מיצובישי אאוטלנדר 2025 חוות דעת
נבדק על ידי שגב אלעד-
רקע כללי
מיצובישי הציגה לראשונה את דגם הפנאי הקומפקטי (C-SUV) אאוטלנדר ב־2001.
הדור הרביעי של אאוטלנדר שנחת.בישראל ב-2021, מתבסס על רצפה חדשה המשרתת גם את ניסאן X-טרייל, והוא כולל מכלולי הנעה של רנו-ניסאן. הדגם העכשווי גדול מקודמו וחדש מהיסוד, החל בשפת העיצוב העדכנית של המותג, עבור בסביבת הנהג, ועד למערכות התפעול-בידור והבטיחות העכשוויות. אאוטלנדר מוצע בישראל רק עם מנוע בנזין אטמוספרי בנפח 2.5 ליטר המייצר 181 כ"ס. משודכת לו תיבה רציפה, ההנעה קדמית או כפולה, המרכב רק עם שבעה מושבים.
-
עיצוב ונוכחות
אאוטלנדר החדש בולט באופן משמעותי מקודמו האנמי. לא כולם יאהבו את זה, בעיקר את החזית עתירת הניקל, אבל התוצאה רבת רושם.
-
תא נוסעים ומטען
תא הנוסעים מעניק תחושה מודרנית בזכות צג מולטימדיה גדול ובולט, ולוח מחוונים מוקרן מרשים (מרמת הגימור 'פרמיום' ומעלה).
קל למצוא תנוחת נהיגה טובה, אך חסרה תמיכה לגב התחתון. המרחב בשורה השנייה נדיב, ניתן להזיז את המושבים לפנים ולאחור ומרווח הרגליים טוב. לעומת זאת, בשורה השלישית המרחב מוגבל מדי ומתאים בפועל רק לילדים.
נפח תא המטען, כאשר כל המושבים בשימוש, הוא 160 ליטרים בלבד וזה מעט מאוד. כאשר שורת המושבים השלישית מקופלת הנפח נדיב ביותר ועומד על 793 ליטרים.
-
מנוע וביצועים
לאאוטלנדר מנוע בנזין אטמוספרי 2.5 ליטרים המייצר 181 כ"ס, התיבה רציפה, ההנעה קדמית או כפולה (אופציה בשתי רמות הגימור הגבוהות).
הביצועים מספקים בנסיעה רגועה ובשיוט מהיר, אך בעליות או תחת עומס חטיבת הכוח מתאמצת והביצועים אינם מרשימים. בידוד רעשי המנוע טוב בשיוט, אך באותם מצבי עומס הוא רועש מדי.
-
נוחות והתנהגות
בעיר נוחות הנסיעה סבירה על פני שיבושים קלים, אך במעבר על שיבושים גדולים הספיגה אינה טובה. מחוץ לעיר נוחות הנסיעה משתפרת, אך עדיין אינה טובה. בידוד רעשי הכביש והרוח אינו מרשים אף הוא.
היכולת הדינמית של האאוטלנדר טובה מאוד, לא מעט בזכות ההנעה הכפולה בגרסה שנבחנה. אחיזת הכביש גבוהה, הרכב משנה כיוון באופן נחוש ולהגה המדויק משקל טוב.
-
תמורה למחיר
סוד הצלחתו של אאוטלנדר היוצא היה בתמורה למחיר, בייחוד בגרסת שבעת המושבים - והיבואן השכיל לשמר את היתרון היחסי הזה.
רמות הגימור 'אקזקוטיב' ו'אינסטייל' מעניקות את התמורה הטובה ביותר.
-
גרסאות ורמות גימור
אאוטלנדר החדש מוצע בארץ רק בגרסת שבעה מקומות ובמבחר רמות גימור:
רמת הבסיס נקראת 'אינטנס' והיא כוללת תאורת לד חלקית, חישוקי "18, מולטימדיה עם צג "8 ובקרת אקלים.
רמת הגימור 'אקזקיוטיב' מוסיפה לזה תאורת לד מלאה, בקרת שיוט אדפטיבית, קיפול חשמלי למראות, חיישני גשם, שקע USB מאחור ודיפון עור להגה ולבורר.
לרמת 'אינסטייל' גם חישוקי "20 ובנוסף גג זכוכית ומפתח חכם.
ב'פרמיום' גם ריפוד מעור סינטטי, ממשק אפל קארפליי אלחוטי, צג "9, מחוונים מוקרנים ותפעול חשמלי למושב הנהג.
רמת הגימור 'לקשרי' כוללת בנוסף תאורת לד מתקדמת יותר, תפעול חשמלי לפתיחת דלת תא המטען, ריפוד עור, בקרת אקלים תלת-אזורית, מצלמות היקפיות, תצוגה עילית ומערכת שמע של 'בוז'. גרסת הנעה כפולה מוצעת ברמת גימור זו כאופציה בתוספת תשלום.
מהדורת 'לקשרי TTH' כוללת בנוסף גג בצבע שונה, עור איכותי יותר ותפעול חשמלי גם למושב הנוסע; גם כאן אופציה לגרסת הנעה כפולה.
-
בטיחות
במאי 2024 החל שיווקו של דגם עם מפרט בטיחות משופר, המוצא ביטוי בארבע מתוך חמש רמות האבזור של אאוטלנדר, ואינו נכלל ב'אינטנס' הנמוכה ביותר.
מיצובישי אאוטלנדר מוצע כעת עם תיקון סטייה מנתיב ומרכוז הרכב בנתיב (עד כה התרעה על סטייה). בנוסף מוטמעת בו מערכת אקטיבית של ניטור שטחים מתים (עד כה התרעה בלבד). מערכת חדשה נוספת היא התרעה על שכחת ילדים. בנוסף מצויד הרכב במערכת עזר לזחילה בפקקים. שינויים אלה הביאו להעלאת דירוג הבטיחות הישראלי מ-5 ל-6.
הדגם הנוכחי טרם נבדק במבחני הריסוק של יורו NCAP.
-
צריכת דלק
צריכת הדלק ברכב המבחן (גרסת הנעה כפולה) עמדה על 8.9 ק"מ/ל' בממוצע, וובשיוט ירדה ל-11.7 ק"מ/ל'. יש להניח שנתון זה ישתפר במעט בגרסת ההנעה הקדמית.
-
מה חדש במיצובישי אאוטלנדר 2025
אין שינויים במפרט בשנת הדגם 2025.
-
סיכום
תמורה טובה למי שמחפש רכב פנאי עם שבעה מושבים.