לנו מסביר בעצם שהבעיה העיקרית היא איכות הייצור האמריקנית, (חוסר) הירידה לפרטים הקטנים ואיכויות החומרים. פשוט עד כדי כך... ''אף אחד אינו מייצר טנדרים טובים כמו האמריקנים, בראשם הסילבראדו וה-F150. אפילו מכוניות ספורט מעולות יודעים לייצר באמריקה'' כאשר הוא מתכוון לקורבט, ש''מציעה 505 כוח-סוס, 320 קמ''ש, משקל עצמי כמעט זהה לזה של הפורשה קאררה GT ועם צריכת דלק נמוכה משמעותית ומחיר הרבה יותר נמוך''.
לנו מציין את סיפור התאוששותה של יצרנית האופנועים האמריקנית הארלי דייוידסון ש''טיפלה טיפול מעמיק בבעיות האיכות וההרכבה שלה ויחד עם השקעה נוספת בפיתוח, תדמית ושיווק הפכה ליצרן המשמש דוגמא ומופת ולמוביל בתחומו''. לנו – פטריוט אמריקני מובהק וקנאי – מאמין כי ''ברגע שהאיכות והמחירים יהיו שווים, האמריקנים יעדיפו תוצרת מקומית''. זאת ועוד; הוא ''מבקש'' מיצרני הרכב האמריקנים ש''רק יהיו טובים כמו המתחרים, לא צריך להיות טוב מהם...'' וזה כבר יעשה את שלו.
קשה להתווכח עם ההשפעה שיש לכוכב כמו לנו באמריקה. קשה כמובן גם לחזות האם יהיו לדבריו השפעה, מאיזה סוג ומה יהיה עומקה, אבל לבטח אסור לזלזל בנקודה אחת מהותית בדבריו: הלוקאל פטריוטיות של האמריקנים והיכולת שלהם להחליט – כמובן שלא בכל מחיר – 'ללכת' בעדיפות ברורה על התוצרת המקומית. זהו פרמטר שקשה לכמת אותו למספרים וקשה גם לחזותו במדוייק, אך לבטח אסור להקל בו ראש. מי יודע, אולי הרוח הגבית הנכונה של תעשיית הרכב באמריקה תגיע מכיוונים לא צפויים?