עד עתה, שווי השימוש בישראל פעל בשיטת הקבוצות. כלומר כל מכונית דורגה בין 7 קבוצות קיימות בהתאם למחירה, כאשר לכל קבוצה מחיר ידוע. מינואר הקרוב השיטה תשתנה ובמקום קבוצות מוגדרות וסכום ידוע, תיכנס לתוקפה שיטת חישוב לינארית לפיה שווי השימוש לרכב צמוד יחושב כאחוז ממחירו של הרכב. המשמעות, כל דגם, כל רמת אבזור, תזכה לשווי שימוש שונה.
לטענת משרד האוצר, בשיטה החדשה מספר יתרונות. קיים תמריץ להפחתת מחירי המחירון של כל דגם היות ושווי השימוש נגזר ממחיר המחירון לצרכן ולא מהמחיר המוצע לחברת הליסינג. בנוסף, יבואני רכב ימנעו מהעלאה מחירים חדה של דגמיהם היות שכל שינוי במחיר המכונית יגרור בשנת הליסינג הבאה תוספת תשלום.
במעבר לשיטה החדשה נמצא גם יתרון הנוגע לרמת האבזור של כלי הרכב. עד עתה יבואני רכב ניסו להיכנס לקבוצות שווי השימוש ע"י הורדת רמות האבזור והחדרת גרסת בסיס "עירומה" לעיתים גם "נקייה" מפרטי בטיחות. היות ועל פי השיטה החדשה המחיר נגזר ממחירי הרכב, באוצר מעריכים כי לא מעט מהצרכנים יהיו מוכנים לשלם מעט יותר (עשרות שקלים מדי חודש) ובתנאי שיזכו בעוד "פינוקים" ואבזרים.
זהו שווי השימוש ואלה המחירים (הדורשים עדיין את אישור ועדת הכלכלה) בשנה הקרובה , קרי 2010. בשנת 2011 שווי השימוש יעלה במעט ויעמוד על 2.5% ממחיר הרכב. גובה שווי השימוש הסופי יקבע בהתאם למחיר הרכב בשנה הקודמת, בהתחשב בסל המטבעות ובמדד המחירים לצרכן.
זה המקום להזכיר כי מי שיקבל רכב צמוד לפני תום השנה הנוכחית, חישוב שווי השימוש יבוצע על פי שיטת הקבוצות לאורך כל תקופת החכירה.