תחרות אוטו השנה הגיעה לסיומה, והשנה מדובר באירוע חגיגי במיוחד – זו השנה ה-30 ברציפות מאץ יצאה לדרך. כבכל שנה התכנסו גם הפעם כתבי 'אוטו' לשורת דיונים ארוכה אשר בסופה, ובשקלול קולות הקוראים, הוכרז הזוכה הגדול בתחרות 'אוטו השנה של ישראל 2025'. בנוסף, לצד הפרס הגדול נבחרו גם הזוכות והזוכים בקטגוריות השונות המרכיבות את שוק הרכב הישראלי.
להבדיל מהפרס הגדול, עליו זכאים להתחרות רק דגמים חדשים שהגיעו (ונבחנו) בשנה החולפת, בדיונים על הזוכים בקטגוריות משתתפים כל הדגמים הרלוונטים לקטגוריה ונמכרים בישראל.

המתמודדים דורגו על פי פרמטרים מגוונים המהווים שיקול בקניית רכב: צריכת דלק, בטיחות, ביצועים, נוחות נסיעה, מרחב לנוסעים, שימושיות, אבזור, תמורה למחיר ועוד. בכל סגמנט נבחר לבסוף זוכה אחד ויחיד אשר בלט מעל כולם.

והשנה, הזוכה בתואר 'אוטו השנה של ישראל 2025 בקטגוריית קניית השנה' היא – דונגפנג בוקס.




לא בכל שנה אנו נדרשים להתלבט כל כך בין המתמודדות על תואר הקנייה הטובה – אבל השנה, במיוחד על רקע גל עליות המחירים, בלטו כמה מתמודדים שנלחמו על התואר. אבל לבסוף, כאשר הדיונים היו צריכים להגיע לשורה תחתונה ברורה, בלטה השנה במיוחד הקופסה הקטנה והחשמלית של דונגפנג. 

מזה זמן מה משווקים בארץ מותגים הנמצאים תחת כנפיה של דונגפנג, אולם הבוקס היא המכונית הראשונה של היצרנית להגיע לישראל כשהיא נושאת את סמל המותג שלה עצמה. מדובר בנציגה של היצרנית הרביעית בגודלה בסין אשר מייצרת כ-3 מיליון כלי רכב בשנה.

צילום: עזרא רפאל

דונגפנג בוקס הוצגה לראשונה בשנת 2024 על בסיס פלטפורמה חשמלית חדשה אשר מכונה S3. למרות שהיא נראית מרחוק כסופרמיני רגילה, ממדיה בפועל מציבים אותה מראשית הדרך בעמדה ייחודית. אורכה (403 ס"מ) מקביל לסגמנט הסופרמיני, אולם הרוחב ובסיס הגלגלים (181 ס"מ, 266 ס"מ) כבר קרובים לשל משפחתית קומפקטית. הגובה (157 ס"מ) דווקא שייך לסגמנט רכבי הפנאי הקטנים. התוצאה של כל הממדים הללו היא מכונית שנראית טובה בזכות פרופורציות נאות – אותן משלים עיצוב חמוד אך לא מוגזם או מוקצן ליצירת מכונית נאה ומקורית בהחלט. 

צילום: עזרא רפאל

אולי חשוב מכך, המידות החריגות מביאות גם ליתרונות ממשיים כאשר נכנסים לרכב. מלפנים לא חסר מקום, אבל זה לא עניין חריג. מה שבולט לטובה הוא המושב האחורי – זה מציע מרחב מחיה נדיב מאוד ביחס לסגמנט עבור שני נוסעים, ואפילו יש מקום מספק עבור נוסע שלישי במרכז. גם תא המטען גדול מאוד – 326 ל' זהו נתון נאה עבור סופרמיני. ביחס למחירה ואורכה מדובר במכונית מרווחת ושימושית למדי.
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של

צילום: עזרא רפאל

התמורה הטובה ממשיכה גם כאשר מסתכלים על רשימת האבזור העשירה. יש לוח מחוונים מוקרן ומסך מולטימדיה בגודל 12 אינץ' ובקרת אקלים – אלה דברים שכבר הפכו מקובלים בתחום. אבל המשך הרשימה בולט וחריג לטובה בסגמנט ובכלל: כוונון חשמלי למושבים הקדמיים כולל זכרונות למושב הנהג, חימום אוורור מושבים, משטח טעינה אלחוטי, מערך מצלמות היקפי ועוד – אנחנו לא מצליחים לחשוב על רשימת אבזור כה עשירה בסביבת המחיר של דונגפנג בוקס.

צילום: עזרא רפאל

האבזור הרב לא בא על חשבון עיצוב סביבת הנהג עצמה. בפנים תמצאו שילוב גוונים נעים, תפירת מעויינים המוסיפה עניין, תאורת אווירה מוצלחת וחומרים רכים – אנחנו לא צוחקים כשאנחנו אומרים שהיא מייצרת רושם כאילו מדובר במכונית מקטגוריה או שתיים למעלה.

צילום: עזרא רפאל

דונגפנג בוקס היא מהראשונות בגל חשמליות מוזלות מסין ובכלל אשר צפויות להגיע לישראל בשנים הקרובות ככזו היא מציעה מערך הנעה אשר תפור למידותיה: סוללת 42.3 קוט"ש המאפשרת טווח נסיעה של 340 ק"מ ויותר מ-280 ק"מ במבחן הדרכים המאומץ שערכנו לה. זה אומר שבפועל, עם ממוצע הנהיגה היומי בישראל (45 ק"מ) ניתן לטעון אותה אחת לשבוע מחד, ולמרות שייעודה העיקרי הוא המרחב העירוני ניתן גם לצאת אל מחוץ לעיר ללא חשש.

צילום: עזרא רפאל

ובכל זאת, בוקס מככבת ממש במרחב העירוני. נתון ההספק של המנוע החשמלי צנוע יחסית – 95 כ"ס – אבל בואו נזכור שמדובר במנוע חשמלי אשר מציע מומנט זמין בכל שלב. זה אומר שבפועל הביצועים זריזים בהחלט במרחב העירוני, ולכך הבוקס מוסיפה נוחות נסיעה טובה בתוואי שכזה בזכות מתלים רכים וצמיגים בגודל שפוי.

צילום: עזרא רפאל

בקיצור, דונגפנד בוקס היא מכונית מלאת אופי מבחוץ ומבפנים אשר מציעה אבזור עשיר במיוחד, מרחב נדיב לנוסעים וכישורים מעולים בתנועה עירונית. כל זה מוצע במחיר נמוך משל מרבית מכונית הסופרמיני עם מנועי בנזין וגבוה רק במעט מזה של מכוניות מיני קטנות משמעותית.

מכל הסיבות האלה, דונגפנג בוקס הגיעה בזכות אל רשימת הפיינליסטיות של התחרות השנה, והיא הזוכה שלנו בתואר 'קניית השנה'.

צילום: עזרא רפאל