והנה הבעיה – מתברר כי רבות מהמכוניות מיובאות לארץ עם מפרט בטיחות נמוך מזה איתו נבחנו, מה שהופך את התוצאה שהושגה במבחן האירופאי ללא-רלבנטית. אין לנו שום דרך לדעת (ולא משנה מה המוכרן באולם התצוגה אומר) עד כמה היה נפגע ציון הבטיחות בעקבות העדרה של כרית אוויר לברכי הנהג, למשל – יכול להיות שמדובר בהשפעה שולית, אבל יכול מאוד להיות שרגלי הנהג היו סופגות פגיעה קשה יותר, שהייתה מורידה את הציון. הרי לא סתם טרח היצרן להתקין כרית אוויר נוספת – במכונית.
אומנם זה מכבר למדנו להיות חשדנים אם למכונית יש פחות מ-6 כריות אוויר – עד לא מזמן זה היה המינימום ההכרחי לשם קבלת ציון מלא של 5 כוכבים (ואז הגיעה הפולו, עם כריות צד שכוללות גם כרית ווילון, ושינתה קצת את הכללים), אבל לאחרונה החלה כרית אוויר לברכי הנהג להיות פריט שכיח יותר ויותר, ולפעמים קל לפספס את העובדה כי המכונית נבחנה עם כרית כזו, ובלעדיה אינה זכאית לציון הבטיחות ה"רשמי".
העניין רלבנטי כמובן לא רק במכוניות חדשות, אלא גם במשומשות. כדאי לבדוק כי הרכב הספציפי אותו אתם שוקלים לרכוש אכן מצויד בכל אביזרי הבטיחות איתם נבחן – הרי אין טעם לקנות פוקוס מהדור השני בגלל שהדגם השיג את אחד מציוני הריסוק הטובים ביותר בתקופתו, ואז להסתפק בגרסת הבסיס שנמכרה בחלק מהשנים עם שתי כריות אוויר בלבד... אומנם רישיון הרכב כולל מידע לגבי מספר כריות האוויר המותקנות בו, אך לעיתים קרובות המידע אינו מדויק מסיבות שונות. לכן כדאי לחפש בתוך הרכב את הכיתובים המציינים המצאות כריות אוויר.
• כרית אוויר לנהג – כיתוב על ההגה.
• כריות אוויר לנוסע מלפנים – כיתוב על הדשבורד מול הנוסע.
• כריות צד – כיתוב על צד המושבים הקדמיים או על קורה B (הקורה בין הדלת הקדמית לאחורית, אליה מחוברת חגורת הבטיחות).
• כריות וילון – כיתוב על המשקוף העליון של הדלת הקדמית, בשני הצדדים.
• כרית ברכיים – כיתוב מתחת להגה. במקרים נדירים יש כרית ברכיים גם לנוסע, ואז יופיע הכיתוב באזור דלת תא הכפפות (בנפרד מהכיתוב לכרית האוויר הרגילה
• כריות צד אחוריות – כיתוב על המשקוף האחורי בדלת האחורית. אופציה נדירה למדי, אפילו בקטגוריות היוקרה.
במכוניות חדשות הבירור קל ופשוט בהרבה, כמובן – פשוט בודקים במפרט שמספקת היבואנית, ואז משווים למפרט איתו נבחנה המכונית. מי שבטיחות נמצאת אצלו גבוה בסדר העדיפויות בקנית רכב, כדאי שיקדיש כמה דקות לבדיקת העניין לפני רכישת מכונית. ואם אופן פעולת כרית האוויר, או חשיבותה, אינו ברור לכם לחלוטין – הקליקו על הסרטון המלווה כל מבחן ריסוק באתר האירופאי לקבלת המחשה וויזואלית. חשוב להדגיש שיש מכוניות שזכו לציון ריסוק מלא של חמישה כוכבים עם שש כריות אוויר, בעוד אחרות נבחנו עם שבע – כך שאין כלל אצבע בנושא הזה, וחייבים לבדוק עבור כל דגם בנפרד.
כדי להקל עליכם את המשימה, החלטנו ב"אוטו" לרכז עבורכם את המכוניות שנמכרות בארץ עם מפרט כריות חסר (הרשימה מתייחסת רק למכוניות שנמכרות כחדשות):
אופל קורסה
הקורסה זכתה לציון של 5 כוכבים עם שש כריות אוויר. מוצעת בארץ עם ארבע כריות בלבד.

הקטנה של מאזדה זכתה לציון של 5 כוכבים עם שש כריות אוויר, אולם בארץ משווקת גרסת הבסיס של גרסת ההאצ'בק (דינמיק) עם שתי כריות אוויר בלבד (6 באקטיב ובכל גרסאות הסדאן).

הפאביה נבחנה וזכתה לציון של 4 כוכבים עם שש כריות אוויר. בארץ שתי רמות האבזור הבסיסיות יותר, Ambiente ו-Elegance, נמכרות עם ארבע כריות אוויר, ורק רמת האבזור 'ספורט' מציעה שש כריות.


הרומסטר זכה לציון של 5 כוכבים עם שש כריות אוויר, אבל כל הגרסאות, למעט גרסת הסקאוט, נמכרות עם ארבע כריות אוויר.

הקאדי נבחן עם ארבע כריות אוויר וזכה לציון של 4 כוכבים, אולם גרסת הבסיס מוצעת עם שתי כריות אוויר בלבד.
תגובת היבואנים:
צ'מפיון מוטורס יבואנית פולקסווגן, סקודה, סיאט ואודי: