ביי ביי סטיישן
אאוטבק המקורי היה למעשה גרסה מוגבהת ומוקשחת מעט של סובארו לגאסי (המשפחתית הגדולה של היצרנית) במרכב הסטיישן. ההגיון היה פשוט: ההנעה הכפולה המזוהה כל כך עם היצרנית היפנית בשילוב הגבהת מרכב קלה ואיפור שטח אפשרו לסובארו הקטנה להציע רכב שימושי עם יכולות מפתיעות מעבר לאספלט. שותף נאמן לטיולים ושיטוטי שבילים שלא גבה מחיר גבוה בחיי היום יום ובעליות תפעול כמו רכב שטח של ממש.
השנים עברו וסובארו הציגה דורות חדשים ומתחלפים של לגאסי ואאוטבק המבוסס עליהם, אלא שהעדפות השוק השתנו גם הן. על אף שנתוני המסירות בארה"ב, שוק היעד המרכזי של הדגם, עלו עם השנים, הקונים העדיפו בבירור רכבי פנאי. ההחלטה על הפסקת ייצור הלגאסי הטתה את הכף - סובארו אאוטבק החדש לובש חליפת פנאי מובהקת מתמיד.
המופע החיצוני מהווה מהפיכה של ממש בהשוואה לדור היוצא. אומנם הפרופורציות עדיין מזכירות במשהו מרכב סטיישן מסורתי, אבל למעט עניין זה האאוטבק החדש מנסה לשדר "פנאי קשוח" מכל זווית. העיצוב כולו רבוע וזוויתי, מלא ניפוחים ומשטחים אנכיים – רחוק מאוד מהמופע העגלגל והרך של הדורות הקודמים. להשלמת המופע ישנם, כמובן, פגושים, חצאיות צד, חיפויי גלגלים ומסילות גג מפלסטיק שחור ו"קשוח".
גרסת 'ווילדרנס' המיועדת לשטח מוסיפה עוד למופע הבוטה ליצירת מופע אגרסיבי של ממש, וזה במילותיה של סובארו. זו כוללת סבכה מושחרת ושונה לגמרי, פגוש אגרסיבי יותר מאחור ומלפנים, חישוקים בעיצוב ייחודי, שלל תגי ווילדרנס ועיטורים בכתום-נחושת לאורכו ורוחבו של המרכב.
אגב, בסובארו מציינים כי מסילות הגג אינן רק לשם ההופעה – הן מסוגלות לתמוך בעומס דינאמי של עד 100 ק"ג ועומס צידי דומה לטובת תליית ערסל, למשל. כושר הנשיאה הסטטי עומד על 363 קג"מ, מספיק עבור התקנת אוהל על הגג ולינה של שני אנשים, כך סובארו.
יכולות השטח של אאוטבק החדש שופרו ביחס לזה היוצא, כך סובארו – בין היתר בזכות מערך X-מוד מעודכן ומרווח גחון של 22.1 ס"מ. גרסת 'ווילדרנס' מציעה מרווח גחון של 24.1 ס"מ, חישוקי 17 אינץ' הנועלים צמיגי שטח יעודיים, בולמים אדפטיביים עם כיול לעבודת שטח, הכנות לחיבור כננת כמו גם ווים לחיבור חבל חילוץ, מיגון חלקי ועוד.
בפנים
גם בסביבת הנהג מדובר במהפיכה ביחס לדור היוצא. אאוטבק המעודכן מציע מופע מודרני בהרבה מזה של הדור היוצא בפרט ומרבית הדגמים של היצרנית בכלל. מול הנהג לוח מחוונים מוקרן בגודל 12.3 אינץ' כאשר במרכז מערכת מולטימדיה עם מסך בגודל 12.1 אינץ'. לפי סובארו, צמד המסכים מונע באמצעות שבבים מתקדמים יותר אשר יאפשרו תפעול מהיר וחלק מבעבר, וכמובן ישנה תמיכה בקישוריות לאנדרואיד ואפל.
סביבת הנהג עצמה, כך סובארו, עשויה מחומרים איכותיים מבעבר וכוללת היצע עדכני של מערכות נוחות שונות ביניהן מערך ניווט מתקדם הכולל עוזרת קולית, חימום ואוורור למושבים, בידוד רעשים משופר ועוד. לפי סובארו, השימושיות שופרה בזכות מימדים גדולים משל הדור היוצא (ללא פירוט) וכך ישנם יותר מחזיקי כוסות ותאי אחסון, כיסוי נגלל ונשטף לתא המטען שנפחו עומד על כמעט 980 ל' (לפי התקן האמריקני), שיפור של כ-60 ל' ביחס לדור היוצא.
בסובארו גאים במיוחד בדור העדכני של מערך הבטיחות מבוסס צמד מצלמות שלה המכונה 'אייסייט'. לפי סובארו, הדור החדש מאפשר להרחיב את יכולות המערך הקודם עד כדי כך שבמרבית הכבישים המהירים בצפון אמריקה הוא מאפשר נהיגה ללא שימוש בידיים כלל עד למהירות של 136 קמ"ש (85 מייל בשעה).
היצע המנועים ללא שינוי. בבסיס ישנו מנוע הבוקסר המוכר בנפח 2.5 ל' המפיק כאן 180 כ"ס (2 כ"ס פחות מהדור היוצא). בראש ההיצע מנוע הטורבו-בנזין בנפח 2.4 ל' של היצרנית המפיק 260 כ"ס (סטנדרט בווילדרנס). לכל הגרסאות הנעה כפולה קבועה וסימטרית האופיינית לסובארו ותיבת הילוכים רציפה. בעתיד, כך נראה, תצטרף להיצע גם גרסה היברידית מלאה.