יש לציין שמכוניות קלאסיות מהליגה העליונה נחשבות כהשקעות פיננסיות לכל דבר, והמסחר בהן מתבצע על פי רוב בין סוחרים, משקיעים ואספנים קבועים פחות או יותר. לא מדובר רק בחובבי רכב שמיד לאחר סגירת העסקה יצאו למחול של חריקות צמיגים עם הפרארי הנדירה שלהם, למשל. יש כמה בתי מסחר, בעיקר באירופה, קנדה וארה"ב, המתמחים בקלאסיקות יקרות ונדירות (כמיליון דולר וצפונה) והמכירה נעשית לרוב פומבית. מדובר בהשקעה לכל דבר ועניין, עם כוונות לרווח. אגב, לא מעט עסקאות מתבצעות הרחק מאור הזרקורים, שם לא פעם עוברים ידיים סכומים מטורפים לחלוטין, מבלי שהציבור ייוודע לכך.

פייר ברדינו, אספן פרארי צרפתי, רכש את המכונית ב-1967 ומיד החזירה למצבה המקורי תוך שיפוץ מעמיק ויקר אצל פרארי – המצב בו הייתה המכונית עת נמכרה לראשונה. המכונית הייתה בבעלותו 30 שנה ונמכרה בסכום לא ידוע לסוחר פרארי קלאסיות בריטי בשם ג'והן קולינס. קולינס כבר החל לשחק בליגה העליונה והמכונית החלה לקבל תשומת לב מצד אספנים שונים עת נמכרה ב-1996 בעבור כ-5.5 מיליון דולר. הקונה המאושר – ומיד יובהר עד כמה – היה לי קון הי מקוריאה, יו"ר קונצרן סמסונג. 11 שנים היתה היצירה בחזקת הטייקון הקוריאני עד שמכר אותה ב-2007 במסגרת מכירה פומבית בעבור כמעט 25 מיליון דולר. הפרארי שוב חזרה לאנגליה, לידי יזם הנדל"ן וויליאם איינסקוק. כשנה מאוחר יותר רכש את הפרארי הנדירה ג'ון האנט מיודענו, שכאמור מכר אותה זה עתה – בעסקה פרטית, לקונה אנונימי בסכום הכמעט מופרך של 31.7 מיליון דולר.
מומחים בתחום הקלאסיות בעולם תוהים עתה עד לאן עוד ניתן להגיע, מאחר וברור לכל שהרוכש לא קנה את הרכב כמתנה לכבוד הוצאת רישיון הנהיגה של בתו או בנו. הפרארי הזו לא תיעלם ולבטח תצוץ במכירה פומבית כזו או אחרת ...מן הסתם בעבור מחיר מטורף עוד יותר.