשת.