טסלה השיקה לאחרונה את הפיקאפ החשמלי שלה, סייברטראק, בערב הסעודית ובאיחוד האמירויות, מהלך המצביע על קצת לחץ מצד החברה כדי לפצות על הפסדים ולחזק את המעמד של הטנדר החשמלי. ההשקה מתבצעת לאחר תקופה של ירידה במכירות הגלובליות של הרכב שחוקי לרכישה רק בארה"ב, קנדה ומקסיקו, שעמדו על פחות מ-50,000 יחידות עד מרץ 2025. בשלב הראשון, צפויות המסירות להתחיל בשלהי השנה הנוכחית.

ב-10 באפריל 2025, טסלה פתחה את פעילותה הרשמית בערב הסעודית עם אירוע השקה ב-Bujairi Terrace בריאד. במהלך האירוע, הוצגו דגמים כמו מודל 3, מודל Y והסייברטראק. המשתתפים יכלו להתנסות בנהיגה, להכיר את טכנולוגיות הרכב ואף לפגוש את הרובוט האנושי של טסלה, אופטימוס. 

האירוע בערב הסעודית קיבל אור ירוק לאחר שיפור במערכת היחסים בין מנכ"ל טסלה, אילון מאסק לממלכה, שכן זו סבלה ממתיחות בעקבות ניסיון כושל של מאסק להפוך את טסלה לחברה פרטית ב-2018 - וזכתה לדף כמעט חלק אחרי הנצחון של טראמפ בבחירות. ההשקה כללה תצוגה של הסייברטראק ומודל Y מעודכן, עם אפשרות לנהיגת מבחן. יחד עם זאת, נציגים של הממלכה נעדרו מהמקום. 

טסלה סייברטראק: המכירות בירידה, הסעודים פותחים את הדלת
צילום: יצרן

הסעודים מקווים להגדיל את שיעור הרכבים החשמליים מ-1% ל-30% בתוך חמש שנים, אך חסרים תשתיות טעינה נרחבות. טסלה מתכננת להקים תחנות Supercharger בערים מרכזיות ולהציע מכירה מקוונת וחנויות פופ-אפ כחלק מהסכמים שנרקמו בין הצדדים. 

לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
ערוץ הווטסאפ של
נכון לסוף מרץ 2025, נרשמו בסעודיה כ-23,170 רכבים חשמליים, מה שמייצג כ-1% מכלל מכירות הרכב במדינה כאמור. למרות שהנתון נמוך בהשוואה לשווקים אחרים, הוא מצביע על התחלה בכלל לא רעה; בשנת 2024, נרשמו בסעודיה כ-2,000 רכבים חשמליים בלבד, מה שמעיד על קצב צמיחה מהיר מאוד. 

המותגים המובילים בשוק הרכב החשמלי בסעודיה הם טסלה, לוסיד, ו-BYD, וכן חברה מקומית בשם Ceer. נכון לסוף 2024, בסעודיה קיימים כ-1,200 עמדות טעינה ציבוריות, עם תוכניות להרחיב את הרשת ל-5,000 עמדות עד 2025 ו-50,000 עמדות עד 2030. ההרחבה מתבצעת כחלק מהתוכנית הלאומית למעבר לרכב חשמלי.

טסלה סייברטראק: המכירות בירידה, הסעודים פותחים את הדלת
צילום: יצרן

איחוד האמירויות: שוק יוקרתי ומוגבל

טסלה, מבחינתה, מתמקדת בשכבה מאוד מצומצמת מבחינת כוח הקנייה שלה, עם אוכלוסייה קטנה אך עם רמת הכנסה גבוהה. במסגרת ההשקה, וכדי להגדיל את ממד המשיכה של המותג, טסלה הציגה גרסה חדשה של הסייברטראק: Long Range Rear-Wheel Drive (RWD). גרסה זו מציעה טווח של כ-563 ק"מ, משקל של כ-3,402 ק"ג, יכולת גרירה של עד 2,775 ק"ג, תאוצה של 6.6 שניות ל-100 קמ"ש, ומהירות מרבית של 177 קמ"ש. בניגוד לגרסה עם הנעה כפולה, גרסה זו אינה כוללת מתלה אוויר ומסך אחורי.

אין ברירה

ההשקה בשווקים אלו נועדה להתמודד עם הירידה במכירות הגלובליות של הסייברטראק. כידוע, העיצוב הייחודי והגודל של הרכב מקשים על התאמתו לשווקים כמו אירופה וסין וישנם הגבלים רגולטוריים וחסמים, כמו בישראל.