יונדאי i20 2025 חוות דעת
נבדק על ידי שגב אלעד-
רקע כללי
הדור השלישי של יונדאי i20, מכונית הסופרמיני (סגמנט B) של היצרנית, נחשף לראשונה ב-2020 על בסיס פלטפורמה חדשה. הדגם עבר מתיחת פנים אשר שיווקה בישראל החל בנובמבר 2023.
העדכונים כוללים בעיקר עיצוב חיצוני רענן שגם האריך את המרכב ב-2.5 ס"מ – התוצאה נראית מוכרת אך שונה מספיק מהדור היוצא. בנוסף ישנם חישוקים בעיצוב חדש, צבעי מרכב חדשים וגם סביבת הנהג עודכנה והאבזור עשיר מבעבר.
היצע המנועים של יונדאי i20 בעולם רחב למדי, אך בארץ המנוע היחיד הוא 1.0 ל', טורבו-בנזין המפיק 100 כ"ס ו-17.5 קג"מ. מנוע זה משודך לתיבה רובוטית דו-מצמדית עם שבעה הילוכים.
-
עיצוב ונוכחות
יונדאי i20 נוכחית הייתה מהראשונות שעוצבו בהתאם לקו החדש והרדיקלי של היצרנית– והיא נראית מצוין גם היום.
במסגרת העדכון יונדאי העניקה לעיצוב המחודש כיוון ספורטיבי באמצעות הסבכה, כונסי האוויר והספוילר מלפנים, הדיפיוזר מאחור, יחידות התאורה והחישוקים סביב. השינויים קטנים בכל מרכיב אבל התוצאה הכוללת נראית לעין ומורגשת.
-
תא נוסעים ומטען
השינויים בסביבת הנהג במתיחת הפנים אינם גדולים. העיצוב עדכני ובולטים בו קווי רוחב הממשיכים את פתחי האוורור, מגיעים עד לדלתות וגורמים לכך שהרכב נראה רחב יותר. בחירת גוונים בהירים לחלק גדול של המשטחים בפנים יצרה אווירה נעימה, וכך גם הריפוד הנאה. עם זאת עיקר משטחי הפלסטיק קשיחים מדי והיינו שמחים למרקם יותר רך.
הצג, "8 בכל רמות הגימור, קל לתפעול גם בשל לחצני קיצור דרך פיזיים שסביבו. עם זאת, התצוגה והלחצנים סביב המסך נראים קצת מיושנים. תצוגת בקרת האקלים נאה ותפעולה חיצוני ונוח, ואלו משלימים מערך תפעול עם הנדסת אנוש טובה.
מושב הנהג נעים תחילה אך עלול לעייף לאורך זמן בשל מחסור בתמיכה. מושב הנוסע אינו מתכוונן לגובה והוא נמוך מדי.
מאחור המרחב נאה, עם מרווח טוב לרגליים ומרווח ראש נאות. תא המטען שנפחו מכובד, 352 ליטר, רחב ושימושי.
-
מנוע וביצועים
מנוע הטורבו הקטן – 1.0 ל', 100 כ"ס – מציג ביצועים טובים בעיר, אך מחוץ לעיר הוא בעל אופי פחות נמרץ מהצפוי. הביצועים מספקים אך לא הרבה מעבר לכך. השילוב עם תיבת ההילוכים הדו-מצמדית לא תמיד מוצלח או חלק במיוחד.
-
נוחות והתנהגות
נוחות הנסיעה בעיר, מקום בו הרכב הזה יבלה לא מעט, אינה מצטיינת בשל מתלים נוקשים מדי וצמיגים בחתך נמוך.
ככל שעולה המהירות נוחות הנסיעה משתפרת, אך רעשי רוח וכביש נשמעים מדי.
בכביש המפותל, ל־i20 יכולת דינמית טובה, והמכונית נכנסת היטב לפנייה ושומרת על הקו הנבחר. ההגה חד ומדויק. הבלמים מגיבים היטב ויש להם יכולת טובה גם תחת עומס.
שדרוג מערך הבטיחות במתיחת הפנים הגביר גם את הנטייה לצפצף, גם כי הוא כולל כעת התרעת מהירות מעצבנת שניתוקה ממערך המידע מתבטל בכל דימום הרכב. תיקון ההיגוי קצת פעלתני מדי אבל קל יותר לנתק אותו, ואילו בקרת השיוט האדפטיבית אינה פועלת בפקקים.
-
תמורה למחיר
יונדאי i20, כמו דגמים רבים בכלל השוק, התייקרה והיא נמצאת כיום בתחומי מחיר גבוהים יחסית, עניין הבולט דווקא ברמות האבזור הבסיסיות. יש לא מעט מתחרות שהן חזקות ממנה, אך מצוידות פחות.
עם זאת היא מעניקה תמורה נאה, לא מעט בזכות המוניטין הטובים שצברו המותג והדגם הזה.
-
גרסאות ורמות גימור
יונדאי i20 מוצעת ב-2025 בגרסה אחת ובמגוון רמות גימור.
רמת 'אינטנס' דלה באבזור וכוללת בעיקר מערכת מולטימדיה עם מסך 8 אינץ'. 'פריים' מוסיפה בעיקר במערכות בטיחות ו'פריים פלוס' מוסיפה גג שחור.
רמת 'פרסטיג' כבר מיועדת יותר ללקוחות פרטיים ומוסיפה חישוקים קלים בגודל 16 אינץ' ושינויים לעיצוב החיצוני.
רמת 'סופרים' מוסיפה חישוקי 17 אינץ', תאורת לד מלאה, תאורת אווירה, לוח מחוונים מוקרן, כניסה והנעה ללא מפתח, בקרת אקלים ומפרט בטיחות משופר. 'סופרים פלוס' מוסיפה להופעה ולמפרט הבטיחות מגוון פריטים.
-
בטיחות
יונדאי i20 נבדקה ע"י יורו NCAP בשנת 2021 וקיבלה דירוג של 4 כוכבים. הציונים הם: 76% בהגנה על מבוגרים, 82% בהגנה על ילדים, 76% בהגנה על הולכי רגל ו-67% במערכות בטיחות.
היצע מערכות הבטיחות המתקדמות כסטנדרט דל יחסית למקובל כיום: 'אינטנס' מוצעת עם מערכת התרעה בהתקנה מקומית בלבד.
'פריים' מוסיפה מערכת בלימה אוטונומית ותיקון סטיה מנתיב. ברמת 'סופרים' יש גם מערכת שמירה על מרכז הנתיב וברמת 'סופרים פלוס' ניטור היקפי אקטיבי לשטחים מתים ובלימה אוטונומית בנסיעה לאחור.
-
צריכת דלק
צריכת הדלק טובה למדי – 12.2 ק"מ לליטר בממוצע במבחן דרכים מאומץ וכ-15.6 ק"מ לליטר בשיוט.
-
מה חדש ביונדאי i20 2025
הפסקת שיווק גרסת N הספורטיבית.
-
סיכום
מכונית סופרמיני מוצלחת למשפחה קטנה.