מחלקת המדינה של ארה"ב (ה-State department) תכננה לתקצב כ-400 מיליון דולר על פני חמש שנים תמורת "קניה של רכבים חשמליים משוריניים בייצור חברת טסלה", כך על פי המסמך המקורי - שהוגש על ידי הממשל הקודם של הנשיא ביידן, ואף פורסם באתר המקוון של מחלקת המדינה בשנה הקודמת כדי לעודד שקיפות.
ואולם ביום חמישי האחרון הנוסח של החוזה עבר "תיקון", ושמה של חברת טסלה הוסר ממנו, וכעת נכתב "רכבים חשמליים משוריינים", וכך צורפה הערה נוספת לפיה החוזה בשלב המתנה. בארה"ב טוענים כי התיקון בוצע בשל ביקורת ציבורית חריפה לאחר שנודע כי מאסק יהיה בעל מעמד ייחודי של עובד פדרלי בממשל טראמפ עם השפעה על תקציבים וניהול, תחת משרה שכרוכה ב"יעילות כלכלית-ממשלתית".
מאסק היה התורם הגדול ביותר של טראמפ במירוץ לנשיאות והשקיע סכום פעוט עבורו שנאמד ב- 277 מיליון דולר כדי לסייע לו להגיע שוב לבית הלבן. החברות המרכזיות של טראמפ, רכב, חלל (Space-x) זכו במכרזים ממשלתיים בשווי מיליארדי דולרים בשנים האחרונות, כולל חוזה מ-2021 במסגרתו הוסכם על הקמה של תשתיות טעינה בהשקעה של 5-מיליארד דולר. ואולם גם אותה, טראמפ החליט להקפיא בשבוע הקודם.
הסייברטראק הוא הרכב החשמלי היחיד שמוגדר "משוריין", על אף שבעת חשיפתו היו לא מעט ליקויים במעטפת (החלון נסדק מזריקת כדור בייסבול) ומאז עבר אינספור שדרוגים כדי לשפר את שרידותו - מה שכמובן לא מנע או טיפל בפגמים אחרים שהובילו לקריאות תיקון מרובות מאז השקתו בנובמבר האחרון ולא מעט תלונות על איכויתיו.
רואים הכול
סקר שבוצע לאחרונה על ידי סוכנות AP בקרב 1,143 אמריקנים, יצא לבדוק מה באמת חושבים בציבור על מערכת היחסים והתפקיד ה"מיוחד" שרכש לעצמו מאסק בממשל טראמפ. בכללותו, חלק גדול מהנשאלים סבר שהממשל רווי בשחיתות ושמאסק הוא לא האיש שיפתור את הבעיות ויקצר הליכים בירוקרטיים. רק 3 מתוך 10 אנשים, תומכים במינוי זה. עוד נמצא כי 6 מתוך 10 נסקרים חושבים שמינוי של מיליארדרים ליועצים בענייני כלכלה הוא דבר גרוע מאוד.האם זה סוף הסיפור של הטנדרים החשמליים של טסלה בשירות המדינה? קשה לדעת נוכח המורכבות והדינמיקה בין טראמפ למאסק. אבל דבר אחד בטוח, יעילות כלכלית לא ממש עולה בקנה אחד עם רכישה של פיק אפים שנויים במחלוקת ב-400 מיליון דולר.