כך שבמבט מסכם אפשר בהחלט לראות את סוף העשור שהיה באור חיובי , ונראה כי אפשר בהחלט לצפות לשנת 2010 חזקה מבחינת מכירות. יש עדיין סימני שאלה, בעקבות השינוי (שטרם יושם) בחישוב שווי השימוש לרכב צמוד, וכמובן שבמבט רחוק יותר תלוי ועומד סימן שאלה גדול לגבי העתיד בכל הקשור למקום שיתפסו מכוניות חשמליות בשוק הישראלי. האם צפויה לנו טלטלה רבתי בדרך בה אנו משתמשים במכונית (ומזהמים את הסביבה)? השנים הראשונות של 2010, בהן גם נראה כאן את תחילתה של החדירה הסינית, צפויות להיות מענינות...
אבל נחזור לשוק הישראלי ולסיכום 2009. איש לא יופתע מכך שמאזדה סגרה עוד שנה מצויינת כשהיא נהנית מכניסת המאזדה3 החדשה לשוק. לכן גם הצליחה מאזדה, אחרי שפיגרה כל השנה אחרי מכירותיה מ-2008, לסגור את הפער ברגע האחרון ולסיים את השנה עם כמעט בדיוק אותו מספר מכוניות שמכרה ב-2008 ואף לסמן עליה קלה. שימו לב לנתונים הבאים: בשלושת החודשים האחרונים של 2008 מכרה מאזדה רק 2,362 מכוניות. באותה תקופה ב-2009 מכרה מאזדה יותר מזה כל חודש (!), ובסך הכל – 9,405 מכוניות. כדאי לראות את המספר הזה גם מזווית אחרת: בשלושת החודשים הללו לבדם מכרה מאזדה יותר משמכרו רוב המותגים האחרים בשוק הישראלי בשנה כולה, מהמקום החמישי בטבלה ומטה!
אם בראש הטבלה הכללית הענינים כרגיל, הרי שבסגמנטים מסוימים חלו מהפכים של ממש. תחום הפנאי, למשל, ספג ירידה משמעותית במכירות הכוללות, בשיעור של כ-20%, כאשר דווקא שתי מובילות הסגמנט מהשנה שעברה מראות ירידות דרמטיות (בין היתר, יש לציין, בשל בעיות מלאי, והחלפת דגם במקרה של הלנדקרוזר). יונדאי צנחה כמעט ב-50%, מ-3,556 רכבי-פנאי שמכרה ב-2008 ל-1,862 בלבד ב-2009, ואצל טויוטה היתה הירידה גדולה עוד יותר – מ-2,674 ל-1,059, נפילה של 60%! שתי אלו נעקפו בסגמנט הפנאי על-ידי מוביל חדשה ומפתיע, ניסאן. מכירות רכבי הפנאי של ניסאן זינקו בלמעלה מ-50% בשנה החולפת, ותרמו לעליה כללית במכירות המותג של כ-25%. את ההצלחה זוקפים בניסאן בעיקר לקשקאי, שהפך ככל הנראה להיות הדגם המוביל בסגמנט על-חשבון היונדאי טוסון (את המספרים המפורטים נקבל בימים הקרובים).
